De week van Lonneke – photo blog 57

Het voelt als twee weken geleden dat ik voor het laatst aan de beurt was voor een photo blog, en dat is ook zo! Vanwege de vakanties van de teamleden, is het plogrooster een beetje aangepast hier en daar, maar goed, dat betekent wel dat ik deze week mag ploggen en dat vind ik ook wel heel erg leuk! Het is een korte werkweek voor mij, want ik heb twee dagen vrij genomen, omdat ik donderdag naar Taylor Swift ga. Ieeeee! Het gaat echt gebeuren! Daarnaast probeer ik het hardlopen weer (ja weer!) op te pakken en maak ik een alpacawandeling met vrienden.

Maandag

Net zoals altijd, ben ik op maandag vrij. Ik ren voor het eerst een week weer een rondje. Ik ben vorige week zaterdag gevallen en sindsdien is eigenlijk mijn hele onderlichaam blauw, dik en beurs. Gelukkig voelt het inmiddels iets beter en wandelen ging gelukkig ook weer een beetje pijnvrij. Gek genoeg ging hardlopen zelfs beter dan wandelen!

Mijn lunch eet ik bij de koeien en omdat het vandaag KetiKoti is (Surinaamse feestdag waarop jaarlijks de afschaffing van de slavernij door Nederland wordt gevierd), wordt Django Unchained uitgezonden. Ik ben gek op Tarentino films, maar had deze nog nooit gezien. Helaas duurt hij toch wat te lang en halverwege ga ik toch maar naar bed. Misschien dat ik ergens nog een keer het einde op kan pikken.

Dinsdag

Chef is out and about. Nu het weer wat minder warm is, komt hij weer wat vaker gluren. De oude man.

Ik moet gewoon werken vandaag (zegt ze alsof het iets ergs is, haha) en mijn moeder komt tussendoor even snel langs om een elektrische fiets te brengen. Een vriend van haar had hem gekocht, maar door ziekte niet echt gebruikt. Ik heb een prachtige gravelfiets, maar sinds mijn burn-out 1,5 (2?) jaar geleden, vind ik fietsen best spannend geworden. Sowieso het hele verkeer. Om de drempel wat te verlagen om wat vaker de fiets te pakken, heb ik deze fiets nu erbij gekregen. Deze is veel handiger om af en toe naar een supermarkt of iets te fietsen dan die andere. Echt een luxe vind ik dit en ik ben benieuwd of het iets zal doen.

Ook vind ik de perfecte rode lipstick voor de Eras tour donderdag en Sop en ik kijken nog even naar The Big Bang Theory. Ik was vergeten de wasmand op te ruimen en tsja, die is nu helemaal geclaimed.

Woensdag

De buren zijn al even aan het verbouwen en Sop is not having it. Gisteren kwam ze al een keer brommend voorbij lopen en de dag ervoor betrapte ik haar ook grommend op de bank. Toen we opstonden vandaag, had ze vannacht heel rebels een kastje open getrokken en de inhoud eruit gegooid. Same Sop, same.

Donderdag

Yeeees, het is zover! Ik kan in de ochtend gelukkig rustig aan doen, want ik pak hier om 13.30 uur pas de bus. Ook wel lekker vind ik, niet zo’n gehaast. Voordat we naar de arena gaan, maak ik me nog klaar met Peggy samen.

Wat was dit een feest! Niet alleen de hele show en de nostalgische gevoelens die het omhoog bracht, maar ook alle mensen die er waren. Ik weet nog dat ik jaren geleden naar Rihanna ben geweest en dat ik iemand schijnbaar verkeerd aankeek en zij mijn tasje kapot trok. Dit was zo’n groot contrast daarmee. Iedereen was zo ontzettend aardig en iedereen was met elkaar aan het zingen en dansen en armbandjes aan het uitwisselen. Ik ben denk ik nog nooit op een plek geweest waar zoveel mensen bij elkaar waren en zoveel liefde heb gevoeld van mensen die ik niet kende.

Vrijdag

Vandaag heb ik vrij genomen en pfffff, dat heb ik ook wel nodig! Terwijl ik lekker nageniet van het concert, drink ik mijn favoriete thee (Milky Oolong) en doe ik een maskertje op.

In de middag voel ik zelfs nog de energie en behoefte om even naar buiten te gaan en nog een rondje hard te lopen. Ik ben weer aan het opbouwen, dus ik ben niet zo lang weg.

“Er woont een oud-huisgenootje van jou in onze straat!”, appte mijn vriend een paar weken geleden. Hij kwam haar tegen in de sportschool waar hij masseert en warempel, ze woont bijna naast ons. Vanavond drinken mijn vriend en ik, samen met haar en haar vriend, een wijntje en kletsen we bij. Zonder ook maar één foto te maken. Dan was het vast gezellig.

Weekend

Een paar weken geleden was een vriend jarig en zijn vriendin had een Alpacawandeling geregeld om met z’n vieren te gaan doen. Omdat hij plots geopereerd moest worden, is dat niet doorgegaan. (Wel had het ziekenhuis zijn bed heel lief versierd, dat had ‘ie anders gemist!) Vandaag gaan we zijn verjaardag inhalen. En tsja, de wasmand is nog steeds niet opgeruimd.

(Er waren ook dwerggeitjes!)

Ook doet Sop nog even een ontspanningspoging.

Elke dag rijdt er een ijscotruck door onze wijk en in het kader van ‘support-your-locals’, ga ik graag af en toe daar een ijsje halen. Vandaag pistache en pokémon. (???)

En daarmee zijn we aan het einde van deze idioot lange plog! Veel gedaan, veel gebeurd, veel gevoeld, maar wat was het een fijne week. Hoe is jouw week geweest? En waar kijk je naar uit komende week?

Liefs!

Lonneke

Geschreven door Lonneke

Reacties

6 reacties op “De week van Lonneke – photo blog 57”

 1. Mag ik vragen hoe je burn-out onstaan is en aan wat merkte je of je een burn-out hebt?

  Ik ben nieuwsgierig omdat ik het niet zo goed weet wat ik heb

  1. Ha Nola,

   bedankt voor je berichtje! Wat naar dat je – als ik het zo lees – twijfelt of je zelf misschien ook een burn-out hebt. Voor mij was het een combinatie aan verschillende dingen. De drukte op het werk speelde hierin mee, maar ook ging het met mij niet goed, omdat ik – wat later bleek – autistisch te zijn en ik dat niet wist. Ik merkte zelf in het begin dat ik erg gehaast was, heel nerveus en zenuwachtig de hele tijd en ik voelde me ontzettend gestresst maar ik kon niet plaatsen hoe en waar dat vandaag kwam. Toen ik echt uitviel, had ik uitslag, hartkloppingen, hoofdpijn, voelde me depressief en lusteloos en had geen energie meer. Veel dingen die ik ervoor kon, trok of kon ik ook niet meer. Zoals gesprekken vasthouden, fietsen en ik kon alleen maar de gordijnen dicht hebben. Achteraf zie ik heel duidelijk wat destijds de signalen waren, maar op dat moment overviel het me vooral enorm en begreep ik niet waarom ik me voelde zoals ik deed. Mocht je hier iets van herkennen, hoop ik dat je daar hulp bij in kunt schakelen. Zelf heb ik veel gehad aan de POH als eerste stap.

   Veel liefs en sterkte,

 2. wat leuk lonneke dat je naar taylor swift geweest bent!
  nou dat was ook niet aardig bij dat concert van rihanna!
  je bent zo te zien flink gevallen zeg, vervelend!

  ik heb gelukkig aankomende week een wat normalere week, gewoon werken en verder geen gekke dingen, dat heb ik het liefst!

 3. AHHHH Love de TAYLOR Vibe in deze blog heerlijk wat was het geweldig he

  Liefs

 4. Zooo leuk om jouw week te lezen lieve Lonneke. Ik vind je een fijn mens.
  En je ??? achter ‘Pokémon ijs’ . Haha.

  1. Hee Sannie,

   bedankt voor je lieve reactie!! Hahahha, ja gek ijs hoor. Weet nou nog niet of er daadwerkelijk pokemons inzaten. :’)

   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *