Video: Onze kerst met eetstoornis

 

Hoe ervaar je de kerstdagen als je lijdt aan een eetstoornis? Hoe anders is dat als je bent hersteld van een eetstoornis? Kijk je dan op een andere manier naar de feestdagen of verschilt het weinig? Is kerst zonder eetstoornis een vreetfestijn of draait het veel meer om gezelligheid en samen zijn? In deze nieuwste video vertellen Irene, Lotte en ik hoe kerst met een eetstoornis was en hoe dit door de jaren heen veranderde. We vertellen wat over hoe we nu kerst en oud & nieuw vieren en delen onze tips en wensen voor jou. We hopen dat je de video en fijn leuk vindt om naar te kijken!

Wil je meer video's zien van Proud2Bme? Neem dan eens een kijkje op ons YouTube kanaal. Daar komt elke dinsdag een nieuwe video online waarin we nieuwe producten testen, eetdagboekjes bijhouden en nog veel meer! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maartje - Dinsdag 19 december 2017 13:17
Tranen in mijn ogen, heel mooi ♥
B. - Dinsdag 19 december 2017 14:40
Eerst die goede blog van Irene haar eetdagboek, nu deze fantastische video die me kippenvel geeft.
Dit is waarom ik Proud altijd zo goed en helpend vond, deze soort blogs miste ik de laatste tijd sterk op deze site.

Bedankt om mij twee keer op een rij weer zo een steuntje in de rug te geven en om mij terug zin te geven om te vechten tegen die rot eetstoornis!
Jullie zijn fantastische mensen!
Vlien - Dinsdag 19 december 2017 14:55
Ik wens jullie allemaal veel liefde toe tijdens de feestdagen lieve mensen! :-)
Manonwheels - Dinsdag 19 december 2017 15:15
whauw, wat een mooie blog! Dank je wel. Een persoonlijke noot wil ik er aan toe voegen, want dit wordt de eerste kerst sinds jaren waar ik niet tegenop zie. Ik heb geleerd dat wanneer je zaken los laat je het een stuk makkelijker maakt voor jezelf. Ook met het eten heb ik winst gemaakt. Ik ben er nog niet maar ik ben op de goede weg. Het is een kwestie van doorzetten nu, en komende dagen kijk ik nergens naar heb ik me voorgenomen, tenminste zolang mijn stemmen me met rust laten.

Ik wens iedereen hier hele fijne dagen, een zalige kerst en een goede jaarwisseling. Ik weet dat heel veel mensen het moeilijk zullen hebben, die wens ik veel sterkte toe. Maak het je niet te moeilijk, laat het los, het gaat voorbij. Ook ik heb er jaren mee gevochten, maar ook overleefd. Niet isoleren maar zoek mensen op. Echt, het helpt, praten helpt!
Geniet bovenal, het leven is daarvoor bestemd, ik ben daarvan overtuigd. Alleen je moet je eigen wijze vinden.
- - Dinsdag 19 december 2017 17:30
Ik vind het een mooie vlog! Deels omdat ik het heel erg herken vanuit vorige jaren, deels omdat ik er nu ook énorm tegenop zie, al is dat niet enkel om het eten.
Ik loop er op het moment meer tegenaan dat juist kerst om gezelligheid draait; ik ben totaal niet gezellig op het moment, en ik voel me ook absoluut niet zo. Ik vind het juist nog veel ingewikkelder als de 'hele wereld' doet alsof kerst gezellig, fijn, leuk, perfect blahblah is, terwijl ik mezelf op het moment depressief tot het suïcidale aan toe voel.
En ja, het eten is ook nog steeds niet leuk, alles behalve; maar door die depressieve gevoelens kan ik me daar niet eens echt druk om maken.
Lila - Dinsdag 19 december 2017 19:06
Leuke kersttrui
britneyangel - Dinsdag 19 december 2017 22:03
fijne en goeie video
Sterregoesforit - Dinsdag 19 december 2017 22:38
Leuk en fijn!! :)
Snoezel - Dinsdag 19 december 2017 23:05
Leuk! En ik wilde zeggen dat ik het blousje van Scarlet erg leuk vind!
Ronja - Woensdag 20 december 2017 11:16
Ja dat wilde ik nou ook zeggen.
t - Woensdag 20 december 2017 08:28
Mooie video! Bedankt voor het delen.

maarreh; sinds wanneer gaat kerst over samen zijn met je familie??
Sanne - Woensdag 20 december 2017 09:05
Mooie blog, bijzonder hoe jullie delen en dichtbij mensen komen.
\wat ik nog mee wil geven: voor mij gaat kerst over de geboorte van Jezus. Dit is zo'n troost en zorgt ervoor dat mijn kerstdagen heel bijzonder zijn. Omdat Jezus gekomen is om de wereld te redden, uiteindelijk de angst en het verdriet weg te nemen. Dat is waar kerst om gaat en wat we mogen vieren!
irena - Donderdag 21 december 2017 12:14
Inderdaad, voor mij ook. Mooi verwoord!
Ellie-x - Woensdag 20 december 2017 09:42
Leuke video! Fijne kerst en oud & nieuw voor jullie en alle andere proud-medewerkers en alle proudleden!
Lost girl - Donderdag 21 december 2017 05:55
T: hoeft natuurlijk niet alleen maar familie te zijn. Kan ook met vrienden of met jezelf. Ik denk dat veel mensen elkaar opzoeken tijdens de kerst. Om gezellig samen te zijn en bij te praten met mensen die je normaal misschien minder vaak ziet.

Voor mij draait door mijn es kerst wel om eten. Juist omdat ik het zo fijn vind dat even niemand erop let. Gewoon kunnen eten wat ik wil.