Waarom voel ik me fysiek slechter na een maaltijd?

 

"Waarom voel ik me fysiek slechter na een maaltijd?", werd via de vraagsticker op Instagram aan ons gesteld. Dat is een hele brede vraag, want dat is geheel afhankelijk van jouw situatie, waar wij in deze context natuurlijk niets van weten. Daarom bespreek ik samen met ervaringsdeskundige arts Maaike meerdere mogelijke situaties. Van anorexia tot binge eating disorder, van ondergewicht tot overgewicht, van fysiek tot mentaal; waarom voel ik me slechter nadat ik een maaltijd heb gegeten?

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A's en meer.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Vrijdag 6 oktober 2023 17:04
de dokter legt in deze video uit als je suiker te laag is na dat je te weinig gegeten hebt, dat je dan ook rot kunt gaan voelen, heb je dan geen energie meer wat precies?
Soof - Vrijdag 6 oktober 2023 23:42
Hee wat tof dat jullie een video hebben gewijd aan mijn vraag en de moeite hebben genomen om het van verschillende kanten te beantwoorden! Het was inderdaad een brede vraag, ik kon niet meer tekst kwijt in de vragensticker. Bij mij is er idd sprake van ondergewicht en restrictief eten. Door weer te eten volgens mn eetlijst krijg ik na een maaltijd last van hartkloppingen, duizeligheid en het warm krijgen/zweten en trillen. Heel tegenstrijdig, want het bevestigt het gevoel dat eten niet goed is, terwijl dat natuurlijk wel zo is! Het geeft me het gevoel dat m'n lichaam de hoeveelheid eten niet aankan, maar goed om te weten dat dat ook weer kan wennen en dat ik het moet verduren (mooi woord!). Thanks voor deze video!
anoniem - Zondag 15 oktober 2023 22:04
ik herken het ook. toen ik juist begon met eerst stapjes in herstel kreeg ik na alles wat ik at dat ik soms bijna out ging. dat ik hartkloppingen had etc .
wat het idd lastig maakte dat als je juist je best wil doen het fysiek gewoon nog niet lukt. maar ging wel langzaam weg ♡
Irene - Team Proud2Bme - Maandag 16 oktober 2023 10:46
Naar dat jullie zo veel last daarvan hebben. Het kan er inderdaad bij horen en het wordt echt beter, maar natuurlijk altijd goed om als je zulke heftige klachten ervaart, dit ook met je huisarts/behandelaar te bespreken ivm refeeding.