Beauty producten en trends in Korea

In Zuid Korea staat schoonheid hoog op de agenda. Vrouwen doen er alles aan om er zo perfect mogelijk uit te zien. Niet alleen gaan veel Koreaanse vrouwen naar de plastisch chirurg, ook lopen ze voor op het gebied van beauty producten. Via HLN.be vond ik de beauty producten die op dit moment het meest een trend zijn in Zuid Korea. Ik was hier zelf ook best benieuwd naar. Volgens velen komen de beste BB creams en CC creams ook uit Zuid Korea. Tussen deze 6 producten (en trends) zitten wel een paar dingen die ikzelf ook graag eens wil proberen. Ik ben benieuwd of er ook iets voor jullie bijzit of dat je het maar niks vindt, dat mag natuurlijk ook!

♥ Rechte wenkbrauwen
Ik heb eigenlijk nooit veel aandacht geschonken aan mijn wenkbrauwen, tot voorkort. Ik kreeg er wat reacties op en ben eens gaan experimenteren met het een klein beetje bijtekenen en epileren ervan. Ja, dat was eigenlijk best mooi. Er zit een licht gebogen vorm in mijn wenkbrauwen. In Korea is het een trend om juist hele rechte wenkbrauwen te hebben. Dat is nog niet echt iets voor mij, maar ik vind het wel leuk staan.

bron foto

♥ Een glad gezicht zonder zichtbare poriën
Prachtige egale en gladde huidjes zie ik soms op foto’s waar koreaanse vrouwen opstaan. Wauw, hoe doen ze dat toch? Mijn huid is verre van glad en mijn poriën zijn vaak goed zichtbaar. Dat vind ik best vervelend als ik op de foto moet. Maar blijkbaar bestaat er een wondermiddel tegen deze groffe poriën, althans al ik de Koreaanse trends moet geloven. Hier maken ze namelijk veel gebruik van een primer die je poriën egaal maakt: The POREfessional van Benefit is zo eentje. Hij kost wel wel flink wat, 32 euro,…en of het echt werkt? Wie weet het? Je kunt het o.a. kopen bij Douglas.

♥ CC Crème
Na de BB cream is nu de CC cream helemaal hot in Zuid Korea. Ikzelf heb een tijdje BB cream gebruikt voor Garnier, maar helaas konden mij ogen hier niet tegen. Ze gingen enorm prikken en werden rood. Ik vond het echter wel prettig dat het wat dunner was dan gewone foundation. Het verschil tussen BB en CC cream? BB staat voor ‘blemish balm’ en CC staat voor ‘colour corrector’. CC-cream heeft wat meer een kleur corrigerend effect, wat dus kan helpen bij een oneffen teint. Ik heb dit nog nooit gebruikt. Jullie wel? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

♥ Cat-liner
Dit vind ik erg mooi, maar ik kan het niet en ik heb nog niet de tijd genomen om ermee te oefenen! De Cat-line wordt volgens mij ook wel ‘wing’ genoemd. Het is een echte trend op dit moment in Zuid Korea. Ik vind het veel mensen ook echt erg mooi staan. In onderstaande video zie je hoe je dit zelf kunt aanbrengen. Ik ga nog maar een paar keer kijken en oefenen.

♥ Konjac sponsjes
Dit zei me helemaal niets toen ik dit voor het eerst las. Toen ik ze zag dacht ik dat het sponsjes waren om foundation mee aan te brengen, maar dat klopte dus niet. Konjac sponsjes worden gebruikt bij het reinigen van de huid. Het zijn de knollen van de konjacplant, een ] Aziatische aardappel. Je hoeft het sponsje enkel nat te maken en dan kan je je gezicht ermee reinigen en dode huidcellen verwijderen. Je kunt de sponsjes o.a. hier kopen voor 13 euro. Heeft iemand hier ervaring mee?

♥ Lollypop Lips
Dit vond ik zo schattig klinken! Het is ook echt letterlijk wat er staat, althans zo ziet het eruit. Het lijkt namelijk echt alsof je heerlijk op een lolly hebt gesabbeld. Je lippen zijn in het geheel nude, maar in het midden aan de binnenkant zijn ze een stukje roder. Het is heel subtiel en ook wel sexy vind ik. Je krijgt er een soort ombre lippen van, heel grappig! Heb jij dit weleens geprobeerd of gezien?

bron foto

Dat waren een aantal Zuid Koreaanse beauty trends. Ik ben benieuwd welke jij kent en natuurlijk welke jij gebruikt. Ik denk dat ikzelf eens dat middeltje van Benefit ga proberen.

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

9 reacties op “Beauty producten en trends in Korea”

  1. Rechte wenkbrauwen moeten wel bij je gezicht staan en primers zijn vaak niet geschikt voor een acnegevoelige huid.

  2. Ik heb die primer gebruikt tijdens mijn bruiloft… het hielp iets maar nou niet echt iets waarvoor ik naar de winkel zou gaan.

  3. Die porefessional van Benefit werkt wel echt. Toevallig liep ik vandaag bij het Benefit gedeelte in de Douglas en bracht een visagist het product aan op mijn neus en kin. Hij bracht het aan met ronddraaiende bewegingen. Toen ik in de spiegel keek waren mijn porien veel gladder en minder zichtbaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *