Video: hoe help je iemand met eetstoornis?

 

Als je beste vriendin, dochter, partner of leerling kampt met een eetstoornis, dan is het logisch dat je haar graag wil helpen. Iemand helpen met een eetstoornis is echter niet altijd even makkelijk. We krijgen dan ook geregeld de vraag of wij tips hiervoor hebben. In deze video geven we je tien korte tips over hoe je iemand met een eetstoornis kunt helpen. Als je zelf een eetstoornis hebt, dan kan het waardevol zijn om deze video te delen met vrienden of familie.

Voor omstanders is het immers niet altijd even duidelijk wat zij kunnen doen om je te steunen. Wil je meer video's van ons zien, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Hier plaatsen we iedere dinsdag een nieuwe video.

 

Heb jij nog aanvullende tips?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sarah - Dinsdag 25 april 2017 13:01
Nice :)
K - Dinsdag 25 april 2017 16:24
Mooi filmpje . En nouska ik wil je nog even proficiat wensen en een mooie zwangerschap ! Hier was het 9 maanden overgeven , dat is geen pretje haha :-D . Maar het kleine wondertje dat je in de plaats krijgt is echt alles waard en onvervangbaar ! Mijn zoontje is al bijna 2,5 en de tijd vliegt echt voorbij . Ik heb spijtig genoeg het eerste anderhalfjaar niet kunnen genieten van hem door een eetstoornis die was ontstaan tijdens de zwangerschap . Door het overgeven omwille van dethuis zwangerschap viel ik af en was ik na de zwangerschap op ondergewicht en voor een of andere reden kwam er een stemmetje dat zei dat dit goed was . Gelukkig heb ik een knop kunnen omdraaien en nu geniet ik van elk moment met hem . De eetstoornis is nog lichtjes aanwezig maar ik blijf vechten voor mijn klein ventje ! Wat ik dus wil zeggen proficiat en geniet van elk moment ! Xxx
Odette - Woensdag 26 april 2017 20:01
Even offtopic: wat zit je haar leuk, Sandra!