Aantrekkelijker door bruine huid

Uit een Brits onderzoek blijkt dat veel mensen zichzelf aantrekkelijker, zelfverzekerder en slanker voelen met een kleurtje. Het gaat hierbij dan veelal om het kleurtje van Kate Moss en niet om een diep gebruinde kleur die er al sneller nep uit ziet. Het onderzoek is gedaan onder 1.000 Britse vrouwen waarvan meer dan 57% aangeeft dat ze zich aantrekkelijker voelen als ze een tintje op hun gezicht hebben en maar 6% wil wel een diep gebruinde kleur.

In de zomer is iedereen mooier! Dat is wat iemand ooit tegen mij zei en als ik er zo over nadenk, denk ik dat ik wel weet wat hiermee bedoeld wordt. Sowieso zijn veel mensen vrolijker in de zomer, lachen ze meer en zien ze er daardoor ook direct beter uit. Maar ook de buitenlucht en het zonnetje doen ons goed. Het zorgt voor net even wat meer kleur in ons gezicht en dat zorgt er misschien ook wel voor dat mensen over het algemeen gewoon aantrekkelijker worden.

Bron

Voor meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen tussen 25 en 60 jaar draagt de goud bruine huid bij aan hun zomerse look en is dit zelfs het belangrijkste deel. De link wordt niet alleen gelegd met dat zij zichzelf mooier voelen hierdoor, maar het vergroot ook het zelfvertrouwen van de vrouwen en ze vinden zichzelf slanker.

Een bleke huid is iets wat we als trend in de modewereld zien komen en gaan maar toch associeren veel vrouwen een gebruinde huid eerder met schoonheid. De Britse vrouwen gaven aan dat de gebruinde huid voor hen belangrijker was dan een frisse haarkleur, een nieuw kapsel, verzorgde handen en voeten of de nieuwste zomerse make-up trends. Als je kijkt naar de aantallen voelt bijna de helft zich meer aantrekkelijk met een bruin kleurtje. Een derde voelt zich zelfverzekerder. Ongeveer 22% van de vrouwen voelde zich slanker en 19% zag een verbeterde versie van zichzelf.

Bron

Ergens denk ik ook wel dat veel vrouwen er beter uit zien in de zomer. Wat meer kleur in het gezicht zorgt vaak wel voor een wat gezondere uitstraling. Of dit nou een gebruinde huid is of rode wangen door het zonnetje. Zelf voel ik mij ook altijd wel beter in de zomer. Ik denk dat dit bovenstaande ook wel echt voor mij geld. Ik voel me niet echt slanker als ik een beetje bruin ben geworden door de zon, maar ik voel mij zeker mooier en daar word ik dan ook zekerder van. Als de zon schijnt dan worden mijn haren ook wat lichter, mijn ogen lijken blauwer en ik krijg sproeten. Dat vind ik erg leuk! Verder vind ik dat kleding mij vaak ook net wat mooier staat.

Bron: dailymail.co.uk

Voel jij je mooier met een kleurtje?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

27 reacties op “Aantrekkelijker door bruine huid”

 1. In mijn blote benen loop ik sowieso niet graag, te dik en te lelijk, als het dan ook nog eens melkflessen zijn, tja……. Dan helpt een iets bruin tintje me wel ja, en die komt meestal uit een flesje, hihi. Heb de bodylotion van Dove ontdekt die je meteen wat bruiner maakt, ideaal, de avond voor een warme dag ermee insmeren en de ochtend bruine benen hebben en desnoods nog een laagje geven. Maar verder kan ik me niet meer druk maken over wel of niet bruin zijn, sowieso is dat bakken in de zon niks meer voor mij en nog ongezond ook. En al blijf ik veelal in de schaduw, bruin word ik toch wel.

 2. ik vind mijn gezicht dikker ogen als ik bruin ben.

 3. Ik ben een rasechte bleekscheet. Mijn vriendje is wel zo lief om te zeggen dat ik net ‘van porselein’ lijk met mijn witte huid ­čÖé In mijn puberteit wilde ik liever bruiner zijn, maar ondertussen heb ik mijn stijl weten aanpassen: ik verf mijn haar ros en draag rode lippenstift, en volgens mij ziet zoiets bij een bruine beachbabe er al snel goedkoper uit dan bij deze bleke meid ­čśë

 4. Ik vind persoonlijk een bleke huid veel mooier, maar voor blote benen mag het wel iets bruiner dan van mij ­čśë

 5. Vroeger was hoe witter hoe beter. Wanneer je wit was straalde je aanzien en welvaart uit, hetzelfde met mollig zijn. Wanneer je mollig of dik was kreeg je vet veel aanzien. Grappig om te zien dat het nu juist andersom is!

 6. Ik voel me niet slanker als ik bruin ben, maar ik vind het wel mooier staan bij mezelf. Idd wat meer kleur op mn gezicht, bruine benen onder een rokje, staat toch allemaal net wat beter vind ik.

 7. Helaas ben ik superwit. Ik heb nog niet iemand gezien die witter is dan mij. Vrij vervelend als je op vakantie gaat en je bent de enige die net zo wit terugkomt als dat je ging, terwijl de rest poepiebruin is. Want ja, ik word gewoon niet bruin. En foundation vinden is al helemaal een ramp. Geef mij maar een kleurtje als het kon..

 8. Eerlijk gezegd kan ik niet eens een kleurtje krijgen. Zet mij tien minuten in de zon en ik verbrand levend. Hoe hoog de factor zonnebrand ook is die ik gebruik, Ik slaag er zelfs in om onder een parasol te verbranden. En onder de lappen huid die dan loslaten ben ik net zo wit als anders.

  Tsja, rooie hm.. wat wil je? *Glimlach*

  Zelfbruiners gebruik ik ook niet. Het is mij te nep. Ik ben geboren als een wandelende melkfles en dat zal ik blijven ook. Ik heb al genoeg moeilijkheden om het streven naar een ideal die ik nooit zal kunnen zijn te onderdrukken.

  Persoonlijk denk ik dat het idee van jezelf mooier vinden als je een “tintje” hebt weer een afspiegeling is van het schoonheidsideaal. En dat vind ik nog steeds een gevaarlijke vergelijking.


  ” Many a dangerous temptation comes to us in fine colours, that are but skin-deep”
  –=Matthew Henry=–

 9. Een bruiner kleurtje geeft mij wel een beter gevoel. Voel me dan wel wat zekerder en slanker, waardoor ik het iets makkelijker vindt om korte mouwen te dragen of met blote benen rond te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *