Plussize model met kanker geeft niet op

Haar littekens, kale hoofd en ziekte staan haar modellencarriere niet in de weg. Elly Mayday (25) is plus-size model en vertegenwoordigt veel lingeriemerken. Vorig jaar heeft zij te horen gekregen dat zij eierstokkanker heeft. Hierdoor moest zij chemotherapie ondergaan en is haar baarmoeder verwijderd met littekens als gevolg. Ondanks haar veranderde uiterlijk, besloot het lingeriemerk ‘Forever Yours’ om Elly toch als model in hun campagne te houden.

Het leven kan zomaar een onverwachte wending aannemen en je wereld helemaal op zijn kop zetten. Elly was net verhuisd om haar dromen als stewardess en model na te streven toen zij gediagnosticeerd werd met deze levensbedreigende ziekte. Ze liet aan de Canadese televisie weten dat ze diep in haar hart al wist dat er iets mis was. Dit heftige nieuws zorgde voor realisatie.

“Stop ik nu met mijn modellenwerk of ga ik door en ben ik de persoon die ik nu ben?”

Elly Mayday heeft ervoor gekozen om door te gaan met haar modellenwerk. Ze laat hiermee zien dat echte schoonheid van binnenuit komt. In het dagelijks leven draagt ze soms een pruik, maar ze laat zichzelf ook bijvoorbeeld op instagram zien met haar kale hoofd en een trotse blik. Ze is erg optimistisch en enorm sterk. Ze heeft inmiddels haar derde operatie gehad en een periode van chemotherapie.

Persoonlijk vind ik het geweldig om te zien dat zij ondanks deze enorme tegenslag, heftige ingrepen en therapieën besloten heeft om door te gaan en zichzelf aan de buitenwereld te laten zien. Hiermee maakt ze naar mijn idee een statement. Veel vrouwen met kanker worden onzeker en daarnaast kan hun eigenwaarde enorm verminderen. Wanneer er bijvoorbeeld bij borstkanker een borst wordt afgezet of wanneer de baarmoeder wordt verwijderd, kan dit samen gaan met het gevoel niet meer echt vrouw te zijn. Elly Mayday laat hiermee zien dat ze nogsteeds prachtig is. Het straalt alleen maar kracht, vrouwelijkheid en doorzettingsvermogen uit. En dat is toch het mooiste wat er is?

Wat vinden jullie hiervan?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

17 reacties op “Plussize model met kanker geeft niet op”

 1. bijzonder verhaal, erg sterk van haar!

 2. Heel goed van haar!

 3. Ik vind haar prachtig. Nieteens omdat ik haar ‘zo knap en sterk vind’ maar gewoon omdat ik haar OOK gewoon echt mooi vind.

 4. Ik vind dat echt heel knap! Ik heb zelf een groot litteken op m’n borstkas van een hart operatie en vind het vaak nogal vervelend om shirtjes enzo te dragen waar je m’n litteken in kan zien, maar nu voel ik me toch al een stuk moediger om dat dus wel te doen!

 5. Ik vind haar ook prachtig omdat ze uitstraling heeft!

 6. Wauw wat een ongelofelijk sterke vrouw is dit zeg! Het feit dat zij haar dromen nastreeft en zich niet laat tegenhouden door een levensbedreigende ziekte vind ik al fantastisch en prachtig, maar dat het ook nog eens een lingeriemerk is vind ik al helemaal bijzonder. Je moet je zelf dan wel letterlijk bloot geven en daarvoor heb ik echt heel veel respect. En het is natuurlijk een mooie vrouw ;).

 7. Wat een sterke vrouw! Diep respect!

 8. Hier kan ik alleen maar ontzettend veel respect voor hebben.

 9. Ik vind haar echt kracht uitstralen! En dat alleen al maakt het mooi.

 10. Hier wordt ik nou blij van šŸ™‚

 11. dat is nou iets waaarvan ik denk, taking to be a model to a whole different level! ze heeft bijna iets etalagepop-achtigs! stoer!

 12. Super gaaf dit! Wat een topvrouw!

 13. Wauwww echt respect voor deze vrouw ze is zowel sterk als mooi!!!

 14. wauw!!
  echt respect voor deze topvrouw!
  idd @lot1995 šŸ™‚

 15. Geweldig, stoer, top!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *