Ja, ik vind mezelf ook heel mooi

Gweneth Bateman vond het vervelend dat wanneer zij online complimentjes kreeg van mannen en zij hier niet op reageerde, ze direct bekritiseerd hierom. Het 18-jarige meisje zei dat de jongens vonden dat ze hen een reactie verschuldigd was en dat ze dankbaar moest zijn voor het compliment. Gweneth vertelt de website Buzzfeed dat ze vaak niet op online berichten van mannen reageert omdat dit in de meeste gevallen volkomen vreemden voor haar zijn.

“Al ze geen reactie van mij krijgen resulteert dit meestal in mij ‘Onbeschoft’ of ‘Bitch’ noemen.

Gweneth besloot een experiment te doen dat ze eerder was tegengekomen op Tumblr. Als een jongen haar een bericht zou sturen met een compliment, zou ze dit vriendelijk beantwoorden en instemmen met het compliment. Onderstaand zie je een aantal voorbeelden van wat er gebeurde toen zij en andere vrouwen de online complimenten die ze kregen gingen accepteren.

Zoals je hierboven kunt zien waren de jongens stuk voor stuk niet gecharmeerd door de reactie van Gweneth. Gek eigenlijk dat we als vrouwen het niet eens mogen zijn met complimentjes. Waarom mag een jongen ons wel mooi vinden, maar mogen we onszelf niet mooi vinden? En zou dit andersom ook zo gaan. Want wat zou jij doen als je een jongen een compliment geeft en die reageert met dat deze het hiermee eens is…?

Bron foto voorpagina

Wat vind jij van dit experiment?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

33 reacties op “Ja, ik vind mezelf ook heel mooi”

 1. Ik kan hier echt niet tegen! Jongens die zeggen dat ze graag een meisje willen met wat zelfvertrouwen, die niet alleen zegt: “oh ik ben zo dik” of “ojee! Ik ben zo lelijk!”, het eerste het beste meisje dat ze tegenkomen en die vindt dat ze iets heel goed doet of dat ze er leuk uitziet, bestempelen als : bitch en verwaand/verwend!!!
  Een stomme kringloop, is het dan waar zo’n meisje in terecht komt!!
  Srry, ik zeg niet dat alle jongens het doen maar ik ken er wel een paar en weet zeker dat er nog veel meer zijn.

 2. Asociaal, onvolwassen en respectloos gedrag is dit.
  Dit zijn gewoon van die mannen die niet weten wat ze nou van een vrouw willen.

 3. Ik vind dat je dat best moet kunnen zeggen zonder zo’n negatieve reactie te krijgen. Het zal natuurlijk niet zo zijn dat elke jongen zo reageert. Dit experiment laat zien hoe het kan gaan, maar zo zal het niet altijd gaan. Misschien verwachten jongens niet dat een meisje ermee in zal stemmen. Veel meisjes zijn onzeker en ontevreden over hun uiterlijk, maar het is goed als meer meisjes zichzelf goed en mooi leren te vinden zoals ze zijn en dat ‘gewoon’ durven te zeggen. Dan wennen ze er wel aan ;-). Het hoeft echt niet gelijk verwaand te zijn. Het ligt er denk ik ook aan hoe je het brengt.

 4. Zulke mannen weten duidelijk niet hoe ze met vrouwen om moeten gaan!

 5. Ik heb het idee dat sommige blogs van de website girlscene worden gehaald.
  Sorry als dit niet zo is maar herken deze blog en die van de bh zoeken toevallig

 6. Hi Flower, als dit ook op de website van Girlscene staat, hebben zij het waarschijnlijk ook van Buzzfeed, net zoals wij. Blogs doen wel vaker online ideeën op bij buitenlandse websites. Liefs!

 7. Ik ben het niet 100% eens.. Haar reacties zijn wel oké, maar ik denk dat als ze had gezegd “Dankjewel, ik ben ook tevreden met mijn uiterlijk.” dat het dan anders overkomt. Ik vind haar soms ook wat arrogant overkomen…

 8. Ik vind het ook altijd naar als jongens of mannen dingen op straat roepen.. voel ik me echt niet fijn bij.

 9. leuke aanpak 😉 ze geeft heel direct antwoord , stemt in met het compliment , en opeens is het niet meer waar?! ze legt precies bloot hoe dubbel we omgaan met complimenten en het claimen van het woord “schooneheid” voor onszelf.
  ik vind mezelf ook mooi , mag dat dan niet ? vinden mensen mij pas aardig als ik onzeker en ongelukkig ben met mijn lichaam? now way!

 10. zelfbewust en zelfverzekerd is niet arrogant zijn.
  blijkbaar hoort dat niet? wtf

 11. Goed experiment.
  Raar hoe de jongens reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *