Zijn we stiekem niet allemaal bang om te falen? | Proud Podcast

 

"Falen bestaat niet. Fouten maken is menselijk. Of fouten maken hoort nu eenmaal bij het leven." Allemaal leuk en aardig, maar ervaar jij dat ook altijd zo? Zijn we stiekem niet allemaal ergens bang om te falen? Bang om een black-out te krijgen tijdens een examen. Doodsangsten uitstaan als we voor een groep moeten spreken. Of alleen al een paniekaanval krijgen bij de gedachte dat je over de bok moet springen tijdens gym. Angst om te falen kan belemmeren in het dagelijks leven. Hoe kun je hier nu het beste mee omgaan? En stel je faalt toch een keertje, is dat dan eigenlijk erg? We bespreken het allemaal in onze nieuwste podcast. Klaar voor hilarische, ongemakkelijke yoga verhalen?

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe Proud Podcast. Houd onze Instagram-story's in de gaten op dinsdagochtend, want dan worden de vraagstickers en polls gedeeld. Of laat ons weten wat jij graag in de podcast terug zou willen horen. En voor nu: praat gerust mee in de reacties of kom langs op ons forum en in de chats, als je iets wilt vragen of bespreken! 

De podcast is ook te beluisteren op Spotify  ♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

patroklos - Zaterdag 25 maart 2023 14:35
he Anne, zo herkenbaar dat je niet weet hoe je moet leren voor een zes. Ik zat altijd uren te blokken om idd alles te weten. Wat jij ook altijd bang voor een onverwachte overhoring en dat je het dan niet wist? Hoe noemde je dat blog? Daar ben ik wel benieuwd naar. En ja... dat de wereld vergaat als je een 5 hebt. En bang voor de reactie van een docent en ook tijdens therapie het perfect willen doen qua aankomen. Ik had een negen weken programma ooit en wilde dat even ook zo goed mogelijk doorkomen, zonder reserveprogramma.
Anne - Dinsdag 28 maart 2023 10:02
Ha Patroklos,

Dankjewel voor je reactie. En zeker, daar was ik ook altijd bang voor. Zo jammer eigenlijk dat we het onszelf zo lastig kunnen maken, want al zou je een keertje wat niet weten? Dat maakt natuurlijk niks uit. Sterker nog, school is er juist voor om te mogen leren.

Liefs!
patroklos - Zaterdag 25 maart 2023 14:46
he Anne, luisterde nog even verder en ook zo herkenbaar wat jij zegt over motorische faalangst. TRauma overgehouden aan de turnlessen en dan idd voor die tijd al zekerheid willen wat je gaat doen he.