Nieuwste trend in Japan: Cavity Pose

De laatste trend in Japan is poseren met je hand tegen je wang aan, alsof je last hebt van kiespijn. Deze trend heet als je hem letterlijk vanuit het Japans vertaald ‘Cavity Pose’. Meisjes nemen deze houding aan bij het poseren voor een foto omdat ze hiermee hopen dat hun gezicht smaller en schattiger lijkt. In Japan is alles dat kleiner, schattiger en dunner is, automatisch mooier (denk ook aan: Kawaii). De trend verspreidt zich als een razende.

bron foto

Deze trend, letterlijk vertaald in het Engels ‘Cavity Pose’, heet in Japan ‘mushiba no poozu’ of ‘mushiba poozu’. De eerste foto’s met deze houding verschenen vorig jaar op Twitter. Hierna is de trend enorm gegroeid. Je ziet het niet alleen terug op social media, maar ook in kunst, bekende cartoons en grote magazines.

bron foto’s

De Cavity Pose volgt de bekende ‘peace houding’ hiermee op. De vraag is of deze nieuwe houding even lang standhoud als de bekende ‘peace houding’. Ook Nouska en ik hebben deze nieuwe trend uitgeprobeerd.

Ik geloof toch dat wijzelf liever nog gaan voor de peace houding, al voel ik me dan af en toe ook een beetje dat stripfiguurtje Pucca.

Wat denk jij van deze nieuwe trend?

Bron: Dailymail

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

30 reacties op “Nieuwste trend in Japan: Cavity Pose”

 1. Ik vind het wel leuk! Maar dan moet je er niet bij kijken alsof je kiespijn hebt, maar gewoon ontspannen lachen :).

 2. het ziet er leuk uit!

 3. Hé, dit doe ik al jaren! Maar dan om eventuele pukkels en andere oneffenheden te “verwijderen”. Ben dus helemaal hip!

 4. Staat schattig zo bij jullie. Ben niet zo van het te geposeerde, want ik houd meer van spontane foto’s, maar het staat wel heel lieflijk zo.

 5. Is dit serieus? Ik vind het leuk als het ironisch bedoeld is. Anders is het ontzettend fout.

 6. Bijzonder dat dit als trend in opkomst is, gezien de tekst in bovenstaande:

  “meisjes nemendeze houding aan bij het poseren voor een foto omdat ze hiermee hopen dat hun gezicht SMALLER en schattiger lijkt. In Japans is alles dat KLEINER, schattiger en DUNNER is, AUTOMATISCH MOOIER”

  Dat is iets of iemand schattig mag lijken heb ik totaal geen moeite mee, maar waarom dit samen met kleiner en dunner al meteen weer als trend wordt gezien in Japan en daar automatisch als mooi wordt beschouwd?
  Misschien bekijk ik het te kritisch hoor, maar het viel me wel op!

 7. Lonn, dat viel mij ook op. ^ Maar gelukkig geldt dat in Japan (al denkt heus niet elke Japanner er zo over), en niet Nederland. 😉
  Ik wordt een beetje kriegelig als ik naar die foto’s kijk haha. Het ziet er nogal ongemakkelijk uit. Wat Stella zegt, alleen leuk als het ironisch bedoeld is. ;p

 8. Bij die Japanse meisjes vind ik het een beetje gek. Lijkt idd alsof ze kiespijn hebben ofzo. Bij Scarlet en Nouska vind ik het wel lief staan.
  Maar hoe dan ook is het wel erg gemaakt. Alsof je per se een toevoeging nodig hebt om mooi te kunnen zijn op een foto. Ga ik toch liever voor de spontane lach!

 9. @Lonn87 nouja ik weet niet hoe het in japan is en of het daar hetzelfde is als in korea maar in korea is iets waar je dun door lijkt wel vaak een ‘trend’ daar. Het is daar gewoon heel ‘belangrijk’ om dun te zijn ofzo, en daar zijn ze ook heel eerlijk over, mensen vertellen daar elkaar gewoon in hun gezicht dat ze hem/haar dik vinden enzo. Ik heb al vaak genoeg koreaanse progamma’s gekeken dat mensen elkaar op tv zeggen dat ze de ander te dik vinden. het gaat daar altijd over die nieuwste afvalmethode, dus nouja als het in japan ook zo is is het niet heel gek dat het er zo staat (;

 10. In Korea doen ze dit al jaren 🙂 maar dan met 2 handen meestal 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *