De week van Phoi Cai – photo blog 74

Daar ben ik weer! Na drie weken vakantie gaan we er weer voor. De meisjes gaan weer naar school, mijn man is naar zijn werk en ook ik werk deze week meer dan normaal gesproken. Dat is soms even zoeken, vooral omdat mijn energie soms nog ver te zoeken is. Maar we maken er het beste van en ik ben ervan overtuigd dat we snel weer onze draai vinden in het dagelijkse leven.

coll

Maandag
Daar gaan we dan… Vanochtend brengen we samen de meiden naar school, doen voor het eerst weer de weekboodschappen en trekken ons vervolgens terug op ons thuiskantoor om weer aan het werk te gaan. Ondanks dat het onwennig voelt, voelt het ook weer goed om aan de slag te gaan voor Proud. We gaan er weer voor! Maar wel met een kopje Vietnamese koffie om in de vakantiesferen te blijven.

maandag

Na het werken vind ik de tijd om een heerlijk maaltje op tafel te toveren. Ondanks dat we in Vietnam heerlijk hebben gegeten, heb ik dit ook wel gemist; burrito’s! Maar om nog even in Vietnamese sferen te blijven, neem ik de avond dit snoepje bij de thee. Het schijnt van een vrucht genaamd guanabana gemaakt te worden.. Ik kende het niet, maar het is wel erg lekker! Samen met een ietwat extra aanhankelijk katje plof ik vanavond op de bank om alvast in de Eurovisionsfeer te komen. We kijken het grote Eurosongfestivalfeest. 

maandag

Dinsdag
Vanochtend breng ik de meiden naar school en dan draait Romy zich ineens om: Mama, ze hebben het gras geknipt.. Ja, dat klopt en dat was te merken. Hallo hooikoorts! Desondanks laat ik me niet tegenhouden om een fijne wandeling te maken nadat ik de meisjes naar school heb gebracht. Ik pak nog wat me-momentjes voor ik in de middag aan de slag mag voor Proud. 

dinsdag

Ook de avond staat in het teken van werken, maar op een gegeven moment met de halve finale van het Eurosongfestival op de achtergrond. Ik vind het een mooi liedje, maar helaas zoals verwacht haalt Nederland de finale niet.

di

Woensdag
Ik begin de dag met wat uurtjes voor Proud. De komende tijd zul je me doordeweeks wat vaker treffen op het forum. Tussendoor kroel ik wat met Ika. We merken dat ze een tijd alleen is geweest.. Ze is zo knuffelig en aanhankelijk, maar ik neem graag de tijd om alle knuffels in te halen.

wo

In de middag vertrekken we richting het zwembad. Romy gaat van de vrijdag naar de woensdag, in de hoop dat ze dan minder moe is tijdens haar zwemles. Na een lange schoolweek nog zwemles was natuurlijk best pittig.. We gaan zien of dit het verschil maakt. Vandaag begint ze meteen met een kijkles waarbij wij mogen meekijken vanaf een balkon. Ze doet het toch eigenlijk zo goed.

wo

Donderdag
De meisjes zitten op school en ik vertrek met mijn laptop richting de stad. Na drie dagen thuis werken ben ik toe aan een andere omgeving. Ik werk vanochtend bij Bagels & Beans en geniet ondertussen van mijn ontbijtje. Mijn zusje komt ook nog even langs en na het werken kiezen we enkele speciale biertjes voor haar vriend, die jarig is geweest. 

do

Eenmaal thuis scroll ik terug naar 2017 in mijn fotobestanden. Op school behandelen ze op dit moment het thema ‘Familie’ en zoeken daar foto’s voor. Zwijmel, zwijmel… Het voelt als een eeuwigheid terug. En bam…. de vermoeidheid slaat gigantisch toe. Ik merk dat ik sowieso nog erg moe ben van mijn vakantie. Mijn after-vacay-dip slaat dit jaar hard toe, ondanks dat ik de dagen zo goed mogelijk aan blijf gaan. Maar soms komt het dan toch even binnen en dan komt het ook goed binnen. Vermoeidheid maar soms ook de emoties die ik heb gevoeld of juist heb weggestopt tijdens de reis. Ondanks dat ik vanavond de afleiding heb van het Songfestival blijkt het toch even te veel te zijn geweest. Ik laat het toe en val erna als een blok in slaap.

do

Vrijdag
Rise and shine! Ik help vandaag mee op de sportdag van school. Het blijft gelukkig droog en we hebben een actief ochtendje.

vrij

In de middag werk ik nog voor Proud terwijl de meisjes bijkomen van hun ochtend. Nu we in de middag niet meer weg hoeven voor zwemles vind ik de tijd om een stoofpotje te maken. En dan komt manlief thuis met een vervroegd moederdagcadeautje; mijn favoriete bloemen. Het is altijd fijn wat kleur in huis te hebben!

vrij

Zaterdag
Yes, weekend! Daar zijn we allemaal wel aan toe. We beginnen de ochtend relaxed met een ontbijt op bed. Ik spring erna met Romy op de fiets voor wat boodschappen en we nemen kibbeling mee voor de lunch. 

za

En tja als het zo lekker weer is, gaan we er toch nog even op uit. De kids kunnen vandaag iets knutselen voor moederdag en terwijl zij dat doen, snuffel ik wat rond in de winkels. We sluiten de middag af met een ijsje.

za

‘s Avonds eten we bij de buurtjes en daar blijven we ook om het Eurosongfestival te kijken. Hebben jullie ook gekeken en welk liedje was jouw favoriet?

za

Zondag
Oef, het werd gisteravond iets te laat.. Maar uitslapen zit er niet in vandaag. Ik word vandaag wakker gemaakt met de liefste moederdagcadeautjes van de meiden. Ze waren de hele week al bezig met het verstoppen van hun cadeaus en wat hadden ze daar veel plezier mee. Het blijft zo mooi hoe ze er mee bezig zijn. Na het ontbijtje vertrekken we richting mijn mams voor een brunch, waarna we ook nog richting mijn schoonmoeder gingen om een bosje bloemen te brengen. Aan het einde van de dag plof ik moe maar voldaan op de bank. Op naar een nieuwe week!

zondag

ā™„


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Phoicai

Geschreven door Phoicai

Reacties

12 reacties op “De week van Phoi Cai – photo blog 74”

 1. die burrito’s zijn erg lekker!

  ik had gisteren het songfestival terug gekeken, ik vind het altijd super leuk, ik weet niet welk land ik het mooist vond,bij zweden ze had echt lange nagels poeh!
  leuk dat je weer terug bent en meer gaat werken bij proud!
  tot in me dagboek!

 2. Wat een mooie en (h)eerlijk weekoverzicht Phoi Cai!

 3. Wat leuk weer om van je te lezen, is er ook een blog over je vakantie, het is me even ontgaan ?

  Vind je alleen thuis werken fijn? of mis je soms de combinatie met kantoor?

  Ik ben origineel ik heb eurosong niet gekeken šŸ˜€ geef toe als je instagram of facebook bekijkt weet je toch ook meteen alles.

  1. Ha Lenty,

   Dit keer geen vakantieblog dus je hebt het niet gemist šŸ™‚

   Thuis werken heeft voor mij zeker zijn voordelen, vooral gezien ik het dan kan combineren met de kids. Maar ik mis zeker ook het echte samenwerken op kantoor. Des de meer ik ervan kan genieten als we eens samen komen.

   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *