Trailer To the Bone gelanceerd op Netflix

 

Binnenkort kan je op Netflix, volgens diverse media, een van de meest eerlijke films ooit over anorexia bekijken met in de hoofdrol Lily Collins. De film heet To the Bone en komt van schrijver en regisseur Marti Nixon. Marti Nixon kampte tijdens haar tienerjaren zelf met anorexia en boulimia. Het project was dan ook enorm belangrijk voor haar en ze vond dat de film er moest komen.

Niet iedereen was van mening dat deze film er moest komen. Mannelijke collega’s van haar begrepen er bijvoorbeeld niks van. Ze vonden het onderwerp niet groot en boeiend genoeg voor een film. Onbegrijpelijk, vond Marti Nixon, omdat er zo ontzettend veel mensen zijn die aan een eetstoornis lijden. Gelukkig gaf Nixon niet op, vond een stel vrouwelijke producers en kreeg Netflix zo ver het bij hen te laten streamen.

De hoofdrolspeelster Lily Collins heeft ook een verleden met anorexia. Ze was dan ook enorm trots dat ze deze rol mocht spelen, maar ze was ook bang dat ze voor de film af moest vallen. Dit heeft ze wel moeten doen, maar onder strenge begeleiding van een diëtist. Ze vond dat ze dit moest doen voor alle jongeren die ook met deze ziekte kampen, zodat op die manier hun strijd met anorexia zo eerlijk mogelijk verteld wordt. Vanwege de ervaringen van Lily Collins kan je wel zeggen dat dit één van de eerlijkste films over dit moeilijke onderwerp is.

To the Bone is vanaf 14 juli te streamen op Netflix. Hieronder kan je vast de trailer bekijken.

Let op: deze trailer bevat triggers. Mocht je daar gevoelig voor zijn, dan is het aan te raden niet de trailer te bekijken. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Irene - Woensdag 21 juni 2017 13:18
Die wil ik zéker zien, klein probleempje alleen... heb geen netflix ☺️
Lon - Donderdag 22 juni 2017 00:34
Haha ik ook niet
LeRose - Woensdag 21 juni 2017 13:32
Lily Collins van the mortal instruments. Het lijkt me een hele mooie film
Xirislz - Woensdag 21 juni 2017 13:48
Ga ik zeker kijken!! 😄
Odette - Woensdag 21 juni 2017 13:53
Lijkt me wel een goede film. Ik ga hem niet kijken, te triggerend denk ik. Ik hoop dat het niet op het einde ineens magisch is opgelost met de eetstoornis. Lijkt me wel erg heftig om na een eetstoornisverleden weer af te moeten vallen voor een film.
hbly - Woensdag 21 juni 2017 14:15
ik vind het wel jammer dat ze de hele tijd zo dun moet zijn, alsof mensen met een normaal gewicht geen eetstoornis hebben. Maar goed, bij anorexia hoort ook wel ondergewicht. Maar alsof hadden ze het misschien beter uit verschillende perspectieven kunnen laten zien.
Laura V. - Woensdag 21 juni 2017 14:38
Inderdaad, heel jammer dat dat aspect steeds in de kijker wordt gezet. Hopelijk zorgt het alvast voor het opheffen van het taboe rond eetstoornissen & spreekt het meer mensen aan om zich op de juiste manier te informeren. :-)
Hannah - Woensdag 21 juni 2017 14:57
"It's like you have calorie Asperger's" (0.08)

Vind ik altijd wel een beetje jammer, dat soort grapjes (spotten met autisme). Voor de rest lijkt het me wel een interessante film, er zijn maar weinig films die echt over het overwinnen van anorexia gaan, andere films over dit thema laten vooral het drama zien en niet de strijd ertegen.
anoniem - Woensdag 21 juni 2017 15:09
wow wow wow.. dit is echt triggerend ik ga hier niet maar kijken.. hoop ik
Lova - Woensdag 21 juni 2017 15:39
Jammer dat ze heeft moeten afvallen. Was het anders niet geloof waardig of waarom.altijd mager moeten zijn met anorexia.
Lies - Woensdag 21 juni 2017 18:45
Volledig met je eens. Er kampen immers heel veel mensen met een eetstoornis die NIET (graat)mager zijn. Ik vind dat je perfect anorexia kan hebben op een gezonde BMI. Ok, je gewicht is misschien een gevolg van je gedrag, maar dat is ook niet voor iedereen hetzelfde. Ik ga hem sowieso bekijken, ben benieuwd! :)
Nora - Woensdag 12 juli 2017 17:39
Anorexia is een erkende psychiatrische stoornis, die trekt zich niks aan van wat jij vindt. Er zijn nou eenmaal bepaalde criteria aan verbonden, net als aan alle psychische stoornissen en overigens ook aan alle lichamelijke aandoeningen. Een criteria voor de diagnose anorexia is ondergewicht, dat is de realiteit en daarom laten ze dat zien in een realistische film. De film gaat dan ook niet over eetstoornissen in het algemeen, maar over een specifieke eetstoornis: anorexia. Naar mijn mening kan je geen film maken over anorexia zonder daarin de hel (en lelijkheid) van ondergewicht te laten zien, dat hoort er helaas bij en dan moet je dat laten zien om te laten zien hoe het echt is.
Lost girl - Woensdag 21 juni 2017 16:12
Altijd maar weer die anorexia. Het is niet eens de meestvoorkomende eetstoornis. Ik erger me er een beetje aan. Ga hem wel zien, voordat ik echt een inhoudelijke mening kan vormen.
LeRose - Woensdag 21 juni 2017 16:16
Om een film pakkend te krijgen. Dus mensen raken. Word alles altijd heftiger gemaakt. Een andere acteur moest voor een film over insomnia ook kilo's afvallen wel met medisch personeel etc erbij. En daarna moest hij weer heel veel aankomen voor de tweede badman film. Dus het lichaam vaak heel mager en als je van jezelf heel slank bent zoals Lily dan scheelt dat veel. Bij hem niet ... lijkt me niet het makkelijkste. Hij vond het ook echt vreselijk. In ieder geval uiterlijk word altijd heftig gemaakt. Maar ook de achtergrond is vaak wat treuriger. Denk dat je zoiets nooit te persoonlijk moet pakken.
Jana. - Woensdag 21 juni 2017 17:31
Het is een film over anorexia, logisch dat ze, om geloofwaardiger over te komen, ook moet afvallen. Ik snap niet zo goed de weerstand van sommigen hiertegen. Het kan triggeren ja, maar zij wil graag een film maken over anorexia en ik denk dat het een hele goede film gaat zijn. Wanneer er een film uitkomt over verslaving en alcoholisme, staat hierin toevallig centraal, dan maakt het toch ook niet uit dat het niet over cocaïne of GHB of andere drugs gaat? De eetstoornis staat centraal, daarin maakt het voor mij niet uit in welk jasje ze het kleden. Ik vraag me oprecht af waarom mensen het vaak erg vinden dat het 'weer' over anorexia gaat. Lijkt me in elk geval een erg mooie film!
Soofy - Woensdag 21 juni 2017 17:48
Bah, ik ga echt niet kijken... al die ellende en dat magere lijf. Roept veel teveel op en zou kunnen gaan triggeren. Ik vraag me af voor wie deze film helpend zal zijn?
J
A - Woensdag 21 juni 2017 18:24
Waarschijnlijk voor omstanders, zodat zij iets meer insight krijgen hoe iemand met anorexia denkt. Was voor mijn naaste erg fijn geweest.
Aloe - Woensdag 21 juni 2017 17:51
dit ga en ik kan ik kijken, vroeger had ik dit gedaan als thinspiration maar nu als herkenning van de pijn die ik had.
Lisette - Donderdag 22 juni 2017 04:53
Whooaaawww heftig!
Ik zou hem heel graag willen zien! Denk ook zeker dat ik het ga doen!
Ik snap dat het voor andere misschien triggerend kan werken maar ik denk dat dat net alles wel zo kan zijn. Tis maar net waar je zelf staat in je ES en hoe je er zelf mee om gaat....
Ik ga het juiste proberen te zien als motivatie... däar nooit weer naar terug... ofwel zie je wel het kan dus echt... ook met ern ES kan je op ten duur echtweer gaan leven!
Xxx
Warda - Donderdag 22 juni 2017 12:19
Ik ga hem zeker kijken! herken me er nu al in, in de trailer..;
Roza - Donderdag 22 juni 2017 17:29
Ik heb zelf een eetstoornis en geen ondergewicht, maar ik vind het alsnog heel goed dat deze film uitkomt. Ik hoop dat het veel inzicht in de gedachtegang van iemand met een eetstoornis geeft aan mensen die zelf geen eetstoornis hebben!
meis - Donderdag 22 juni 2017 21:35
https://www.dazeddigital.com/artsandculture/article/36459/1/why-netflix-to-the-bone-is-dangerous-for-anorexia-sufferers-like-me
meis - Vrijdag 23 juni 2017 08:13
De link die ik hierboven plaatste is een artikel over de film van iemand met eetstoornis verleden die de film glamoriserend vind en een trigger voor mensen die er gevoelig over zijn. De zoveelste cliché film over anorexia met een mooi dun meisje inde hoofdrol.
Hier nogmaals de link. Lees maar
https://www.dazeddigital.com/artsandculture/article/36459/1/why-netflix-to-the-bone-is-dangerous-for-anorexia-sufferers-like-me
L13S - Zaterdag 24 juni 2017 19:01
Weet iemand hoe dat liedje heet wat onder te trailer gedraai wordt?
L13S - Zaterdag 24 juni 2017 19:01
Weet iemand hoe dat liedje heet wat onder te trailer gedraai wordt?
Isla - Donderdag 20 juli 2017 14:26
Ik weet niet welk liedje je bedoeld en of je nog steeds op zoek bent, maar het eerste liedje is Problem Child- Come and get it, en het tweede liedje is Josh Auer- something worth fighting for