Vlog: Mee naar het eetstoornis congres

 

Afgelopen donderdag vond het jaarlijkse eetstoornis congres plaats in Zwolle, ookwel NAE congres genoemd. Nouska, Laura en ik gingen hiernaar toe om een paar workshops te volgen en zelf een workshop te geven. Cliënten, ervaringsdeskundigen en omstanders zijn, naast professionals, ook welkom tijdens dit congres. Dat is best bijzonder en tof, want dat was eerder niet zo. Een tijdje geleden plaatsen we hier ook een blog over. We namen vroeg in de ochtend de trein richting Zwolle waar het congres om half 10 van start ging. De camera namen we ook mee tijdens deze dag om jullie een kijkje te geven bij dit congres. We hopen dat jullie dat leuk en interessant vinden!

Vergeet je tenslotte niet te abonneren op ons YouTube kanaal.
Iedere dinsdag kan je daar een nieuwe video van ons verwachten.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

angie alyss - Dinsdag 2 december 2014 13:28
Wat super fijn dat wij mee een kijkje mochten nemen op het congres. Erg grappige momentjes tussendoor ook trouwens...jullie blijven mij verbazen...elke dag neem ik een kijkje op deze site al bijna twee jaar het is een dagelijkse routine voor me, zou niet meer zonder kunnen. Groetjes xxx
Maanmeisje - Dinsdag 2 december 2014 14:19
Heel leuk! Ik vond jullie workshop heel goed en het theaterstuk vond ik heel mooi, creatief, herkenbaar en ontroerend. Ik moest er bijna om huilen. Het was wel heel druk daar en ik vond het erg eng, maar toch ben ik blij dat ik gegaan ben en jullie gezien heb, en zelfs een supernerveus gesprekje met Scarlet heb gevoerd.
Nature87 - Dinsdag 2 december 2014 15:58
Leuk dat je er ook was Maanmeisje! Ik was ook bij hun workshop, ik vond dat ze die wel erg leuk en goed verteld hadden :). Bij dat theaterstuk was ik niet geweest, maar dat lijkt mij ook wel een interessant toneelstuk om eens te gaan bekijken.
dancer! - Dinsdag 2 december 2014 16:20
Werkt Hiske ook bij Proud? Ik heb een onderzoek bij haar gedaan!
Maanmeisje - Dinsdag 2 december 2014 16:25
Wat leuk dat jij er ook was Nature87 :-).
Hiske Visser ging iets vertellen over ervaringsdeskundigheid. Daar doet zij werk voor binnen de Ursula.
Cristina6 - Dinsdag 2 december 2014 16:46
Heel fijn om te zien hoe zo'n dag verloopt en hoe jullie die hebben meegemaakt. Echt heel leuk dat jullie ook zo'n workshop doen, zou ik ook graag eens naartoe gaan,maar is jammergenoeg heeeeel ver voor mij.
Blij dat er ook zoveel wordt gedaan rond eetstoornissen, want da's echt wel nodig!

En vind het ook altijd leuk dat jullie eigen spontane, leuke commentaar en opmerkingen die video's zo luchtig en gezellig maken :-)

Wanneer is de volgende vlog? :-) :-) :-)
dancer! - Dinsdag 2 december 2014 16:49
@maanmeisje: Aha vandaar! Ik deed dat onderzoek inderdaad toen ik was opgenomen in de Ursula!
Anne-Maria - Dinsdag 2 december 2014 17:34
Superleuk om delen van deze dag te zien. Ik was er graag naartoe gegaan, maar vond het best wel duur, en het is een mega-eind rijden voor mij. Dus dan is het extra fijn om er op deze manier toch nog wat van mee te krijgen.
En Nouska, is het gelukt met je jurkje? ;P
She - Dinsdag 2 december 2014 21:49
Het was echt heel gaaf om hierbij aanwezig te mogen zijn als client, en tegelijk ook vanuit mijn studie psychologie.

@maanmeisje: ik herken die drukte ja, temeer omdat het allemaal *profesionals* waren, dan voel je je als client een beetje misplaatst. Van de toneelvoorstelling kreeg ik de rillingen en moest ook bijna huilen (en dat is voor mij best bijzonder hihi).

Ik raad iedereen aan om naar die voorstelling te gaan, het liefst met familie/vrienden. Het is de meest treffende beeld van een eetstoornis, van alle docu's, films en boeken die ik tot nu toe heb gezien. Heftig, Rauw, precies zoals een eetstoornis is. En het geeft ook mooi inzicht in het het voor de omgeving is. Iedereen die je meeneemt zal je hierna beter snappen, scheelt een hoop onbegrip.
Anoniem - Dinsdag 2 december 2014 22:06
leuk , Scarlet neemt ook een reserve panty mee, dat doe ik ook steeds.
Voel meteen herkenning :-).
Heel erg fijn dat jullie dit filmpje met ons deelde,
lijkt me een aangename dag.Ook mooi hoe eerlijk jullie zijn betreft stress en zenuwen rond de presentatie
@she - Woensdag 3 december 2014 00:48
Waar kun je die voorstelling zien? Gaat dat door het land of is dat alleen in Zwolle?
Maanmeisje - Woensdag 3 december 2014 14:21
@She: Ja, inderdaad best apart om daarbij te zijn als cliënt, maar ook leuk en bijzonder. Ja, het was prachtig. Ik had tranen in mijn ogen en ik keek stiekem naar de zaal rond of andere mensen ook (bijna) moesten huilen. "Stillen" is nog op 23 januari in Eindhoven te zien en op 6 februari in Delft, zie ik op de site van Human Concern.
sindy - Woensdag 3 december 2014 19:33
Wauw, wat leuk om een kijkje te nemen zeg! Ik heb wel zoiets van....ik wil meer...zou zo graag eens die hele workshop die jullie hebben gegeven niet alleen gedeeltelijk maar helemaal willen zien. Dus zouden jullie de filmpjes langer willen maken, maar ja dat blijft zo, jullie vloggen zo leuk dat ik altijd maar meer wil.
Ikkie - Vrijdag 5 december 2014 22:44
Als ik dat had geweten! Was ik wel even geweest... Woon in Zwolle