Seksueel misbruik: Not Your Fault

 

Teen Vogue heeft via hun Youtubekanaal een nieuwe campagne gelanceerd om seksueel misbruik onder mannen, vrouwen, jongens en meisjes bespreekbaar te maken. De campagne heet ‘Not Your Fault' en bestaat uit een serie video's met echte verhalen van mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Een heftige reeks filmpjes die hoe dan ook indruk zullen maken.

seksueel misbruik Vogue

''In de huidige conversatie rond seksueel geweld, worden vrouwen zwart gemaakt, buitengesloten of worden ze (deels) verantwoordelijk gesteld voor het bestendigen van de verkrachtings-cultuur.'', schrijft Teen Vogue's Vera Papisova. ‘'Het is tijd om het tij te keren, omdat er niets zal veranderen totdat iedereen deel uit zal maken van deze convesatie.''

Elk verhaal in de video's van Teen Vogue is van iemand die seksueel geweld heeft meegemaakt. Sommigen wilden het graag zelf delen, bij anderen wordt het verhaal voorgelezen. De verhalen zijn prachtig geschreven en leggen belangrijke onderwerpen op tafel, zoals schaamte, stigmatisering en schuldgevoelens. In iedere video waarin het verhaal wordt voorgelezen, zijn de mannen verbijsterd en gebroken na het lezen van de verhalen van de slachtoffers.

Waarschuwing!
De verhalen bevatten heftige gegevens over geweld, aanranding en verkrachting die schokkend kunnen zijn of emoties bij je los kunnen maken. Het kan daarom goed zijn voor sommige kijkers om de video's over te slaan of om na het kijken van deze video's met iemand hierover te praten of samen te kijken.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

SelenicForm - Dinsdag 3 mei 2016 22:28
Ik vind het een heel goed idee dat het er is, maar ik denk niet dat het voor mij verstandig is om te kijken.
Sur - Woensdag 4 mei 2016 00:35
šŸ˜¢
Reageerder - Woensdag 4 mei 2016 09:58
Goede video's, sterke boodschap. Heftig ook.
Zou zo graag willen dat ik kon geloven dat het mijn schuld niet is.
someone64 - Woensdag 4 mei 2016 14:35