Lichtpuntjes van Phoi Cai 2

Afgelopen maand heb ik weer enkele lichtpuntjes verzameld die ik graag met jullie wil delen. Zoals je in deze blog kon lezen is het niet makkelijk geweest in de eerste weken/maanden na de geboorte van mijn dochter. Hierdoor waardeer ik mijn lichtpuntjes wel nog meer op dit moment. De ene keer is het lichtpuntje groter dan een ander keer, maar uiteindelijk haal ik er weer plezier uit en kan ik er enorm van genieten…. 

♥ Lichtpuntje 1
Elk jaar mag ik twee keer mijn verjaardag vieren doordat de boeddhistische kalender niet gelijk loopt aan de kalender zoals wij hem kennen. Dit kan soms enkele dagen tot een paar weken verschillen. Mijn verjaardag volgens de boeddhistische kalender vier ik nooit uitgebreid. Toch verraste mijn man mij met een mooi bosje bloemen! 

1

♥ Lichtpuntje 2
Mijn man mocht dit jaar zijn eerste Vaderdag meemaken en ik wilde wat persoonlijks geven namens Romy. Ik had een voorleesboekje besteld die ik had gepersonaliseerd en ik heb een voetafdrukje genomen van Romy’s voetje en daarbij een foto afgedrukt van ons drietjes. Volgens mij was hij er erg blij mee!

2

♥ Lichtpuntje 3
Afgelopen week was het echt heeeeerlijk weer en ik merk dat ik daar vrolijker van word. Ik probeer elke dag even te wandelen. Soms is het een klein rondje en soms kom ik pas uren later thuis. De ene keer ga ik alleen op pad en soms heb ik gezelschap. Ik ben blij dat dit weer zo makkelijk gaat.

3

♥ Lichtpuntje 4
Uitgebreid uit lunchen doe ik tegenwoordig niet meer zo vaak doordat ik het soms lastig vind om zelf naar de stad te gaan met Romy. Dit keer was mijn man en zusje vrij en zijn we gaan lunchen bij Arneym, één van mijn favoriete lunchplekjes. Ik had een salade, broodje met garnalen en wat frietjes genomen. Jummm!

4

♥ Lichtpuntje 5
Voordat Romy er was vond ik het best spannend hoe het zou gaan met de katten en konijn. Ik was soms best bang dat de katten zouden uithalen als Romy iets verkeerd zou doen, terwijl ze van zichzelf super lief zijn! In het begin lieten we ze rustig kennis maken met Romy, maar nu Romy zelf ook actiever wordt laten we steeds meer toe onder toezicht. Gelukkig is Ebi heel lief voor haar en mag ze hem zelfs aaien! Ondanks dat het soms meer klopjes op de kop zijn.. 

5

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mijn lichtpuntjes te lezen en ik hoop dat jullie ook hele mooie lichtpuntjes meemaken! Ze hoeven niet groot te zijn, maar geniet er vooral van!

Phoicai

Geschreven door Phoicai

Reacties

33 reacties op “Lichtpuntjes van Phoi Cai 2”

 1. Leuke blog, zo kun je zien dat elke dag wel wat leuks heeft! Mooi geschreven, enne, wat grappig dat je 2 keer je verjaardag viert!

 2. Wat een leuke blog om te lezen. Ik vind de blogs met lichtpuntjes sowieso altijd heel fijn en positief om te lezen. ÔŁĄ

 3. Leuke blog weer!! En wist je dag de meeste dieren veel meer van kinderen kunnen hebben dan van volwassenen? Dat merkten we hier ook oen m’n zusje geboren werd. We hadden een hond en terwijl zij hem aan z’n oren trok, z’n staart er half af trok bleef Binkie heel lief voor haar. Maar als wij iets te hardhandig waren was Leiden in last…

 4. Die laatste foto though, ik smeeelt!!

 5. Hihi eindelijk een keer een schrijfsel die de naam van dit blog eer aandoet :)!

 6. Die foto’s met de kat zijn zo mooi en lief!

 7. O. wat een lief meisje­čśŹ
  Fijn dat je toch kon gaan lunchen.Wel belangrijk om niet alle dingen die van jezelf zijn op te geven wanneer je een kind krijgt !
  Dieren en kleine kinderen ,zo leuk samen.Dieren voelen wel dat er geen kwaad in die kleintjes zit ook al zijn ze wat hardhandig af en toe.Ze zien ,denk ik , heus wel hoe schattig ze zijn ­čśĆ

 8. Oohhh die foto’s van je dochter met je kat zijn zo mooi! Onze zoontjes waren precies zo met onze kat. Hij leerde ze zelfs kopjes geven wat ze de jongste van anderhalf nog steeds doet in plaats van kusjes haha. Helaas is onze kat een aantal maanden terug aangereden maar door de kopjes van mijn zoontje denk ik regelmatig nog aan hem.
  En wat fijn dat je toch weer vaker gaat wandelen en zelfs bent gaan lunchen. Dat zal best lastig zijn na de afgelopen maanden, maar je doet het nu wel weer! Ik hoop dat je meer en meer gewend raakt en steeds meer kan genieten:)

 9. Leuke blog en wat een schattig kindje zeg!
  Deze blog zet me aan om ook meer te kijken naar de lichtpuntjes van mijn leven en zo te leren minder in de negativiteit te zitten. Om ook wat leukere dingen proberen te doen waar ik zelf (en een ander) van geniet. Kijken ook naar de kleine dingetjes.

 10. Leuk dat je terug bent.
  Mah zo schattig je dochtertje en je kat worden vast vrienden voor het leven.
  Door jouw lichtpuntjes word mijn sombere ochtend weer een beetje klaarder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *