Liefde in tijden van internet

Wat heeft internet in twintig jaar eigenlijk voor de liefde betekend? Is ons liefdesleven er op vooruit gegaan of juist niet? Een uitzending vol persoonlijke verhalen over de nieuwe mogelijkheden die social media het liefdesleven van de Facebook- en Twittergeneratie te bieden hebben, maar ook over de verleidingen en de gevaren ervan.

We zien hoe grenzeloos online daten is en hoe makkelijk virtueel flirten. Zoals bijvoorbeeld Amanda (20) uit Australie die 3 jaar geleden virtueel verliefd werd op Patrick, toen vijftien, uit Almere. Na 3 jaar chatten is ze net bij hem en zijn ouders ingetrokken.

###

En we volgen Tom (25) uit Utrecht op weg naar zijn vijftigste seksdate via internet. Online daten is voor hem als spullen kopen via internet, snel en efficiënt. Anna (38) date met drie verschillende mannen via internet. Eén man heeft haar zelfs ten huwelijk gevraagd. Maar is hij wel te vertrouwen?

Deze VPRO thema uitzending laat ook zien hoe social media als stoorzender of zelfs als echtbreker kunnen fungeren in de liefde. We volgen Noelle (27) uit Den Helder. Ze is 9 jaar getrouwd, moeder van 5 kinderen en ondanks haar drukke bestaan vindt ze toch nog tijd om online op zoek te gaan naar een tweede liefde. En we zien we de Antilliaanse Poulina (20) worstelen met de virtuele versierpogingen van Roderick. Ze is verslaafd aan haar smartphone en via Twitter is ze er achtergekomen dat Roderick een kind heeft. Wil ze eigenlijk wel een relatie met deze jonge vader die over zijn gezin tweet?

Verder volgen we twee stellen die heel veel gebruik maken van social media, Sophie (20) en Tim (18) uit Zwammerdam en het hippe stel Maurice (23) en Tamar (23) uit Amsterdam, die bij wijze van experiment 14 dagen gaan stoppen met privé internet gebruik. Hoe zal het deze stellen in hun liefdesleven vergaan als ze het 14 dagen zonder social media moeten stellen?

Tot slot volgt Bram van Splunteren in deze VPRO Thema Agnes die door een onschuldig Facebookbericht in een gevaarlijke verhouding is terecht gekomen. Zal zij haar gezin en huwelijk op het spel zetten voor deze virtuele liefde?


Bekijk de video in andere formaten.

Hoe denk jij over online daten?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

33 reacties op “Liefde in tijden van internet”

 1. Mijn ex heb ik via internet ontmoet. Bijna 2 jaar iets met hem gehad. Maar de afstand en andere dingen zorgden er toch voor dat het niet verder werkte.

  Ik doe het nu niet weer, of diegene moet in de buurt wonen.

 2. Misschien ook leuk om te weten dat alle verhalen en personen in die docu fictief zijn, acteurs dus. Wij waren geschokt dat “dit soort dingen echt konden gebeuren”, bleek het na een kleine zoektocht op internet allemaal nep te zijn šŸ˜‰

 3. Ik heb 2 beste vrienden via internet ontmoet

 4. @ Stella
  Alleen het verhaal van Agnes was geacteerd, de rest was wel echt.

 5. Ooh echt? Haha fail..
  Tja, zwart-wit denken he? šŸ˜‰

 6. Klinkt interessant en boeiend…
  Mijn broer en schoonzus hebben elkaar ook via internet leren kennen. Ze zijn nu al 8 jaar samen!

 7. De docu klinkt in eerste instantie interessant. Maar ik heb het gezien en vond het er heel fake uitzien (niet alleen dat laaste filmpje van Agnes, maar ook de rest). Het waren teveel typetjes. Opzich een leuk concept, maar niet heel documentairewaardig vanuit mijn visie. Misschien een kanttekening, maar voor mij wel belangrijk.

 8. Super goede docu!!!

 9. ik heb mijn prins-op-het-witte-paard ontmoet via hyves

 10. hihi ik heb hele aardige mensen ontmoet maar geen liefde, welsupe lieve vriendinnetjes en allemaal via proud x

 11. Pfff… door types als die Tom ben ik dus echt voorzichtig geworden in afspreken via internet… :-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *