Hoe ziet de ideale man eruit?

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen staan onder druk als het gaat om het ideale lichaam. Uit verschillende reclames, foto’s in tijdschriften en uit verschillende romantische en actie films kunnen we opmaken dat aantrekkelijke mannen enorm gespierd zouden moeten zijn. Dat dat is wat wij als vrouwen aantrekkelijk vinden en waar wij naar op zoek zijn. Uit onderzoek blijkt echter iets heel anders. De resultaten laten namelijk zien dat de meeste vrouwen liever naast een ‘boy next door‘ type man in bed liggen.

Ik ken genoeg mannen die zich elke dag weer, of in ieder geval meerdere keren per week, ontzettend uitleven en uitsloven in de sportschool om in de zomer met een geweldige sixpack rond te lopen. Veel mannen denken dat dat is waar vrouwen naar op zoek zijn en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel een hele tijd heb gedacht. Dat het voor mij niet zo belangrijk is en anders zit, betekent namelijk niet dat het grootste deel van de vrouwen dit wel graag zou willen.

Bron

Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door de mannenwebshop Jamaco, blijkt dus dat dit anders ligt. Het onderzoek werd gedaan onder Britse mannen en vrouwen waarin duidelijk werd hoe zij dachten over hoe de ideale man eruitziet. In eerste instantie vinden vrouwen mannen met een gespierd lichaam het aantrekkelijkste, maar wanneer het gaat om een lange relatie gaat de voorkeur toch naar een man die een iets normaler lichaam heeft.

Ruim 70% van de heteroseksuele vrouwen ziet de ideale man als een normale man. Een combinatie van het haar van Prins Harry, het gezicht van James Corden, de armen van Paddy McGuinness, de torso van Ben Cohen en de benen van Jonathan Ross. Als de mannen hun mening geven over hoe zij denken over de ideale man, dan ziet hij er heel anders uit. Die heeft namelijk het haar van Justin Bieber, het gezicht van Gerard Butler, de armben van Hugh Jackman, de torso van David Gandy en de benen van Cristiano Ronaldo. Dit verschil is te zien op de foto’s, waarbij de gespierde man aansluit bij het beeld dat de mannen hebben van de ideale man.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik beiden mannen niet heel aantrekkelijk vind. Vroeger dacht ik altijd wel dat ik wist hoe mijn ideale man eruit zag. Hij moest knap zijn, een mooie lach hebben, mooi donker haar en het liefste dan lichte ogen. Of een klein tintje. Daarnaast wilde ik graag dat een man breed en gespierd was zodat ik lekker in zijn armen kon wegduiken en ik vond het ook heel belangrijk dat hij groter was dan ik ben. Allemaal dingen die dus gebaseerd zijn op uiterlijk. Uiteindelijk heb ik gemerkt dat ik helemaal niet een bepaald type heb. Iemand die aan deze eisen voldoet kan ik net zo goed helemaal niet aantrekkelijk vinden terwijl iemand met blond haar en donkere ogen die niet gespierd is misschien wel degene is die goed bij mij past. Ik heb gemerkt dat het zeker wel uitmaakt hoe iemand er uitziet, maar dat dit geen bepaalde eisen zijn die ik van een lijstje kan afvinken. Ik moet een bepaalde klik met een man hebben en mij aangetrokken voelen tot diegene, maar dit staat in principe los van een gespierd lichaam.

Bron: dailymail.co.uk

Hoe ziet jouw ideale man eruit?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

24 reacties op “Hoe ziet de ideale man eruit?”

 1. Tja ik weet ook niet echt goed of ik nou echt een man wil of uberghaupt een verkering
  Maar vroeger dacht ik wel altijd dat mijn man gewoon heel lief voor me moest zijn en wel een beetje humor en hij die ook van sporten en dieren , natuur houd en hij moet me beschermen eigenlijk voor me opkomen bedoel ik daar ging het om niet echt om uiterlijk

  Maar ja ik moet hem natuurlijk ook aantrekkelijk vinden en ik denk dat als je een man of vrouw zoekt dat je wel als eerste naar uiterlijk kijkt en dat daarna de binnenkant kijkt dat is denk ik zo als in de eerste gevallen

  Goed blog!

 2. ik wil niet echt een man op t moment…
  en zijn lichaam kan me echt niet veel schelen
  een beetje ‘normaal’ uitzicht is al meer dan genoeg
  ik vind vooral karaktertrekken zoals humor, daadkracht, eigen wil, belangrijk

 3. Mijn ideale man is mijn lieve vriendje. Zijn lieve lach, zijn grappige krulletjes, zijn scheve neus, zijn prachtige ogen, zijn grote handen en zijn brede schouders. Misschien niet het toonbeeld van de ideale man maar ik vind hem ontzettend aantrekkelijk.

 4. Afgezien van het feit dat ik niet op mannen val, geloof ik persoonlijk niet zo in een ideaal persoon. Misschien voldoet de persoon die echt bij je past, niet aan het totaal plaatje dat je in je hoofd hebt. Soms komt iets anders dan gehoopt en/of verwacht. Als ik vroeger over dit soort dingen nadacht, had ik ook veel eisen. Niet alleen gericht op uiterlijk, maar vooral op karakter. Nu vind ik dat best stom. Je kunt een persoon niet ‘bestellen’ en hem/haar krijgen met alles wat je wenst. Als hij/zij niet aan je totaal plaatje voldoet, hoeft het zeker niet te betekenen dat het niet “de ware” is, voor zover ik in “de ware” persoon geloof natuurlijk ;-).

 5. Ik vind het zeker geen straf om naar een gespierde man te kijken.
  Echter, als het gaat over relaties hoef ik echt niet perse een kerel er zo uit ziet. Sterker nog; ik zie het echt niet zitten om een relatie te hebben met een man die heel erg bezig is met uiterlijk, sporten en ‘gezond’ eten. Ik zie mijn kerel liever genieten van het leven in plaats van geobsedeerd zijn door zijn uiterlijk. ­čÖé

 6. Iemand (een jongen) uit mijn klas heeft volgens mij anorexia. Hij is niet heel dik, maar wel best stevig. Ik vind het zielig, maar als ik hem probeer te helpen denkt hij dat ik achter hem aan loop en dat is niet zo handig want ik heb geen oogje op hem… (hij loopt namelijk wel achter mij aan) Lekker dilemma h├Ę?! ­čśë

 7. Mijn huidige vriend is niet fotomodel perfect, maar toch had ik bij hem al heel snel dat ik wist; “jij bent het! Mijn ideale man!” En dat is vooral omdat hij bijzonder is van binnen, maar eerlijk; toch ook omdat ik blij wordt als ik zijn gezicht zie. Misschien is het ook wel gewoon de uitstraling die hij heeft. Ik val op het totaalplaatje en het gevoel van veiligheid en geborgenheid dat hij mij geeft :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *