ProudPraat: twijfelen aan herstel

 

Geen prietpraat, maar ProudPraat! In deze videoreeks spreken we over onderwerpen waar wij zelf mee hebben geworsteld en waar niemand zich voor hoeft te schamen. Een goed voorbeeld daarvan is het twijfelen aan herstel. Het voelt misschien alsof je geen twijfels mag hebben bij herstel, maar toch ontkom je er niet aan. Twijfelen, onzeker zijn en zelfs bang zijn; het hoort allemaal bij het proces. Een eetstoornis ontwikkel je niet voor niets, dus geen wonder dat dat moeilijk is om los te laten...

Je mag twijfelen. Zonder dat dat iets hoeft af te doen aan de stappen die je hebt gezet. Je mag namelijk best je twijfels en je onzekerheden hebben, zonder dat je een stap terug hoeft te zetten. Wat je allemaal kunt doen om hiermee om te gaan? Ik hoop je in deze video wat tips mee te geven en een beetje gerust te stellen, want morgen kan het altijd weer een stuk makkelijker gaan. 

Elke dinsdag staat er een nieuwe video voor je klaar op ons YouTube-kanaal! We hebben inmiddels heel wat ProudPraat video's gemaakt, maar je kunt ook een dagje met ons mee kijken of proefvideo's zien. Mis je iets of heb je een suggestie? Laat het weten in de reacties! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Dinsdag 18 mei 2021 16:00
onzeker vandaag ook erg. Niet zozeer of ik wel wil herstellen, maar meer dat ik er doorheen zit, dat ik niet weet waar ik de moed vandaan moet halen om te eten en door te zetten. Briefschrijven is niet zo mijn dingen alleen. Waar doe je het voor is wel een mooie vraag. Het levert momenteel idd niet op waar ik het ooit voor deed. Zo moe nu van alleen maar met eten bezig zijn en mijn keuzes die er steeds door worden beïnvloed. fantaseren is ook een mooie over toekomstdromen. Morgen kan het weer anders zijn is ook een mooie!
Eva - Woensdag 19 mei 2021 08:04
Herkenbaar! Wat mij heeft geholpen is juist niet teveel nadenken over waar ik het voor doe. Verstand op nul, ik weet ergens dat ik moet eten omdat dat "goed' voor me is, ik doe wat ik kan.
Patroklos10 - Woensdag 19 mei 2021 14:03
klopt hoor. Probeer is ook als het om eten gaat, omdat je anders kan piekeren/schrijven tot je 'een ons weegt'
Patroklos10 - Dinsdag 18 mei 2021 16:00
thanks Daphne voor de mooie woorden
Maluka - Dinsdag 18 mei 2021 21:33
Hi Daphne! Je Maranta heeft volgens mij last van een lage luchtvochtigheid hehehe