Proudpraat: Jezelf wegen

 

Leuk dat je weer kijkt naar deze Proudpraat video! Geen prietpraat, maar eetstoornis onderwerpen die dichtbij ons liggen, omdat we het zelf hebben meegemaakt. We delen onze ervaring en wat ons heeft geholpen om er vanaf te komen. Hierin vinden we het natuurlijk belangrijk dat we ook dat bespreken wat voor jou belangrijk is. Laat dit daarom gerust weten in de reacties: Waar wil JIJ dat we over praten en welke tips, ervaringen of adviezen zou jij fijn vinden?

Toen ik een eetstoornis had, was er een tijd waarin ik mezelf elke dag, of zelfs meerdere malen per dag woog. Ik hechtte ontzettend veel waarde aan het getal op de weegschaal en liet mijn humeur er vanaf hangen. Dit was geen prettige periode! In deze video bespreek ik daarom waarom je jezelf maar beter niet te vaak kan wegen. Eens per week of maand is meer dan voldoende als je een eetstoornis hebt.

Lees ook: Alles over hoeveel wij wegen & Hoe vaak weeg jij jezelf.

Heb je zelf nog goede tips om hiermee om te gaan? Of wil je jouw ervaring delen? Laat dan een reactie achter onder de blog of video. Wil je meer video's van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal.

 

♥ Doe jij jouw weegschaal de deur uit?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M - Dinsdag 2 oktober 2018 13:17
Fijn filmpje! Ik vind je heel fijn om naar te luisteren en kijken.

Voor mij was het jarenlang ook heel belangrijk, zelfs na mijn eetstoornis had het nog een kleine impact, en woog ik mezelf niet meer.

Laatst eens bij de dokter, en het waren kilo’s meer dan de vorige keer zo’n jaar geleden. Beide in de “gezonde range”. En het was best een mooi moment, want het deed me helemaal niets! Ik was blij dat het een gezond gewicht was, maar geen enkel negatief gevoel dat het best wat meer was dan de laatste keer. Dat vond ik heel waardevol.
Starchild - Dinsdag 2 oktober 2018 18:24
Ik woog mezelf heel vaak op een dag. Ik heb het afgeleerd door de weegschaal weg te zetten met wat spullen er op. Dan is de drempel hoger om te wegen, want dan zou ik eerst alle spullen er af moeten halen voordat ik er bij kan. Nu, een paar maanden later, vergeet ik zelfs dat ik nog ergens een weegschaal heb staan.
marleen - Dinsdag 2 oktober 2018 21:42
De mijne is al lang de deur uit, en dat was een van de belangrijkste stappen in mijn herstel!