The Me You Can't See

 

Zelf als prins ben je niet 'veilig' voor mentale problematiek. Dat bewijst de nieuwe documentairereeks 'The Me You Can't See'. Deze serie, een samenwerking tussen Prins Harry en Oprah Winfrey, onderzoekt mentale gezondheid en welzijn door het vertellen van verschillende verhalen. 

Zo vertelt Prins Harry over zijn manier van coping na het overlijden van zijn moeder, Prinses Diana, die in 1997 op 36-jarige leeftijd overleed door een auto ongeluk. Hoe hij als gevolg hiervan vluchtte in drank- en drugsgebruik en paniekaanvallen ervoer wanneer hij koninklijke taken moest uitvoeren. Hij benadrukt hierbij ook het belang van therapie. In de serie is zelfs te zien hoe Harry een EMDR-behandeling ondergaat. 

Ook Lady Gaga, in de serie onder haar eigen naam Stefani, komt aan het woord. Zij beschrijft hoe ze na een brute verkrachting zwanger op straat achter is gelaten. De thematiek van de serie is dus niet mild, dat is goed om te beseffen. Wat ik zelf hoop, is dat de openheid van deze mensen - die vaak worden gezien als 'onschenbaar' - kan leiden tot meer gesprekken over mentale gezondheid. Tot meer openheid, tot normalisering van het mogen voelen, mogen lijden. Hoe naar het ook is dat deze gevoelens er zijn; het in je eentje doormaken is veel moeilijker.

De serie is 21 mei in première gegaan op Apple TV plus, maar wellicht dat het later ook op YouTube te zien zal zijn. De trailer vind je in ieder geval hier.

Wat vind jij van de trailer? Vind je het helpend wanneer je weet dat anderen, misschien ook in jouw ogen 'onschendbare' mensen ook te maken krijgen met mentale problematiek? Dat ze ook 'gewoon' mens zijn?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Mar - Donderdag 3 juni 2021 09:50
Prins Harry is zo dapper en moedig; in dat opzicht doet ie zeker zijn 'titel' eer aan:)