Koppen XL: diaries of a broken mind

Speciaal voor de Belgische bezoekers van Proud2Bme hebben we een televisietip voor vanavond: Koppen XL, Dagboeken van gekwelde zielen. Koppen XL laat de BBC documentaire ‘Diaries of a Broken Mind‘ te zien waarin enkele jongeren aan het woord komen die allen één ding gemeen hebben. Ze hebben af te rekenen met psychische problemen. Ze houden een videodagboek bij, hun verhaal in hun eigen woorden. Zo willen ze vertellen wat het betekent op te groeien met een ‘broken mind’.

Hoe moeilijk het is om aansluiting te vinden met leeftijdsgenoten. Een weg te vinden in de complexe samenleving of gewoon een relatie te hebben. De moeizame tocht om de juiste diagnose te krijgen en de vaak nog moeilijkere zoektocht om hulp te vinden. Het zijn stuk voor stuk eerlijke en broze portretten van jonge mensen met psychische problemen.

Jongeren die lang geen uitzondering zijn want in onze maatschappij hebben steeds meer mensen ermee te maken. Abby, Ashley en Tom vechten tegen manische depressies. Bex durft met haar angststoornis nauwelijks buiten te komen. En Tilly probeert haar eetstoornis anorexia nervosa te overwinnen.

Vanavond 22:40 uur Koppen XL – Eén.
bron: een.be

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

36 reacties op “Koppen XL: diaries of a broken mind”

 1. Ik zal sowieso kijken! Fijn dat jullie de tip deelden 🙂
  Hopelijk wordt het een beetje een goede aflevering.

 2. Dankje! Ik ga kijken.

 3. kunnen jullie de aflevering plaatsen??

 4. ik ga sowieso kijken!

 5. Ahhh waarom zijn goede programmas altijd laat? 🙁

 6. Ik ga het zeker kijken! Lijkt me heel erg interessant.

 7. Niet voor Nederlanders 🙁 lijkt mij namelijk wel interessant

 8. Kan je die ook online terug kijken?

 9. Hij is gewoon online te vinden! Als je ”Diaries of a broken mind watch online” in Google intypt.

 10. Ik kan hem niet vinden met Nederlandse ondertiteling. Leuk als een hoge tonen dove geen Engels kan horen. Of nouja vergelijkbaar als chinees. pffffffff. Helaas. Misschien dat het later op dvd is in de bieb 😀

 11. Jawel hoor, de Belgische zender “Een’ zit ook gewoon in het Nederlands pakket. Ik heb het gisteren ook gewoon gekeken. Dinsdag is het vervolg, dus misschien dat je die nog kunt kijken?

 12. Zijn er mensen die het programma Panorama gezien hebben , je kan het ook gewoon bekijken op internet. Het was een reportage over anti-depressiva.
  Wat is jullie gevoel, mening, gedacht errond? Er werd toch wel redelijk negatief naar gekeken: de bijwerkingen, niet bewezen of het effectief helpt, placebo-effect, afbouwen heel moeilijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *