De confrontatie met suïcide van een persoon uit de naaste omgeving is voor elk individu een schokkende ervaring, zeker als het familie of vrienden betreft. Maar hoe zit het met personen die tijdens hun werk met suïcide te maken krijgen? Welke impact heeft dat? Bestaat er onder hulpverleners zoiets als rouw om een door suïcide overleden patiënt?
“Het is niet de eerste keer dat ik dit meemaak, dus ik moet doorgaan.
Anderen zijn bezig, dus ik ook.”
Het boek ‘Impact van suïcide op GGz-medewerkers’ opent met een 21-tal interviews met personen uit verschillende disciplines binnen de GGz die beroepshalve te maken hebben (gekregen) met gevallen van suïcide. Zij vertellen open en eerlijk over de opgedane ervaringen en over de impact die de gebeurtenissen hadden en hebben op hun dagelijks leven, zowel binnen als buiten de werksfeer. De uitgave vervolgt met een aantal beschouwingen over zaken als rouwverwerking, trauma en impact en over de opvang en begeleiding van personen die beroepsmatig met suïcide te maken krijgen.
De auteur van het boek, Floris Bijlsma, heeft als verpleegkundige gewerkt in diverse klinieken binnen de GGz. Momenteel is hij werkzaam als teamleider op een gesloten afdeling voor acute psychiatrie.
Het boek is hier te koop voor 42,50 – Speciaal voor volgers van Proud2bme: je kan het boek tegen gereduceerd tarief verkrijgen, namelijk € 27,50. Interesse? Neem contact op via info@florisbijlsma.nl
Geef een reactie