Challenge: Geen social media

Onlangs hebben jullie kunnen zien dat Lotte een persoonlijke uitdaging aanging door spullen weg te doen. We hebben allemaal wel dingen in het leven waar we tegenaan lopen en uitdagingen die we lastig vinden. Toen we het hadden over het bedenken van een persoonlijke uitdaging schoot het idee voor deze video me meteen te binnen. Een weekend zonder social media! Ik ben behoorlijk verslaafd aan mijn telefoon, dus ik wist dat dit veel met me zou doen. Ik deed er nog een stapje bovenop door ook mijn computer het gehele weekend uit te laten staan. Ben je benieuwd hoe dit voor mij was? Kijk dan snel de video!

Op ons YouTube kanaal plaatsen we elke dinsdagmiddag een nieuwe video. Deze video’s gaan over van alles en nog wat. Eetdagboekje, challenges, dagjes mee etc. Zelf vloggen? Dat kan. Voor onze serie ‘Achter de lach‘ zijn we nog altijd opzoek naar mensen die het taboe willen doorbreken en hun verhaal willen delen. 

 

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

30 reacties op “Challenge: Geen social media”

 1. Ik denk dat deze challenge voor veel mensen goed zou zijn… Met mijn telefoon deed ik al nooit veel, bewust, omdat ik niet iemand wilde worden die niet zonder kan (is geen oordeel over anderen, maar ik ken mezelf een beetje…). Daarentegen zat ik vaak wel uren op m’n laptop. Forums, blogs, instagram, van alles. En ik vond het z├│ zonde van mijn tijd en ik was altijd blij om op vakantie te gaan omdat ik dan m’n laptop nooit meenam (en nog steeds niet) en ik kwam daardoor altijd zo tot rust. Dus ik heb dingen veranderd en ik probeer m’n internettijd nu te beperken (max 1,5 uur per dag?) en ik vind het zo fijn. Ik lees des te meer en ik doe andere dingen die ik leuk vind en ik heb nooit meer het gevoel online dingen te missen. En soms zit ik wel een hele middag alleen maar naar een schermpje te turen, maar het is niet meer (bijna) dagelijks.

 2. Ik ga dit ook eens proberen, merk dat ik me heel erg laat meegaan in het leuke leven van andere dat ik niet heb.

 3. heel leuk zeg dat je die uitdaging bent aangegaan! Ik zit niet op fb instagram, twitter. Whatsapp wel maar ik zet een uur voor het slapengaan of eerder mijn wifi uit op mijn mobiel en op vliegtuigstand. Dan kan ik snachts alleen de tijd zien. Heerlijk! Werkt goed.

  1. Ja, dat doe ik ook!! ­čÖé

 4. Super goede uitdaging ik heb dat wel eens vaker gedaan maar onbewust sluipt het er toch weer in. Wel ben ik benieuwd of je inmiddels deze berichtjes nu weer aan het checken bent of dat je nog steeds geniet van de rust haha.

 5. Ik wil graag minderen met social media.
  Omdat ik er merk dat ik er heel onrustig van word en teveel prikkels binnekrijg.
  Maar ik ben een beetje heel erg verslaafd aan social media…
  Afkicken lukt niet heb het al meerdere keren geprobeerd..

 6. Ik vergeet mijn telefoon heel vaak. Wel eens dat ding een week bij een vriendin laten liggen zonder dat ik hem mistte
  Wel ga ik elke dag de challenge aan om tussen 10:00 en 15:00 geen PC aan

 7. ik vind het jammer om te zien om relaties nu steeds meer gebaseerd zijn op social media… als je onbereikbaar bent of niet actief bent , besta je precies niet!
  De centrale rol en impact van social media is echt overdreven geworden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *