Antidepressiva: hoe zit het precies?

Een miljoen Nederlanders gebruikt antidepressiva. De redenen om te gebruiken lopen nogal uiteen. Voor mensen met een zware depressie kan het letterlijk een levensreddend medicijn zij en dan zijn de voordelen dan ook groter dan de nadelen. Het wordt echter ook voorgeschreven voor stoppen met roken, slaapstoornissen, overgangsklachten, zenuwpijnen of een burn-out… Wegen de voordelen dan ook af tegen de nadelen? Het televisie programma Kassa besteedde dit weekend uitgebreid aandacht aan de medicatie én interviewde Rianne Spit, die recent een website voor mensen met een depressie oprichtte: AllesGoed.org.

Ook ik heb lange tijd antidepressiva geslikt. Dit heeft me in de periode waarin ik erg depressief was én veel last had van eetbuien geholpen. Toen ik de medicatie jaren later wilde afbouwen, bleek dat een stuk moeilijker dan verwacht. Het is me uiteindelijk wel gelukt, maar dat was niet eenvoudig. Meer daarover lees je in mijn blog Antidepressie afbouwen. Deel onder deze blog gerust jouw ervaring met antidepressiva. Heb je vragen over antidepressiva en wil je graag ervaringen hierover uitwisselen, dan kan dat in dit gedeelte van ons forum.

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

15 reacties op “Antidepressiva: hoe zit het precies?”

  1. Alles draait om geld

  2. Heb de uitzending van het weekend gezien. Heel dapper hoe Rianne haar verhaal doet

  3. Werd helemaal hyper door antidepressiva, dit gebeurd vaker bij mensen met autisme.

  4. Ik vind t afvlakken van positieve gevoelens zo erg.

  5. Ik heb een CO-PTSS
    Dus zou je denken dat (naast gesprekken/behandelingen) een antidepressiva wel zou moeten werken. Ik heb ze ALLEMAAL geprobeerd, want heb zo.n hulp echt nodig maar helaas….
    Zijn daar dan andere/specifieke middelen voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *