Stiekem combineren we allemaal weleens etenswaren die niet helemaal vanzelfsprekend zijn. Aparte eetcombinaties zijn niet raar, maar normaal. Soms levert het ook grappige situaties op, omdat andere mensen zich niet voor kunnen stellen dat het lekker is wat jij combineert en eet. In deze blog deelt de redactie hun gekke eetcombinaties.
♥ Jasmijn
Ik vond het best lastig om mijn gekke eetcombinaties te ontdekken, want ze zijn voor mij allemaal zo normaal. Ik ben een beetje gaan rondvragen en ben tot de volgende dingen komen.
- Leverpastei met mayonaise
Sinds ik klein ben, is dit een van mijn favoriete soorten broodbeleg. Ik eet dit het liefst op een getoaste boterham en dan eerst de leverpastei en daarna de mayonaise. Ik vind brood en leverpastei vaak erg droog en hierdoor wordt het een stuk minder. - Maïs met Saté saus
Ik vind het heel lekker om maïs door mijn saté saus te gooien. Ik vond dit zelf niet zo raar totdat mijn vriendin opmerkte dat het toch wel erg bijzonder is. Ik vind het ook lekker om mijn maïskolf in de saté saus te dippen. - Alleen het eiwit eten bij een gekookt ei
Als heel mijn leven lust ik het gele van het ei niet. Ik gooi die dan ook altijd weg. Het liefst vul ik dan het holletje wat ontstaat met een beetje mayo, zout en peper. - Chips en wokkels dippen
Ik vind het ontzettend lekker om chips te dippen in sausjes zoals mayonaise, alliolli en heksenkaas.
♥ Danique
Ik moest even goed nadenken over mijn gekke eetcombinaties. Ik wist namelijk wel dat ik er een paar heb, maar sommige combinaties zijn voor mij zo normaal dat ik soms vergeet dat het voor anderen juist weer een beetje gek is.
- Pindakaas met komkommer
Ik vind het heerlijk om op mijn boterham met pindakaas plakjes komkommer te doen. Pindakaas is vaak wat droog en een komkommer is juist heel fris. Het is daarom lekker om het droge van de pindakaas te combineren met het frisse van de komkommer. Probeer het eens uit zou ik zeggen! Ik vind het trouwens ook lekker om op een barbecue plakjes komkommer in de knoflooksaus of pindasaus te dippen. - Plakjes kaas en Noodlesoep
Soms eet ik de Noodlesoep van Unox. Super lekker, maar ik vind het dan nog lekkerder om plakjes kaas in die soep te dippen. De kaas wordt dan een beetje warm en krijgt -naast de kaassmaak- de smaak van de soep en ik vind dat echt super lekker. - Kaas met appelstroop
Deze combinatie is volgens mij al wat bekender: kaas met appelstroop. Op een krentenbol vind ik deze combinatie al helemaal lekker!
♥ Irene
- Fruit op pizza
Dit is niet voor iedereen een heel ongewone combinatie, maar toch vinden veel mensen het altijd een beetje gek dat ik graag pizza tutti frutti bestel. Op een pizza tutti frutti zit gewoon kaas en tomaat zoals altijd, maar in plaats van hartige toppings kunnen er verschillende soorten fruit op liggen zoals banaan, ananas, appel of perzik. Het fruit is dan warm evenals de pizza. Ik vind dat echt superlekker. Ik houd sowieso wel van fruit in warme gerechten. Ook op een tosti vind ik het heerlijk een beetje ananas er tussen te doen. - Pindakaas met vruchtenhagel
De combinatie pindakaas met suiker is volgens mij wel vrij bekend, maar waar ik heel erg van houd is pindakaas met vruchtenhagel. Ik heb dit als kind op de basisschool per ongeluk ontdekt. Ik kreeg dan altijd brood mee in een broodtrommeltje van m’n ouders en vond het dan leuk de boterhammen te wisselen en op elkaar te stapelen. Ik had eens een boterham met vruchtenhagel en een met pindakaas. Deze combi vond ik zo lekker dat ik er speficiek om ging vragen. Nogsteeds eet ik dat graag op mijn brood. - Kwark met brood of rijstwafel
Ik vind het heerlijk om kwark op mijn brood of rijstwafel te doen. Dit is wel echt iets wat ik nooit iemand anders heb zien doen. Ik weet niet meer zo goed hoe ik er nou bij kwam om dit te doen. Misschien omdat ik het ook lekker vind om rijstwafel en chocopasta door mijn kwark heen te prakken alsof het een soort cruesli is. “Als het op die manier kan, kan het natuurlijk ook andersom!” Zal mijn gedachte wel geweest zijn.
♥ Scarlet
Ik heb een tijdje nagedacht over vreemde combinaties die ik eet, maar ik kan er eigenlijk niet zo veel bedenken. Ik zal hieronder toch een paar eenvoudige combinaties noemen die ik weleens eet of at, maar die ik verder om me heen nooit zo vaak zie.
- Hüttenkäse met hagelslag of vlokken
Dit is écht heel lekker. Ik eet dan hüttenkäse op brood en strooi daar wat pure chocolade hagelslag of vlokken overheen. Zeker de moeie waard om eens te proberen! - Vanille ijs met pannenkoekenstroop
Ik eet dit nu eigenlijk nooit meer, maar vroeger at ik regelmatig een glas met vanille ijs en pannenkoekenstroop eroverheen. Dat is zo bizar lekker! Dat moet ik echt weer eens gaan proberen. - Hummus met kikkererwten
Ik eet graag hummus op brood en strooi hier dan regelmatig nog wat kikkererwten uit een potje overheen. Hierover doe ik dan nog wat Jamaicaanse kruiden. Heerlijk bij de lunch.
♥ Sandra
Hier had een leuk lijstje kunnen staan met allerlei bijzondere combinaties die je wellicht zouden kunnen inspireren om zelf ook eens te proberen, maar helaas… Ik heb er lang over nagedacht en ik kwam uiteindelijk tot niets. Ik ben alle maaltijden af gegaan en heb bij alle producten die ik zo dagelijks of juist maar af en toe eet, bedacht of ik ze misschien op een bijzondere manier combineer maar volgens mij is mijn eetpatroon wat dat betreft behoorlijk saai. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat ik moeilijke eter ben en daardoor niet zo snel nieuwe dingen probeer. Op die manier ontdek je waarschijnlijk wat minder snel nieuwe en verrassende combinaties.
Mocht jij bijzondere producten met elkaar combineren, laat het dan zeker weten in de reacties onder deze blog. Misschien raak ik dan juist geïnspireerd door jou en kan ik binnenkort wél een aantal punten op mijn lijstje zetten.
Welke bijzondere combinaties eet jij graag?
Geef een reactie