Proud2Bme lanceert Proud Podcast!

 

De Proud Podcast is een feit! Vanaf vandaag kun je de enige echte Proud2Bme podcast niet alleen via YouTube volgen, maar ook daadwerkelijk als audiobestand beluisteren via Spotify en Anchor.fm. Daarom noemen we dit officieel Proud Podcast aflevering één! Er zullen nog zeven - dus in totaal acht - afleveringen online komen de komende maanden, die samen ons eerste seizoen vormen. Iedere vijf tot zes weken zetten we een nieuwe aflevering voor je klaar. We zijn ontzettend benieuwd wat jullie van de podcast vinden en waar jullie graag nog iets over zouden willen horen! 

Proud Podcast | Aflevering 1

Ze zeggen wel eens dat als je een eetstoornis hebt gehad, je nóóit meer op dieet kan. Of je op dieet moet willen - en of een dieet dus überhaupt gezond is - is natuurlijk een tweede, maar hoe zit het met afvallen of fitter worden na een eetstoornis? Deze vraag werd ons een tijdje terug via Instagram gesteld. Er valt ontzettend veel over te zeggen, dus een mooi thema voor een podcast. Hiervoor nodigden we diëtist en ervaringsdeskundige Queeny Borgman van IAmStuffed.nl nog een keertje uit. Hoe groot is de kans op een terugval als je hiermee aan de slag gaat? En hoe kan je hier op een gezonde manier mee bezig zijn? Is afvallen en fit worden hetzelfde? En wat betekent fit en gezond zijn eigenlijk? Ook als je nog middenin je eetstoornis zit of weet dat je gevoelig bent voor eetproblematiek is dit een Proud Podcast waar een hoop nuttige en waardevolle informatie wordt besproken. 

 De podcast liever als enkel audiobestand luisteren?
Dat kan via Anchor.fm of Spotify!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Dinsdag 15 juni 2021 13:06
Wauw! Irene, denk dat je deze bedoelde. Ga er vandaag echt even rustig voor zitten. Heel benieuwd naar de inhoud
Lost girl - Dinsdag 15 juni 2021 14:09
Wat cool! Ik ga zeker luisteren.
Linde - Dinsdag 15 juni 2021 14:45
Heel interresant! Ik was veel aangekomen na zwangerschappen en had daardoor veel overgewicht. Dit is er succesvol af nu. Door mijn anorexia verleden merkte ik ook wel dat ik momenten had dat afvallen een verkeerd doel had. Daardoor realiseerde ik ook hoe snel je de verkeerde kant op kan gaan met dieeten.
Maar gelukkig is het en gaat het goed. Mijn gezondheid vind ik erg belangrijk. Me vrij voelen.
eenzaam-bloempje - Dinsdag 15 juni 2021 16:43
Zouden jullie een aflevering willen maken over morbide obesitas door een eetstoornis.
En waar je in de dagelijkse leven tegen aanloopt.
Zoals de vooroordelen maar ook de praktische dingen.

Trouwens prachtige podcast
Erg leerzaam, duidelijk super goed gedaan
Nicole1970 - Dinsdag 15 juni 2021 23:34
Oh ja dat zou ik ook wel interessant vinden
Patroklos10 - Dinsdag 15 juni 2021 17:26
gezond en haalbaar klinkt voor mij fijner dan 'FIT', want dat voel je je niet altijd. Ook mooi fit in je hoofd! Prahtig wat Queeny zegt over F* it je hogere gewicht maar wel alles kunnen doen wat je wilt. ik ben wel benieuwd of je op een normale manier weer krachttraining kan doen na je es. Want het triggerde die van mij erg, omdat het zo gaat om cijfers/gewicht/vet%/ophogen/steeds meer moeten en het om het creëren van het perfecte lijf.
Lotte - Dinsdag 15 juni 2021 18:39
Heel tof! En ik ben blij / vind het mooi dat je jezelf als voorbeeld neemt Irene wat betreft je slanke lichaam. Ik heb dat soms weleens gedacht inderdaad zo van "jij hebt makkelijk praten". Maar je hebt gelijk wat je zegt erover en ik vind het fijn dat je het wel benoemt
Tinka - Dinsdag 15 juni 2021 19:20
Tof!!
Anne - Dinsdag 15 juni 2021 23:53
Super tof zo'n Podcast! Dankjulliewel.

Een heel klein puntje van kritiek, het "tikken" op de tafel is (voor mij) echt een heel naar bij geluid. Misschien kan hier op gelet worden de volgende keren?

Ik vind de Podcast wel echt waardevol :)
Marthe - Woensdag 16 juni 2021 10:45
Gaaf! Een eigen podcast. Ik vind dat er mooie dingen in zitten.

Het enige waar ik nog aan dacht: bij mij is mijn eetstoornis niet ontstaan door het weglaten van dingen, maar juist nét elke keer een beetje teveel eten. Het opvullen. Vaak wordt er benoemd dat bij een eetstoornis eten wordt weggelaten, maar ik denk dat het ook mooi is als er aandacht is voor overeten en juist teveel eten.
Saskia - Maandag 21 juni 2021 11:22
Hele fijne podcast! 👏🏻