Photoshop in het echte leven

Flora Borsi is fotograaf en maakt voor haar werk ontzettend veel gebruik van Photoshop. Ze zegt zelf verslaafd te zijn aan het programma, waardoor ze een verdraaid beeld van de realiteit heeft gekregen. Toen ze op een ochtend voor de spiegel een pukkel wilde weghalen van haar eigen gezicht kwam ze op het idee om een fotoserie te maken: ‘Photoshop In Real Life‘.

In deze fotoserie onderzoekt Flora hoe het zou zijn als Photoshop in het echte leven zou bestaan. Tegen de Huffington Post zegt ze hierover o.a. het volgende: ‘Maybe everybody would be perfect, but only [on the] outside? What would be the difference between us?’

Op één van de foto’s laat ze ook zien hoe ze met Photoshop haar pukkel zou weghalen met de bekende ‘patch tool’ van het programma.

Onderstaand zie je de andere foto’s uit de fotoserie ‘Photoshop In Real Life’.

Wat zou jíj doen als je jezelf in het echte leven kon Photoshoppen?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

24 reacties op “Photoshop in het echte leven”

 1. Niets. Niet veel mensen zullen het snappen vermoed ik. Maar ik ben eindelijk wie ik ben en dan zou ik mezelf weer veranderen na zo hard werken aan mezelf. Veel te blij nu met mezelf. Zelfs wat ik niet zo top vind, her en der af en toe een pukkeltje bijv, hoort bij mij en neem ik er met liefde bij. Ik ben goed zoals ik ben. Het is prima zo. Ik houd ook niet van te perfect. Jazzus.

  Wat ze schreef, ‘allemaal perfect zijn en dat er dan uiterlijk geen verschil meer is’, jaja. Bedacht me dat er dan een concurrentiestrijd wegvalt en die neemt een groot deel van veel mensen hun tijd en leven in beslag. Bezig zijn met op allerlei gebied te onderscheiden en profileren voor een goed gevoel en eigenwaarde. En wat als dat er niet meer is? Waar dan jezelf nog beter door voelen? Zal een hoop mensen geen goed doen denk ik, als dat niet meer kan.

  Mss is het wel goed, allemaal perfect zijn. Dan gaan we elkaar mss dan pas eens waarderen op innerlijk omdat de uiterlijke strijd wegvalt. Dan moeten we wel gaan profileren op andere zaken. Dat zijn dan wel zaken die er meer toe doen. Tegelijk de vraag, wat is perfect? Naar wiens perfectie worden we dan gemaakt en wil een perfecte dan nog perfecter worden dan de perfectste?

  Oh, ik dacht weer eens door…

 2. Heb de andere fotoreportages bekeken op haar site, erg mooi!

 3. Wat n gave fotoserie zeg!
  Ik zou niks veranderen aan mezelf, want god heeft mij zo gemaakt ♥

 4. Ik zou best veel veranderen.

 5. Ik zou mijn neus veranderen, maar voor de rest niks tbh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *