De No Make-up Tag

Vandaag doen we de no make-up tag op de redactie. Dat zijn negen vragen over alles rondom het wel en niet dragen van make-up. Een hele leuke tag om zelf ook eens te doen of om te beantwoorden onder deze blog. Ik heb de 9 vragen eerst zelf beantwoord en hierna waren Nouska en Laura aan de beurt. Het is leuk om de verschillen tussen ons te zien. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik deze tag anders zou invullen toen ik nog 18 was ofzo. Toen droeg ik namelijk nagenoeg geen make-up. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden op de vragen!

♥ Scarlet

1. Draag je vaker wel of geen make-up?
Ik denk dat ik ongeveer evenveel wel als geen make-up draag. Als ik gewoon thuis ben of thuis werk, dan draag ik geen make-up. Ik doe meestal make-up op als ik naar mijn werk ga. In het weekend doe ik ook wel wat make-up op. Ik vind het wel fijn om helemaal geen make-up te dragen, ook omdat dit beter is voor mijn onrustige huid.

2. Noem een make-up product waar je niet zonder kan
Ik denk dat dit foundation. Daar baal ik eigenlijk wel van, want dat is ook meteen het product wat het meest duidelijk is. Ik heb last van rosacea waardoor ik regelmatig veel rode uitslag in mijn gezicht heb. Dat vind ik niet fijn. Daarom gebruik ik vaak wat foundation om dit geheel te egaliseren. Ik ben al naar diverse dermatologen en huidspecialiseten geweest, maar tot nu toe heeft niets gewerkt.

3. Noem een make-up product waar je wel zonder kan
Ik denk dat dat best veel producten zijn. Vroeger gebruikte ik sowieso bijna geen make-up. Maar goed, om toch iets te noemen. Ik zou prima zonder oogpotlood of eyeliner kunnen. Ik gebruik beiden ook eigenlijk nooit.

4. Voel je je zelfverzekerd zonder make-up?
Dat wisselt nogal, naar hoe mijn stemming op die dag is en hoe onrustig mijn huid is. Ik kan me als ik erg last heb van mijn huid, hier wel een beetje onzeker door voelen. Op andere dagen maakt het me niet zoveel uit en voel ik me gewoon zeker.

5. Welk gedeelte van je gezicht vind je het mooist?
Ik denk mijn lippen en mijn ogen. Ik vind de kleur (groenig) van mijn ogen leuk en ik vind de vorm van mijn lippen mooi.

6. Waar ga jij niet zonder make-up naar toe?
Ik ga denk ik niet zonder make-up naar mijn werk en naar belangrijke afspraken. Wel als ik het gewoon niet zou hebben ofzo, maar als ik de keuze heb zoals nu, dan gebruik ik dus wel make-up.

7. Waar ga jij wel zonder make-up naar toe?
Ja, eigenlijk gewoon de rest. Ik ga wandelen met Sjors zonder make-up. Ik ga de stad in zonder make-up of ergens wat drinken. Niet dat ik al die dingen zou standaard zonder make-up doe, maar af en toe wel.

8. Mag iedereen jou zonder make-up zien?
In principe wel, al vind ik het toch iets minder fijn als veel mensen mij zien als mijn huid heel onrustig is.

9. Dilemma: Een week geen make-up dragen of een week lang je make-up door je vriend laten doen?
Nou, dat is simpel, want ik heb geen vriendje maar een vriendin en het lijkt me superleuk als zij een week lang mijn make-up zou doen!

Nouska

1. Draag je vaker wel of geen make-up?
Ik draag vaker wel make-up dan niet. Omdat ik veel vanuit huis werk, heb ik niet altijd zin om mij op te maken en laat ik dat dus achter wegen. Ook op dagen dat ik geen belangrijke afspraken heb, draag ik amper make-up. Dit vind ik beter voor mijn huid en kost me dan ook geen tijd.  

2. Noem een make-up product waar je niet zonder kan.
Ik kan niet zonder wenkbrauwpotlood. Mijn wenkbrauwen zijn niet zo dichtbehaard van zichzelf en ik heb donkere ogen. Als ik ze een klein beetje bijteken, voel ik mij veel wakkerder en vind ik dat mooi staan. Veel vrouwen zouden misschien bij deze vraag ‘Mascara’ noemen, maar ik ga voor wenkbrauwpoeder of potlood. Als ik geen zin heb om mij op te maken, doe ik meestal alleen even snel wat wenkbrauwpotlood en een beetje mascara op. 

3. Noem een make-up product waar je wel zonder kan.
Ik kan eigenlijk wel zonder de rest. Vooral in de zomer, omdat mijn huid dan op zijn best is en wat bruiner is. Als ik wenkbrauwpotlood en mascara heb, ben ik al heel blij. Het gaat mij vooral om verzorging. Als ik een fijne crème op mijn huid heb en een lekkere verzorgede lippenbalsem, voel ik me al snel goed.

4. Voel je je zelfverzekerd zonder make-up?
Ja, dat wel. Toch voel ik mij net wat zekerder als ik wel aandacht aan mijn make-up heb besteed. Dit is meer een gewoonte dan dat ik mezelf lelijk vind zonder make-up. Vroeger had ik daar meer moeite mee. Ik ben de afgelopen jaren steeds minder make-up gaan gebruiken en gebruik ook regelmatig helemaal geen make-up. Dit heb ik mezelf afgeleerd omdat ik mezelf ook gewoon mooi wilde leren voelen zonder al die poespas. En dat is goed gelukt.

Ik gebruik nu minimaal 0-2 (wat mascara en wenkbrauwpotlod) en maximaal vijf producten. Ik gebruikte er eerst veel meer. Als ik nu uitgebreid mijn make-up doe gebruik ik wenkbrauwpotlood, mascara, een piepklein beetje oogpotlood, concelaer en wat bronzer. Voorheen kwam daar highlighter, blush, soms ook oogschaduw, foundation en wat meer oogpotlood of eyeliner bij kijken. Ik ging dan trouwens wel voor een natuurlijke look hoor. Ik heb het gebruik van make-up de afgelopen jaren heel erg afgebouwd en voel me veel ‘echter’ door minder te gebruiken. 

Onlangs had ik veel puistjes door vitamine D (zon) tekort en had ik wel even moeite om minder make-up te dragen, maar ik heb toch doorgezet en nu gaat het veel beter met mijn huid.

5. Welk gedeelte van je gezicht vind je het mooist?
Mijn ogen. Ik vind de kleur van mijn ogen heel mooi en ook mijn wimpers zijn donker en op zich wel lang, ook zonder make-up. Ik vind ook mijn sproeten heel leuk. Die had ik vroeger veel minder, ik heb er momenteel best veel. De laatste jaren heb ik er meer bij gekregen en dat vind ik wel mooi staan. Zonde om die met make-up te bedekken. 

6. Waar ga jij niet zonder make-up naar toe?
Meestal draag ik wel make-up naar mijn werk. Ik moet daarvoor regelmatig op de foto, video of mensen ontmoeten. Het voelt dan fijn om er verzorgd uit te zien. Ook als ik uitga of een date heb, draag ik make-up, maar dus wel veel minder dan vroeger.

7. Waar ga jij wel zonder make-up naar toe?
Naar het strand, naar de supermarkt, naar vriendinnen, naar de bioscoop, eigenlijk overal wel. Ik merk echter wel dat een beetje mascara en wenkbauwpotlood me ook op die momenten net iets zekerder maakt. Gek is dat eigenlijk he? Toch is het zo en dat vind ik ook helemaal niet erg. Ik houd wel van een beetje tutten en mezelf net even iets mooier maken.

8. Mag iedereen jou zonder make-up zien?
Ja, iedereen mag mij zonder make-up zien. Ik heb al vaker een foto van mezelf zonder make-up geplaatst op Instagram voor een actie met de hashtag #Barefacedbeauty en in video’s waarin ik make-up tips geef, draag ik in het begin ook geen make-up. Ik vind het echter wel heel leuk om te zien hoe je een gezicht met kleine trucjes met make-up net even wat mooier kunt laten uitkomen.  

9. Dilemma: Een week geen make-up dragen of een week lang je make-up door je vriend laten doen?
Ik denk dat het een goede uitdaging voor mij zou zijn om echt een week lang helemaal geen make-up, ook geen mascara of wenkbrauwpotlood, te dragen dus zou ik daarvoor gaan. Eens kijken wat dat met me doet.

♥ Laura

1. Draag je vaker wel of geen make-up?
Ik draag denk ik vaker geen make-up dan dat ik dat wel doe. Eerst dacht ik dat het andersom was, maar als ik bijvoorbeeld thuis werk of even snel naar de stad moet ofzo maak ik mij meestal niet op. Daarnaast zijn dagen dat ik wel dingen doe en geen make-up draag ook geen uitzondering. Ik ben denk ik ook gewoon een beetje lui wat dat betreft. Ik heb er in ieder geval geen moeite mee om zonder make-up de deur uit te gaan.  

2. Noem een make-up product waar je niet zonder kan
Hm…. eigenlijk is er geen make-up product waar ik niet zonder kan. Als ik op vakantie ga naar een gebied waar het lekker warm is, heb ik sowieso bijna nooit make-up op. Als ik echt iets moet noemen dan is dat denk ik een mooie blush of bronzer. Als ik geen zin heb om mij op te maken maar ik ben niet zo blij met wat ik in de spiegel zie, dan kan bronzer of blush al veel verschil maken. Gewoon even iets meer kleur in mijn gezicht. Verder ben ik wel echt verslaafd aan lippenbalsem. Maar dat is niet echt make-up vind ik. 

3. Noem een make-up product waar je wel zonder kan.
De rest. Ik heb lang niet altijd mascara, poeder of lippenstift op en foundation en bijvoorbeeld eyeliner gebruik ik sowieso niet. Het is echt niet zo dat ik het niet leuk vind om mijzelf op te maken of dat make-up niks betekent, ik voel mij vaak wel mooier met een beetje make-up dan zonder, maar het is niet super belangrijk voor me.

4. Voel je je zelfverzekerd zonder make-up?
Ja hoor, al voel ik mij vaak wel zekerder als ik een beetje make-up op heb. 

5. Welk gedeelte van je gezicht vind je het mooist?
Mijn huid denk ik. Het is meestal wel egaal en zonder pukkels. Helaas kan ik daardoor wel van slag zijn als er wel ineens een grote pukkel tevoorschijn komt. Ik kan dan denken dat iedereen er constant naar kijkt terwijl ik dat ook niet bij anderen doen en eigenlijk wel weet dat dat onzin is.

6. Waar ga jij niet zonder make-up naar toe?
Ik zou niet zo snel zonder make-up naar een belangrijke afspraak of bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek gaan. Daarnaast maak ik mij ook altijd wel op als ik uit ga of een verjaardag heb. 

7. Waar ga jij wel zonder make-up naar toe?
Naar vriendinnen, naar de stad, het strand, mijn werk, de bioscoop, etc. Eigenlijk ga ik naar heel veel plekken zonder make-up, maar ik zorg er wel altijd voor dat ik er verzorgd uit zie. 

8. Mag iedereen jou zonder make-up zien?
Het feit dat ik de deur uit ga zonder make-up, in het OV zit en iedereen kan tegenkomen laat denk ik wel zien dat iedereen mij in principe zonder make-up mag zien. Al verschilt het natuurlijk wel per persoon hoe goed ik mij daarbij voel. 

9. Dilemma: Een week geen make-up dragen of een week lang je make-up door je vriend laten doen?
Een week zonder make-up natuurlijk! hahahaha 

En wat zou jij op deze vragen antwoorden?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

8 reacties op “De No Make-up Tag”

 1. haha, grappige blog.
  ik ben 24 en draag eigenlijk nooit make-up. misschien eens in de drie weken dat ik iets van mascara opdoe voor echt ‘speciale’ dingen (verjaardag waarbij ik weet dat iedereen heel stylish komt, presentatie geven, sollicitatiegesprek). foundation of blush ofzo nog nooit gebruikt, zou ook niet weten hoe het werkt :p
  ik ben sowieso niet met mijn uiterlijk bezig. loop gerust met vet haar, trainingsbroek, modderschoenen en een megapuist door de stad. ik heb van huis uit ook meegekregen dat make-up niet hoeft. ergens denk ik dat mijn slechte zelfbeeld enzo ook wel veroorzaakt dat ik niets voor mijn lichaam doe. gek, want een hoop mensen gaan daardoor juist extra aandacht aan uiterlijk besteden.. ik heb dat gewoon helemaal afgeschreven ofzo ;p

 2. Ik draag wel echt elke dag make up

 3. Ik draag nooit make-up!

 4. Ook ik draag nooit make-up.

 5. Ik durf/ga de deur niet uit zonder make-up .
  Als ik thuis ben en er komt iemand langs doe ik het ook op.
  Vind mezelf lelijk zonder hoop dat dit ooit weg gaat.

 6. De laatste tijd draag ik vaker geen make-up dan wel. Make-up op doen is nu best een uitdaging met een zoontje van anderhalf dat aan mijn been begint te trekken (zwarte streep over mijn ooglid XD). Als ik het wel op doe, heb ik meestal foundation, poeder, eyeliner en mascara op. Ik vind een lijntje boven mijn ogen mooi, omdat het me doet denken aan manga en animé karakters, wat ik erg leuk vind. Meestal maakt het me niet heel veel uit of ik make-up draag, behalve als ik naar therapie moet. Daar stel ik me kwetsbaar op en voelt het alsof ik me dan toch nog een beetje kan verstoppen achter mijn “masker”. Hetzelfde geldt voor feestjes of bij grote groepen mensen waar ik sociaal moet doen.

 7. Ik ben 23 en daag ook nooit make-up. Zelf hou ik er niet van om dingen op mijngezicht te smeren. Maar puur natuur.
  Ik voel me juist onzekender als ik make-up draag daarom doe ik dat niet

 8. Ik was eens bij een nepfiguur op bezoek die vanaf een paar meter afstand naar oud zweet rook en die zei dat ik me beter moest verzorgen met make up terwijl ik dat ook wel op had maar dan heel onopvallend. daarna zag ik dat daar types kwamen die er heel opgedirkt bij liepen met plamuur make up. van die donker dikke foundation en dan een hele laag met poeder er boven op. Het zag er kitserig en onecht uit. Een bleke halslijn en een dikke donkere laag vloeibare make up op die veel te donker van kleur was. het zag er niet fris uit dan eerder triest. Ze hadden nog nooit van concealer gehoord en zijn vrouw had een blauwe veeg op de oogleden zonder mascara. Het was helemaal niet precies aangebracht. En die vrouwen die daar kwamen van alles te veel. Ook hele felle lippenstift en echt van die toxische lippenstift kleuren op. Fel roze en parlemoer en oranje en felrood. het kan wel mooi staan.als het maar wat subtiel is aangebracht. Ze leken op een vis op het droge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *