De week van Phoi Cai – photo blog 73

High and lows, zoals het leven nu eenmaal in elkaar zit. Soms komen er dingen op je pad waar je niet omheen kan. Je kan het niet negeren, je kan het niet vermijden. Je moet er doorheen, dat is de enige manier. Ondanks dat ik afgelopen week wanhopige momenten heb gekend waarin ik me compleet machteloos heb gevoeld, heb ik mezelf ook verbaasd met krachtige momenten en waardevolle leermomenten. Momenten waarop ik keuzes heb kunnen maken voor mezelf, waardoor ik mezelf hier doorheen heb kunnen slepen. Dat ik heb mogen ervaren dat het oké is om hulp te vragen. Was het makkelijk? Nee. But I made it.

coll

Maandag

Maandag, daar gaan we weer! Ik begin mijn ochtend met mijn favorietjes van dit moment; deze smeuïge pindakaas van de Appie (mijn laatste pot terwijl het niet meer verkrijgbaar is!), een kop rooibosthee en even later een kop koffie met een chocolaatje. Wat een heerlijke start van mijn werkdag.

ma

Tussen het werken door tover ik de koffers tevoorschijn. Onze reis nadert en snel ook. Aangezien het er niet op lijkt dat ik mijn topjes, rokjes of jurkjes nog ga dragen de komende tijd, begin ik alvast met het inpakken. In de avond werk ik nog voor Irene, die een week vrij is.

ma

Dinsdag

Na het werken ging ik gisteren vroeg naar bed en dat was niet zonder reden. Romy gaat op dit moment door een onrustige fase, waarbij ze veel nachtmerries heeft en daardoor overdag erg geprikkeld en emotioneel is. Ik zit dan ook al vroeg naast haar bed vandaag. Ondanks dat kan ik haar op tijd op school afzetten en vind ik de ruimte om dit ook met haar juf te bespreken. Ik merk dat ik daarin nog wat zoekende ben. Wat kan ik wel of niet bij de juf kwijt? Is het wel of niet handig als ik iets aangeef of komt het overbezorgd over? Ik vind het soms maar lastig, maar het voelde vandaag juist heel goed om dit aan te kunnen geven. Vooral omdat ze ook aangeeft iets op te merken bij Romy. We gaan er samen mee aan de slag. Met een opgelucht gevoel loop ik nog de supermarkt binnen voor wat aardbeitjes. Eigenlijk zijn ze nog niet in het seizoen maar ja, met een beetje suiker op brood zijn ze nog altijd even lekker. Oh, en we zitten in de onderzoeksfase van onze volgende verbouwing in huis! To be continued…

di

Tijd om te werken. Ondanks dat het even wennen is om op tijd naar bed te gaan, merk ik wel dat ik daardoor overdag fitter ben. Ik heb een fijne werkdag en in de avond stop ik een uurtje eerder met werken. Alles voor een beetje extra slaap 😉

di

Woensdag

Oef, wat een start van de dag… Maar we hebben het overleefd. Nadat ik de meiden naar school breng, loop ik even snel naar de Lidl. Ze hebben deze knisperende hagelmix weer! Het is een van mijn favoriete broodbelegjes, maar ze hebben het alleen rond Pasen. Dat maakt het ook wel weer extra lekker. Wanneer ik thuis ben haal ik nog een uurtje Proud in en geniet ik van de rust.

wo

In de middag wil Livy naar opa en oma, maar wil Romy liever thuis blijven. Zo gezegd, zo gedaan. We knuffelen wat af, spelen wat spelletjes en komen samen even tot rust. In de avond zouden we uit eten gaan met vrienden. Omdat het nu zo gaat met Romy, heb ik me er al op ingesteld dat ik thuis zou blijven met de kids. Tot mijn grote verrassing geeft Romy vandaag aan heel graag mee te willen gaan. Daar zeg ik geen ‘nee’ tegen en we vertrekken op tijd richting de stad. Na wat rondjes eten bij Het Zusje geeft ze aan dat ze moe is en klaar is om naar huis te gaan. Helemaal goed, meisje. Terwijl de rest blijft natafelen, vertrekken wij richting de auto. Ik ben blij dat ik naar haar heb geluisterd en dat ze ondanks haar struggles steeds beter weet aan te geven waar ze behoefte aan heeft. 

wo

Donderdag

Ondanks de fijne tijd gistermiddag en -avond, heb ik mijn nachtje doorgebracht bij Romy. Maar dat is helemaal oké. Ik vind het vooral naar voor haar. Toch start ik mijn dag met wat frisse moed en scoor ik deze zachte reiskussens en een leuk knutselsetje voor de meisjes. Maar eenmaal thuis is het toch echt even op. De vermoeidheid slaat toe en voor de verandering laat ik het ook eens toe. Geen klusjes vandaag, maar rust. Ik pak nog een kort dutje voordat ik de meisjes ophaal van school.

do

En het dutje doet wat het moet doen. Ik voel een nieuwe dosis energie en het zonnetje dat begint te schijnen, dat maakt het helemaal af. Ik neem de meisjes mee voor een ijsje en thuis gaan we meteen aan de slag met het knutselsetje. En tja, wat is een week zonder burrito’s? Voor deze week: check!

do

Vrijdag

Wat is jouw favoriete sprookje? Voor mij is dat toch wel Doornroosje. Met een lekker bakje thee, werk ik in de ochtend enkele uurtjes voor Proud. 

vrij

In de middag komt een vriendinnetje spelen en hebben de meisjes een fijne tijd. Dan is het tijd voor zwemles. Gelukkig stopt het regenen net op tijd, waardoor we onderweg een flinke dosis vitamine-Zon kunnen pakken. Met een heerlijk maaltje achter de kiezen, kruip ik vanavond nog even achter de laptop om te werken. 

vrij

Zaterdag

Weekend. We hebben vandaag een pyjama-dagje en wat kunnen we daar samen van genieten. Het feit dat het buiten zo regent, motiveert ook niet echt om de deur uit te gaan. En gezien de struggles deze week doe ik vandaag graag mee. Maar ja, dan is de kans op ongelukjes thuis ook weer een stuk groter. Zo blijkt… Een pot landt net verkeerd op onze kookplaat en er breekt een stukje af. Oeps, dat is toch wel even balen. Maar ondanks dat kijk ik terug op een fijne zaterdag. 

za

Zondag

Regen of geen regen, vandaag ga ik op pad! Ik spreek vandaag af met Peggy. ♥ We hebben samen heerlijk gegeten bij een Vietnamees tentje, om maar alvast in de stemming te komen, hihi. Daarna struinen we door de straten van Nijmegen en kunnen we niet naar huis gaan zonder een bubble tea. Ik heb genoten!

zo

Het was een welkome afwisseling van de soms wat pittige momenten thuis. Oké, niet soms. Het is gewoon even pittig, maar dat is oké. Ik zoek ook geen tips maar ik wil wel een realistisch beeld geven van hoe het nu even gaat. Ik weet namelijk dat we hier doorheen zullen komen en ik ben eigenlijk vooral blij dat we inmiddels wat manieren hebben gevonden om ons hier samen doorheen te helpen. Daarom ga ik ook met frisse moed een nieuwe week tegemoet en ik hoop dat jullie er, net als ik, weer een mooie week van zullen maken!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Phoicai

Geschreven door Phoicai

Reacties

15 reacties op “De week van Phoi Cai – photo blog 73”

 1. Dankje voor het delen, knap hoe je ermee om lijkt te gaan! Hoop dat er binnenkort meer ontspannen tijden voor jullie komen 🙂 Leuk dat de reis al dichterbij komt!

  1. Dank je, Gwenn ♥

 2. Hoi Phoicai,
  Wat een intense weken. Ik waardeer die eerlijkheid juist.
  En een goede voorbereiding is het halve werk.

  Ik kijk uit naar je volgende ploeg of video.

  Liefs!

  1. Precies zo, Maya! Tot de volgende plog of vlog 😉

   Liefs

 3. Probeer eens de 100% pindakaas van de Lidl. Die met stukjes noot is mijn absolute favoriet. Maar er is ook een 100% ‘gewone’ versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *