Bijzondere eetcombi’s van de redactie

Stiekem combineren we allemaal weleens etenswaren die niet helemaal vanzelfsprekend zijn. Aparte eetcombinaties zijn niet raar, maar normaal. Soms levert het ook grappige situaties op, omdat andere mensen zich niet voor kunnen stellen dat het lekker is wat jij combineert en eet. In deze blog deelt de redactie hun gekke eetcombinaties. 

Jasmijn
Ik vond het best lastig om mijn gekke eetcombinaties te ontdekken, want ze zijn voor mij allemaal zo normaal. Ik ben een beetje gaan rondvragen en ben tot de volgende dingen komen. 

  • Leverpastei met mayonaise 
    Sinds ik klein ben, is dit een van mijn favoriete soorten broodbeleg. Ik eet dit het liefst op een getoaste boterham en dan eerst de leverpastei en daarna de mayonaise. Ik vind brood en leverpastei vaak erg droog en hierdoor wordt het een stuk minder. 
  • Maïs met Saté saus 
    Ik vind het heel lekker om maïs door mijn saté saus te gooien. Ik vond dit zelf niet zo raar totdat mijn vriendin opmerkte dat het toch wel erg bijzonder is. Ik vind het ook lekker om mijn maïskolf in de saté saus te dippen. 
  • Alleen het eiwit eten bij een gekookt ei
    Als heel mijn leven lust ik het gele van het ei niet. Ik gooi die dan ook altijd weg. Het liefst vul ik dan het holletje wat ontstaat met een beetje mayo, zout en peper. 
  • Chips en wokkels dippen 
    Ik vind het ontzettend lekker om chips te dippen in sausjes zoals mayonaise, alliolli en heksenkaas. 


♥ Danique
Ik moest even goed nadenken over mijn gekke eetcombinaties. Ik wist namelijk wel dat ik er een paar heb, maar sommige combinaties zijn voor mij zo normaal dat ik soms vergeet dat het voor anderen juist weer een beetje gek is. 

  • Pindakaas met komkommer
    Ik vind het heerlijk om op mijn boterham met pindakaas plakjes komkommer te doen. Pindakaas is vaak wat droog en een komkommer is juist heel fris. Het is daarom lekker om het droge van de pindakaas te combineren met het frisse van de komkommer. Probeer het eens uit zou ik zeggen! Ik vind het trouwens ook lekker om op een barbecue plakjes komkommer in de knoflooksaus of pindasaus te dippen.
  • Plakjes kaas en Noodlesoep
    Soms eet ik de Noodlesoep van Unox. Super lekker, maar ik vind het dan nog lekkerder om plakjes kaas in die soep te dippen. De kaas wordt dan een beetje warm en krijgt -naast de kaassmaak- de smaak van de soep en ik vind dat echt super lekker. 
  • Kaas met appelstroop
    Deze combinatie is volgens mij al wat bekender: kaas met appelstroop. Op een krentenbol vind ik deze combinatie al helemaal lekker!

♥ Irene

  • Fruit op pizza 
    Dit is niet voor iedereen een heel ongewone combinatie, maar toch vinden veel mensen het altijd een beetje gek dat ik graag pizza tutti frutti bestel. Op een pizza tutti frutti zit gewoon kaas en tomaat zoals altijd, maar in plaats van hartige toppings kunnen er verschillende soorten fruit op liggen zoals banaan, ananas, appel of perzik. Het fruit is dan warm evenals de pizza. Ik vind dat echt superlekker. Ik houd sowieso wel van fruit in warme gerechten. Ook op een tosti vind ik het heerlijk een beetje ananas er tussen te doen. 
  • Pindakaas met vruchtenhagel
    De combinatie pindakaas met suiker is volgens mij wel vrij bekend, maar waar ik heel erg van houd is pindakaas met vruchtenhagel. Ik heb dit als kind op de basisschool per ongeluk ontdekt. Ik kreeg dan altijd brood mee in een broodtrommeltje van m’n ouders en vond het dan leuk de boterhammen te wisselen en op elkaar te stapelen. Ik had eens een boterham met vruchtenhagel en een met pindakaas. Deze combi vond ik zo lekker dat ik er speficiek om ging vragen. Nogsteeds eet ik dat graag op mijn brood. 
  • Kwark met brood of rijstwafel 
    Ik vind het heerlijk om kwark op mijn brood of rijstwafel te doen. Dit is wel echt iets wat ik nooit iemand anders heb zien doen. Ik weet niet meer zo goed hoe ik er nou bij kwam om dit te doen. Misschien omdat ik het ook lekker vind om rijstwafel en chocopasta door mijn kwark heen te prakken alsof het een soort cruesli is. “Als het op die manier kan, kan het natuurlijk ook andersom!” Zal mijn gedachte wel geweest zijn.

♥ Scarlet
Ik heb een tijdje nagedacht over vreemde combinaties die ik eet, maar ik kan er eigenlijk niet zo veel bedenken. Ik zal hieronder toch een paar eenvoudige combinaties noemen die ik weleens eet of at, maar die ik verder om me heen nooit zo vaak zie.

  • Hüttenkäse met hagelslag of vlokken
    Dit is écht heel lekker. Ik eet dan hüttenkäse op brood en strooi daar wat pure chocolade hagelslag of vlokken overheen. Zeker de moeie waard om eens te proberen!
  • Vanille ijs met pannenkoekenstroop
    Ik eet dit nu eigenlijk nooit meer, maar vroeger at ik regelmatig een glas met vanille ijs en pannenkoekenstroop eroverheen. Dat is zo bizar lekker! Dat moet ik echt weer eens gaan proberen.
  • Hummus met kikkererwten
    Ik eet graag hummus op brood en strooi hier dan regelmatig nog wat kikkererwten uit een potje overheen. Hierover doe ik dan nog wat Jamaicaanse kruiden. Heerlijk bij de lunch.

♥ Sandra
Hier had een leuk lijstje kunnen staan met allerlei bijzondere combinaties die je wellicht zouden kunnen inspireren om zelf ook eens te proberen, maar helaas… Ik heb er lang over nagedacht en ik kwam uiteindelijk tot niets. Ik ben alle maaltijden af gegaan en heb bij alle producten die ik zo dagelijks of juist maar af en toe eet, bedacht of ik ze misschien op een bijzondere manier combineer maar volgens mij is mijn eetpatroon wat dat betreft behoorlijk saai. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat ik moeilijke eter ben en daardoor niet zo snel nieuwe dingen probeer. Op die manier ontdek je waarschijnlijk wat minder snel nieuwe en verrassende combinaties. 

Mocht jij bijzondere producten met elkaar combineren, laat het dan zeker weten in de reacties onder deze blog. Misschien raak ik dan juist geïnspireerd door jou en kan ik binnenkort wél een aantal punten op mijn lijstje zetten. 

 Welke bijzondere combinaties eet jij graag?

Danique

Geschreven door Danique

Reacties

78 reacties op “Bijzondere eetcombi’s van de redactie”

  1. Ik heb er veeel.
    Pindakaas met komkommer vinden mensen op mijn werk echt vreemd. Ik vind het lekker fris.
    Vanille ijs met pannekoekenstroop.
    Ijsbergsla met appel en banaan.
    Ik lust heel veel met appelmoes.
    Ik ben te royaal met kruiden dat vinden mensen ook bijzonder.
    Jam en vruchtenhagel.

    Eigenlijk is niets mij echt vreemd.

  2. kaas met roze/blauwe muisjes!

  3. Het is ook superlekker om je pindakaas-komkommerboterham uit te breiden met een snuf zout en een handje gebakken uitjes (uit een potje). Zaliggg! Verder ben ik zelf enorm van van smeerkaas met mosterd, zie ik ook nooit iemand doen. En ik doe graag ketchup door mijn roereieren, die afwijking komt van een oude oppas haha

  4. Ummmm, pindakaas met sambal, maar verder weet ik het niet zo goed eigenlijk, haha! Toen ik heel klein was wilde ik altijd perse appelmoes bij m’n rijst, anders at ik het niet omdat ik het te droog vond. Eigenlijk was het eerder appelmoes met rijst om eerlijk te zijn, haha!

  5. Ik had een tijdje terug een gado-gado sandwich ontdekt. Een dubbele boterham met pindakaas aan een kant, sambal op het andere sneetje, en plakjes komkommer en gebakken uitjes ertussen. Als ik een tosti maak dan kruid ik die vaker met italiaanse kruiden of gemalen knoflook/chili, kaas ertussen en gooi er lente-uitjes bij.

  6. Boterham kaas met curry
    Ei met chilisaus
    Boterham kaas appel

    Yummie 🙂

  7. Kokosbrood (met die leuke roze en witte kleurtjes) met plakjes tomaat op maisbrood vind ik echt heerlijk, heeft misschien ook te maken met die combinatie tussen iets droogs en fris. Of appelstroop met kaas en tomaat op roggebrood. En havermout in de ochtend met een flinke snuf kurkuma (dat gele wat ook in kerrie zit) geeft echt net een beetje extra pit mee 😉

    Wat mensen trouwens ook vaak vreemd vinden, maar wat wij ooit in Duitsland kregen en wat echt superlekker was, is warme sinaasappelsap. Een grote mok in de winter kan echt heel lekker zijn!

  8. Hutenkase met banaan of avocado (niet echt heel vreemd volgens mij, maar wel lekker)
    Pindakaas met komkommer
    Pindakaas met vlokken

  9. Kaas (maakt niet uit in welke vorm) met pindakaas
    smeerkaas met leverworst ( dit at ik voor dat ik vegetariër werd.)
    Pizza met fruit

  10. Ik heb het zelf nog nooit gehad (en ook niet de behoefte :P), maar toen ik deze zomer in Italië was, zag ik pizza met patat erop in de winkel liggen. Gewoon van Dr. Oetker (al heet het in Italië Cameo)! Ik ken ook mensen die chips op brood eten.

    Ikzelf maak wel eens sauzen die officieel bijvoorbeeld bij pasta horen (zoals carbonarasaus een tijdje geleden) en eet dat dan met rijst of zo. Niet altijd hoor! Maar als het lekker is met pasta, dan is het vast ook lekker met iets anders. 😉

  11. Bijna alles van dit heb ik al wel geprobeerd (Ja ook de kwark op rijstwafels 😉 ) en eigenlijk vind ik alles hiervan een hele prima combi: ja het één lekkerder dan de ander dat wel natuurlijk. Ik ben zelf echt een experimenteerder en een combineerder. Ik heb alleen geen kaas in noodlesoep gedipt (maar wel over noedels gegooid): lijkt mij niet zo lekker: van die halfslappe kaas. Oja en de leverpastei met mayonaise, alleen ik vind leverpastei zelf gewoonweg echt niet lekker. En die fruit op de pizza: zoooo herkenbaar dat mensen daarvan opkijken. Het staat toch niet voor niets op de kaart? ;p

    Cottagecheese, maar ook zuivelspread combineert inderdaad echt heerlijk met zoet! (maar ook met pesto o.i.d.) Vooral met jam is het net of je een beetje iets monchou-taart achtigs hebt. Ik gooi het ook vaak door mijn (koude!) havermout en dan met fruit: vooral mango is heerlijk. Dat doe ik overigens ook met kwark :p. Ik heb zelf nog wel veel meer van die niet vanzelfsprekende dingen die soms op het forum al wel voorbij zijn gekomen. Wraps zoet beleggen schijnt bijvoorbeeld ‘raar’ te zijn. Pindakaas met appelstroop of gestampte muisjes vind ik ook echt lekker. Ik probeer in ieder geval van alles uit: (komkommer met chocolade is een afrader overigens) waarvan ik denk: ooh dat is vast wel lekker.

  12. een boterham met pindakaas en hagelslag, dat is ook lekker

  13. pindakaas met banaan
    verse kaas met bruine suiker
    kaas met jam (of is dat niet ongewoon?)
    ontbijtkoek met choco

  14. Komkommer met saté saus is echt zoo lekker.
    En brood met pindakaas, kaas en komkommer 🙂

  15. Hihi. Leuk dit soort dingen. Ik zet tegenwoordig hele sterke sterremix thee. Daar doe ik een snufje zout, beetje chilipeper, tijm, gember, venkelzaatjes, en nog wat gemalen anijszaad in. Ik knijp er een half citroentje in en daar kook ik dan mijn havermout in en als het een dikkig papje is doe ik er nog yoghurt of kwark bij en appel en noten. Soms nog wat ander fruit.

    Super lekker!!

  16. Zo leuk om te lezen dit!!
    Zelf had ik vroeger ook wel wat gekke combi’s, nu niet meer zo.
    Al moet ik wel altijd enorm lachen om mijn opa, hij gooit echt op AL zijn eten appelmoes óf stroop. Leukste foto die ik van hem heb is eentje waar hij een pot appelmoes wat nog voor ongeveer 1/4e vol zit aangevuld heeft met yoghurt en vanille vla en die staat te schudden.
    Maar ook van appelmoes op bami, spaghetti of zelfs een pizza kijk ik inmiddels niet gek meer op.

  17. Ik vind het wel eens lekker om een of twee theelepelstjes espresso in mijn havermout te doen en dan zo te verwarmen en lekker opeten.

  18. Ontbijtkoek met hagelslag (en een laagje aardbeienjam maakt het extra lekker)

  19. Wat een leuke blog! Ik vind zelf sperziebonen en worteltjes met mayonaise dus echt heel lekker, haha. Geen idee of anderen dat ook regelmatig eten maar die combinatie is aan te raden!

  20. Zelf niet zoveel gekke combinaties, alleen kaas met appelstroop, echt superlekker!
    Wel ooit iemand gekend met een hele geke combi (vond ik in ieder geval): patat met rauw ei, erin dippen of soms gewoon erover breken.

  21. Interessante combi’s zitten ertussen! En een paar die ik wel zou willen uitproberen (zoals de pindakaas met komkommer en de fruitpizza).
    Zelf heb ik niet zo heel veel bijzondere combinaties. Al at ik vroeger wel geregeld een boterham met pindakaas met stukjes en chocopasta, zodat het naar snicker smaakte.
    Mijn zusje probeert graag van alles uit, zo had ze laatst een toastje met tonijnsalade en pindakaas wat ze lekker vond (dat geloof ik nog steeds niet helemaal haha).

  22. Doordat ik dubbel beleg moest gaan eten ben ik van alles gaan proberen: smeerkaas met honing, smeerkaas met rookvlees, kaas met appelstroop, rookvlees met appelstroop, ham met jam, ontbijtkoek met chocopasta

    1. Smeerkaas past ook bij veel dingen inderdaad!!

  23. Vroeger at ik een kaassoufle met pindasaus.
    Vruchtenhagel met kaas vinden mensen ook raar maar ik vind het super lekker.
    En vroeger aten we thuis als we rijst gegeten hadden als toetje de overgebleven rijst met kaneel en suiker echt een super combi.
    Ik kook mijn snijboontjes altijd in met een zakje vanilliesuiker. Ook iets wat ik van huis uit mee gekregen heb maar wat herl veel mensen vreemd vinden.

  24. ik heb er een aantal voor op brood:

    – smeerkaas met appelstroop/jam/nutella/muisjes
    – kaas met appelstroop/jam/nutella
    – pindakaas met suiker/banaan/dadelstroop/jam/hagelslag/honing/bebogeen/vruchtenhagel
    – speculoospasta met muisjes/honing/bebogeen
    – nutella met paprikachips
    – witte chocopasta met vlokken/schuddebuikjes
    – tomaat met suiker
    – feta met honing

  25. Bevroren brood met een dikke laag chocopasta ♡♡ (daar krijg ik altijd rare blikken bij van mensen, maar het smaakt zooooo lekker)

  26. Pindakaas met komkommer is echt lekker! met hagelslag trouwens ook,
    dat deed ik vooral vroeger vaak! Pindakaas met wat sambal en komkommer
    is trouwens nog lekkerder^^ als je een beetje van pittig houdt tenminste.
    Trouwens heel vroeger op de basisschool gingen we eens met de klas naar de bieb, daar was een schrijver die ging voorlezen. In dat verhaal kwam een gerecht in voor die we gingen proberen; broodje pindakaas, met banaan en mayo. Best te doen!
    Leverpastei met mayo lijkt me echt niets, ik deed dat vroeger echter wel
    met ketchup haha.. dat vond ik destijds erg lekker.
    Kaas met jam! is/was één van mn favoriete gekke combo’s.

    Ik denk dat dit het wel was XD

    Leuke blog!!!!

  27. meloen en druiven met satésaus

  28. @Irene: ik eet wel beschuit kwark! Vaak wel aardbeien ook op het beschuitje.

    Kwark met stukjes kaas erin vind ik overigens ook echt heerlijk!

    Druiven dippen in de chocopasta en die vervolgens weer door de kwark halen bevalt me ook wel goed 😉

    CHocokoekjes met kwark eigenlijk ook haha

    Tucs met ketchup

    Kwark met een potje babyfruit

    Komkommer met kaas en amandelen (soort mini hamburgervorm)

  29. Leuk om al die gekke combo’s te lezen. Dit zijn die van mij:
    – pindakaas kaneel schuddenbuikjes
    – pindakaas met appel of peer
    – pindakaas anijs of vruchtenhagel
    – honing met plakjes banaan kaneel
    – honing met schuddenbuikjes
    – speculoos met anijs hagel, schuddenbuikjes
    – smeerkaas met gedroogde chilipepers
    – ei met gedroogde chilipepers
    – op hummus of groente / avocado spread doe ik er altijd wel iets van komkommer, tomaatjes of paprika op

  30. Soja yoghurt met edelgistvlokken
    Kikkererwten gemixt met dadels en noten = eetbaar koekjes deeg

  31. Vanille(room)ijs met fruithagel.
    Ik ben verder helemaal niet van de combi’s, omdat ik van pure smaken hou.

  32. Kaas met appelstroop!!!!

  33. Brood met pindakaas en appelstroop
    Brood met smeerworst en kerriepoeder
    Ontbijtkoek met chocolade hagelslag

  34. Oh en ook niet te vergeten de Amerikaanse “peanutbutter jelly sandwich”!

  35. speculoospasta met hagelslag is chocolade pepernoten is lekker!!!!!! Muisjes met jam is ook een aanrader

  36. Dat van dat ei heb ik ook! Bij hargekookte eieren haal ik de dooier er uit en vul het op met ketchup. En in plaats van hüttenkäse lust ik graag la vache qui rit met hagelslag. Dat deed ik als kind al omdat ik geen boter lust en anders de hagelslag vantussen het brood viel.
    Verder dopten we thuis als kind altijd die krokante kleine balletjes voor in de soep in de suikerpot. Dan smaken die naar oliebollen. :p
    Peperkoek eten we thuis op brood. En appelpartjes in smeerkaas doppen is ook lekker.

  37. Macaroni met tomaten ketchup en bruine bonen met stroop!

  38. ontbijtboek met een laag boter en een laag pindakaas en een laag hagelslag, mmm echt een taartje

  39. Boterham met stroop en boterhamworst, ook niet erg gangbaar, maar écht lekker! Pindakaas en komkommer doe ik ook vaak!

  40. leuk!

    -kikkererwten op havermout
    -havermout koken in thee, vooral rooibos
    -zoals ook in de blog al staat, kwark op rijstwafels, lekker met verse kruiden, net roomkaas.
    -linzen soep eten met witloofbaadjes in plaats van een lepel (echt heel lekker en bespaard afwas haha)
    -boter en plakjes appel als broodbeleg

    vast nog meer, maar kan er nu niet echt opkomen

  41. haha..leuke blog…ik heb ook veel geke combi’s uitgeprobeerd, en nog steeds verzin ik regelmatig iets nieuws.
    Ik vind het bv lekker om alle soorten koekjes/cake op brood te doen.
    En boterhammen met pindakaas combineer ik ook met van alles…met kipfilet en avocado is voor mij heel normaal, maar anderen kijken me raar aan.
    En broodje pindakaas met pralinepaaseitjes erop, of witte chocolade vlokken, of zachte caramels, of noga…alles is gewoon lekker met pindakaas..haha
    krentenbrood met pindakaas…mmmm

    en nog veeeeeeeel meer gekke dingen

  42. Vega worst met smeerkaas op 1 boterham

  43. Een engelse gewoonte: chips op brood. Zelf vind ik dan paprika chips het lekkerst. Je kunt er dan ook ham bij doen, maakt het nog lekkerder! Ook doet mn familie in engeland wel eens friet op brood maar dat vind ik zelf niet zo lekker.
    ook lekker is karnemelk met een scheutje ranja erin! Heb je een soort gezonde aardbei yoghurt drankje zoals yogi maar dan 20x minder zoet:)

  44. Om heel eerlijk te zijn, vind ik de combinaties in het blog zo gek nog niet, behalve de rijstwafel met kwark en mais met saté.
    De combinaties die ik in de reacties tegenkom, zijn me echter uniek, haha.
    Ik besefte pas dat vanille vla met kruidnoten een gekke combinatie was, toen mijn vriendin me raar aankeek. Tegenwoordig kun je met sinterklaas muesli met kruidnoten voor door de vla kopen, dacht ik. Aanrader!
    Zijn er trouwens meer mensen die ketchup bij de macaroni doen? Of bastardsuiker bij de rijst? Of chips met knoflooksaus? Voor mij allemaal heel normaal, namelijk.

  45. Oh heb je even?

    Dorito’s met luchtig toetje
    Dorito’s met Optimel appel kaneel kwark
    Bastogne koek met slagroom of vanille vla
    Witbrood pindakaas met aardbeien
    Boerenkool op brood
    Hamburger dopen in vanille vla
    Rijstwafel met knoflooksaus
    Ontbijtkoek met kwark
    Witbrood met eiwitreep
    Witbrood met Pindakaas, sambal en tonijn
    Witbrood met gerookte zalm en een likje vanille vla
    Krentenbol met havermout (ja echt, geniaal)

  46. Ik heb niet echt gekke combi’s (denk ik) maar vroeger at ik bij spruitjes saté saus
    Ohja bij lasagnette deed ik altijd heel veel appelmoes. Het was altijd zo heet als het uit de oven kwam en ik vond lasagnette zo lekker dat ik niet kon wachten met eten en door de appelmoes koelde het snel af

  47. Witlof met sinaasappel en slasaus. Gewoon voor tussendoor, wanneer er een enkel stronkje witlof overblijft van de avondmaaltijd. Misschien niet zo gek eigenlijk, aangezien het gewoon een mini-witlofsalade is.

    Sambal bij spaghetti bolognese. In Italie eten ze ook wel eens van de hete pepertjes bij de pasta, sambal komt daar wel bij in de buurt.

    Vanille-vla over m’n kwark, samen met een verkruimelt koekje en nog wat nootjes. Dat maakt het verplichte bakje eiwitten ‘s avonds toch wat afwiselend. 😉

    Rijstwafels met huttekase en jam, of huttekase en pittige houmous.

  48. Rijstwafel met appelstroop en selderij salade 😂 zoute chips met slagroom of chocopasta. (Tegenwoordig echt een no go helaas)

  49. Nectarine met cashewnoten; mango met bloemkool; pompoen met havermout en rozijnen; spinazie met aardbeien; gemarineerde tofu met meloen en sinaasappel; havermout met appel en pompoen etc. etc. 🙂

  50. Pindakaas met banaan
    Pindakaas met kokosbrood
    Kokosbrood en kaas
    Kaas en vtuchtemhagel
    Blauwe muisje door de kwark
    Hagelslag in de kwark
    Vanille vla met zoute pinda’s
    Jodenkoek met pindakaas
    Banaan met plak kaas eromheen
    Pannenkoek met pindakaas

  51. Rijst met mayo, geraspte kaas en vlees (leverworst, gehakt maar kan ook vis zijn of garnalen etc).
    Chips met plakjes leverworst en mayo/curry 🙈
    Brood met zalm in jus

    Oh wauw, wat een combi’s hahaha!

  52. De combinatie van Danique pindakaas – komkommer en kaas – stroop komt veel voor

    Mijn rare combinatie is een kroket uithollen en vullen met appelmoes.

    1. Ik doe dit ook! Maar dan met ketchup of mosterdsaus

  53. pindakaas met zure augurken, echt super lekker! als je van pindakaas en komkommer houdt moet je dit ook proberen, zo heerlijk,vwel echt de zure

  54. ik doe graag zoetzure augurken en mandarijnen in kleine stukjes en dan door elkaar opeten haha

  55. Vanille roomijs met olijfolie en grof zeezout er overheen…

  56. Op mijn werk eet ik geregeld rijst- of maiswafels met een laag chocopasta en daar strooi ik dan zout op. Elke keer als ik het zout er op strooi, krijg ik rare blikken, terwijl het voor mij op zich niet zo abnormaal voelt. Iedereen eet namelijk tegenwoordig tony Chocolony met zeetzout of andere soorten chocolade met zeezout. Dit lijkt me dus niet zo heel afwijkend dan het misschien op het eerste zicht lijkt.

  57. Oei haha. Ik weet niet of het raar is maar:
    Ik hou van bananenijs met boekweit dadelcrumble voor mijn ontbijt. Een stuk wortel/bosvruchtentaart hou ik ook van. Havermout met wortel, kaneel/koekkruiden, dadels en rozijnen is ook een favo. Op brood; hummus met mexicaanse kruiden en bladspinazie. Sperzibonen dippen in mosterd hou ik ook van en aardbeien en sugarsnaps met soyasaus manis is ook heerlijk. Ik kan nog wel even doorgaan want de lijst blijft groeien haha. Ik probeer ook graag nieuwe dingen uit.

  58. Wat ik als rare combi’s graag eet:
    – Boterham met kaas en duo penotti
    – Boterham met brie en rauwe ham
    – Ontbijtkoek met pindakaas en hagelslag of juist met chocopasta
    – Boterham met chocopasta en hagelslag, en eventueel nog cacaonibs
    – Patat met chocoladesaus
    – Rijst met chilisaus
    Allemaal echt top combinaties en zeker het proberen waard!!

  59. Rauwe wortel gedoopt in pindakaas
    Gekookte bloemkool met pindakaas
    Gekookte wortel met pindakaas
    Alle gekookte groenten met pindakaas
    Gekookte rijst met pindakaas

    Pindamonster!!

  60. ik eet ook altijd kwark op mijn boterham, heel lekker met schijfjes banaan of aardbeienjam, en koffiepoeder door vanille ijs is ook heerlijk

  61. Bijzondere combinaties die ik lekker vind:
    – Hüttenkase met jam
    – Havermoutpap met karnemelk maken
    – Cracottes maar dan niet mijn pindakaas ‘erop’ smeren, maar de cracottes in de pot met pindakaas dippen.
    – Griekse yoghurt met extra grote hagelslag en slagroom!

    Ik weet niet of deze dingen heel extreem raar zijn, maar ze zijn wel bijzonder! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel een bijzondere eter ben haha!

  62. Ik vind het echt heerlijk om allerlei smaken te combineren. Mijn redenatie is altijd: als ik het allebei lekker vind, dan kan ik het ook samen eten haha. Zo heb ik laatst voor de grap een hap nasi met hagelslag op en ik vond het nog lekker ook! Leuk om iedereens combi’s te lezen 🙂

  63. Volgens mij zijn al mijn gekke combinaties al wel genoemd haha, op twee na:
    – een boterham met boter en speculaasjes. Of pepernoten, in het seizoen.
    – een eierkoek met aardbeienjam. Dat heb ik ooit van iemand geleerd en ik word altijd zo raar aangekeken als ik het doe maar het is zo heerlijk ♥ als je er dan ook nog een beetje roomboter onder doet en wat verse aardbeien eroverheen, is het net een taartje

  64. Mijn lijst:
    – Pannenkoeken met slasaus en ketchup
    – Lays naturel chips gedipt in appelsap
    – Chips met mayonaise en ketchup
    – Yoghurt met koekjes
    – Havermout met yoghurt

  65. Ik heb niet zoveel gekke dingen, maar wel een paar natuurlijk
    – kaas met Heinz sandwichspread op brood
    – ontbijtkoek met boter en gestampte muisjes
    – koude macaroni met bruine basterdsuiker
    – komkommer met pindasaus bij de BBQ
    – rauwe bloemkool met pindasaus of rauwe bloemkool met kaasfondue

  66. Wortels uit de oven met kaneel

  67. Wat een leuke blog. Ik heb sinds twee weken Huttekase ontdekt en eet het nu vooral met kipfilet of ham. Misschien is vlokken ook een keer een idee.
    Rare combinaties die ik heb, heb ik voornamelijk overgenomen van mensen om mij heen.

    Pindakaas met komkommer is inderdaad lekker. Doet mij beetje denken aan gado gado.
    Cervelaat/salami met banaan.
    Kaas met jam.
    Rode kool met kaneel.

  68. hahaha ik deed vroeger altijd cervelaatworst/salami met pindakaas! klinkt heel vies, maar je moet het maar eens proberen. Of pindakaas op een krentebol!

  69. Een wrap met pindakaas, banaan en griekse yoghurt is zó lekker

  70. Oh deze combi’s zijn ook lekker:
    Stokbrood met kruidenboter en paprika chips
    Ontbijtkoek met pindakaas of chocopasta
    Rijstwafel met pindakaas en geraspte wortel
    Chocopasta of pindakaas of appelstroop met kaas op brood
    Yoghurt met rozijnen en hagelslag

  71. Carpaccio met paar druppels ketjap saus erg lekker

  72. Boerenmetworst met slasaus en tomaat erg lekker

  73. Kaas met jam en pindakaas met banaan zijn mijn favoriete combo’s

  74. Boterham met kaas en ontbijtkoek!

  75. Ontbijt koek met jan

  76. ik verbaas me dat er op internet niets is te vinden over de gewoonte van
    op woensdag een gekookt ei op je brood wat je meeneemt naar je werk
    in de bouw is datheel normaal , woensdag is gekookte eierendag !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *