Het mooiste meisje van de klas: Moniek

De hooggevoelige Moniek (1969) uit het waterrijke Loosdrecht heeft een bewogen geschiedenis achter de rug met een langdurige eetstoornis en opname in een kliniek. Het gevolg van foute relaties of ligt de kiem bij haar jonge naïeve ouders?

Moniek heeft wel een groot talent voor sporten en haar organisatietalent blijkt ook als zij na school via een uitzendbureau de secretaresse van John de Mol wordt. Niemand denkt dat ze het ook maar 2 weken met hem uithoudt, maar de klik tussen de twee is goed. Ze staat al snel te boek als het mooiste meisje bij John de Mol producties en wordt er door vele bekende Nederlanders op handen gedragen. ###

(Uitzending Gemist)


Bekijk de video in andere formaten.

Moniek kijkt niet met spijt terug op haar verleden. Ze is er wijs van geworden en bezoekt samen met Jaap Jongbloed de kliniek, waar zij behandeld is. Moniek wil als ervaringsdeskundige nu zelf hulp bieden om het leven op de rit te krijgen.

“Het mooiste meisje van de klas”
Zender: Ned 1
Tijd: 21:30 uur

Bron: Nederland1.nl

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

25 reacties op “Het mooiste meisje van de klas: Moniek”

 1. Klopt het dat dit de uitzending is waarbij ze ook opnames hebben gemaakt op Rintveld? Weet iemand dat?

 2. @Laura

  Ja, dat klopt

 3. daar ben ik ook onder behandeling maar niet intern

 4. @ t..z

  Ik ook, en ben ook een tijdje opgenomen geweest daar. Gelukkig gaat het nu weel stapjes vooruit! Ik ga de uitzending vanavond kijken.

 5. zo, maar even direct na de uitzending reageren! Wat een mooie uitzending! Heeft me heel erg aan het denken gezet!

 6. Erg aangrijpende uitzending. Wat een inspirerende, dappere vrouw vol vechtlust, die Moniek.

 7. Mooi. Heeft me geraakt.

 8. woow wat een mooi verhaal en ook echt herkenbaar! ik ben daar zelf ook opgenomen geweest bij RV wat een wijze vrouw en een krachtige uitstraling! Deze uitzending heeft mij idd ook erg geraakt !!

 9. Prachtige uitzending! Ik herken heel veel van me in haar. Ben ook hooggevoelig en wat ze zei over dat ze geen aansluiting vond in die meidengroepen is op mij ook van toepassing.

 10. ik kon niet kijken, ze wilde thuis een film kijken!

  jammer k ga uitzending gemist kijken!

 11. ik heb het opgenomen want mijn moeder wou het ook graag kijken! ben zelf ook in behandeling bij rintveld en sta nu op de wachtlijst voor een plekje in de kliniek..

 12. Super mooie, aangrijpende uitzending. Wat knap dat ze er zo open over kan praten.

 13. Wauw… Inspirerend, het heeft mij ook geraakt.
  Haar zou ik welleens willen ontmoeten! Wat een mooi mens!

 14. Maf om weer terug te zien. Ik was bij de opnames, maar wilde niet op tv (zat daar intern) Die meisjes waren groepsgenootjes van mij. Dapper dat ze op tv durfden te komen! šŸ™‚

 15. Wow wat indrukwekkend…

 16. Wat een geweldige vrouw. Mooie aflevering.

 17. Weet iemand haar achternaam of bedrijfsnaam? Omdat ze zelf ook therapieen geeft zag ik wil ik me ff orienteren bij haar! Bedank alvast!

 18. Wat een prachtige vrouw en een aangrijpend verhaal. Wauw.

 19. Hallo lieve meisje, Dankjewel voor de mooie reacties op mijn uitzending. Als je een afspraak met mij wilt maken kijk dan even op mijn website: http://www.re-life-styling.nl

  Hartelijke groet en liefs,

  Moniek

  en anders hoop ik jullie te ontmoeten op 30 juni a.s. šŸ™‚

 20. als moeder van een dochter van bijna 17 die ondertussen bijna alles doorlopen heeft van dagbehandeling, deeltijd, kliniek meerdere keren ziekenhuis, was ik heel blij met deze reportage. Ik herkende er veel in en was zo blij tehoren dat na 10 jaar onvruchtbaarheid er toch nog iets moois heeft kunnen groeien en opgroeien uit dit alles, dat ik als moeder weer een heleboel hoop heb voor de toekomst. Onze dochter is heel erg hard haar best aan het doen, en we zijn erg trots op haar, maar ze heeft nog een lange weg te gaan. Wij zijn er voor haar, in goede en in slechte tijden. Moniek, dank voor de motivatie en de hoop die je mij gegeven hebt.

 21. super mooi en op vlakken herkenbaar, wat een kracht trots en power zit er in die vrouw zo mooi verhaal, en dan toch een dochter wat een geschenk na zo veel elende,. super tof

  liefs amanda

 22. waarom draagt dat ene meisje in de kliniek een ana bandje? O___o”

 23. Wauw, heel inspirerend!

 24. ik vindt dit echt heel mooi,

 25. niks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *