Overgewicht: je moet afvallen

 

Als je kampt met overgewicht, dan kan het voor je gezondheid goed zijn om op een gezonde manier wat af te vallen. Dit kun je doen door gezond te eten en op een gezonde manier te sporten. Voor de een is dit makkelijk, voor de ander is dit een stuk lastiger. Het is in ieder geval belangrijk dat je gemotiveerd bent en dat je het op een positieve manier benadert. Wat niet helpt maar helaas wel met regelmaat gebeurt, zijn negatieve invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan nare opmerkingen of vervelende blikken. 

De realiteit is wel dat mensen met overgewicht hier mee te maken hebben. Onderstaande video maakt dit op een pijnlijke manier duidelijk en laat zien hoe dit iemand, terwijl zij in eerste instantie op een positieve manier gemotiveerd is om op een gezonde manier aan de slag te gaan, van haar stuk gebracht kan worden. Soms gaat dit zo ver, dat het er toe kan leiden dat mensen een eetstoornis ontwikkelen. 

Gelukkig lukt het de persoon in bovenstaande video om uiteindelijk haar kracht terug te vinden en bij zichzelf te blijven. Zij wil op een gezonde manier afvallen en doet dit op haar manier en op haar tempo. Dit is een mooi voorbeeld voor iedereen die ook op een gezonde manier wat af wil vallen. Blijf bij jezelf en trek je, hoe lastig ook, niets aan van wat anderen (over jou) zeggen. 

''You never know where someone is on their weight loss journey''

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

WendyH - Zondag 5 november 2017 10:20
Pijnlijk herkenbaar. Ik ben altijd al stevig gebouwd geweest en ik herken de prikkende en veroordelende blikken. Ook de goedbedoelde 'zou je dat nou wel doen?' doen'
'je zou zoveel knapper zijn als je wat dunner bent'
:(
Ik heb we helaas wel een eetstoornis door gekregen. En ik heb nog steeds een verstoorde haat-liefde verhouding met eten.
Ik ben nog steeds niet op het gewicht dat ik graag wil zijn. Omdag dit soort dingen mij inderdaad op een verkeerde manier voeden en niet helpend zijn.
Het demotiveerd en dan is vaak het hek van de dam.
Ik zou willen dat ik op die manier als zij doet de knop in je kop om te zetten en op een goede en gezonde manier gewicht kwijt te raken...
WendyH - Zondag 5 november 2017 10:21
Pijnlijk herkenbaar. Ik ben altijd al stevig gebouwd geweest en ik herken de prikkende en veroordelende blikken. Ook de goedbedoelde 'zou je dat nou wel doen?' doen'
'je zou zoveel knapper zijn als je wat dunner bent'
:(
Ik heb er helaas wel een eetstoornis door gekregen. En ik heb nog steeds een verstoorde haat-liefde verhouding met eten.
Ik ben nog steeds niet op het gewicht dat ik graag wil zijn. Omdag dit soort dingen mij inderdaad op een verkeerde manier voeden en niet helpend zijn.
Het demotiveerd en dan is vaak het hek van de dam.
Ik zou willen dat ik op die manier als zij doet de knop in je kop om te zetten en op een goede en gezonde manier gewicht kwijt te raken...
LeRose - Zondag 5 november 2017 12:46
Niet iedereen met overgewicht moet afvallen? Bij sommige mensen is licht overgewicht een setpoint . Waarom staat dit niet even in dit artikel met erbij " let op ".
Stellar - Zondag 5 november 2017 13:02
ik heb zowel erg overgewicht als ondergewicht gehad. Beide is heel onprettig.
Ik had erg overgewicht en toen ik door ziekte (geen eetstoornis oid) erg afviel tot erg ondergewicht was dat best moeilijk.
mensen behandelden me anders, mensen zeiden niks toen ik overgewicht had maar keken wel met van die "blikken", maar toen ik ondergewicht kreeg ging ieder zich er maar mee bemoeien. Erg lastig allemaal, gelukkig trek ik me er nu niks meer van aan wat anderen over mijn uiterlijk te zeggen hebben, ik heb gezond gewicht en voel me prettig bij dit gewicht, je doet het toch nooit goed in andermans ogen, dus ik doe het gewoon goed in MIJN ogen :)
Anoniem - Zondag 5 november 2017 13:15
Zelf ook van ernstig ondergewicht naar overgewicht gegaan door medicatie. Ondertussen terug op gezond gewicht door ziekte (geen eetstoornis). Deze video is echt prachtig! Had ik deze maar gezien toen ik overgewicht had! Dan had ik het misschien gemakkelijker gehad met mezelf aanvaarden!
starchild - Zondag 5 november 2017 14:32
Oh my gosh... ik heb zelf ondergewicht maar dit komt zo hard aan. Zo herkenbaar om je te willen verstoppen in je kleding. Helaas is braken een dagelijks terugkerend iets geworden bij mij. Maar vooral dat laatste stuk, over jezelf accepteren hoe je bent, ik hoop dat ik ook zover mag komen dat ik kan genieten van leuke dingen zonder constant aan mijn lijf te denken.
Maria - Zondag 5 november 2017 14:56
Sporten, bewegen en verstandiger eten kan helpen maar het zit vooral ook van binnen, of je nu dik of dun bent. Een gebrek aan veiligheid. Dikke mensen hebben als het ware een muurtje van vet om zich heen, om niet te hoeven voelen; dunne mensen hebben eerder vluchtneigingen. Met tegenzin een shake nemen of jezelf afmatten, alleen maar omdat het moet, geeft stresshormonen in je lichaam.
Zit zelf op het randje van een goed gewicht, of beter gezegd, net onder het randje van een goed gewicht. Was vroeger slank en kreeg een opmerking dat ik er zo goed uitzag toen ik, mede door medicijnen en eetstoornis was aangekomen, me alleen maar vreselijk voelde in mijn lijf.
Tegenwoordig opmerkingen dat ik meer spek op mijn lijf moet hebben, ook al ben ik veel dunner geweest. Laatst wel een opmerking terug gemaakt, weliswaar naderhand. Dat ik geen kutopmerkingen wil over mijn postuur. Iemand die in de buurt zat moest lachen.
Plienelien - Zondag 5 november 2017 14:57
Wat een mooi filmpje. Vooral het stukje bij het zwembad, waar ze een ''lotgenoot'' ziet en dan toch wel het water in durft vond ik erg mooi.
Ik hoop zo dat ik kan herstellen van mijn BED, maar zal ook moeten accepteren dat ik nu (nog) te dik ben.
Nienke - Zondag 5 november 2017 15:38
Wauw, wat een mooi filmpje!
strawberry - Zondag 5 november 2017 16:37
yay!
Naomi - Maandag 6 november 2017 11:58
Herkenbaar. Zowel ondergewicht als overgewicht gehad en hoe mensen dan kunnen zijn....
Nicole - Maandag 6 november 2017 21:50
Zucht. Heel herkenbaar helaas. En dat je dan het filmpje bekijkt en een advertentie zit om af te vallen. Nog diepere zucht...
barbara - Donderdag 9 november 2017 08:16
Echte mooie video. DANKJEWEL om te delen Sandra
Ellie-x - Maandag 4 december 2017 11:38
Heel goed filmpje!