Lily Reinhart over lichaamsbeeld

 

Je kent haar misschien wel als Betty Cooper uit de serie Riverdale, maar Lily Reinhart is veel meer dan de rol die haar bekend maakte. Recentelijk kwam haar boek 'Swimming Lessons' uit waarin ze haar poëtische kant ontdekt. Maar daarnaast is Lily, net als veel van ons, een jonge vrouw die op haar manier haar weg zoekt in deze wereld. 

In onderstaande video vertelt ze hier meer over. De video is geüpload eind 2018, dat is even geleden. Toch vind ik dat ze rake dingen zegt en daarom wil ik de video ook met jullie delen, mocht je hem nog niet hebben gezien. Middels deze speech neemt Lily je mee in haar gedachtegang in tijden dat haar lichaam veranderde.

"Reflections don't lie. Or do they?"

Lily bekent onder andere dat ze lang het gevoel had niet te mogen worstelen met het accepteren van haar lichaam omdat ze slank is. Ze vertelt ook dat ze pas op een andere manier naar haar lichaam begon te kijken toen ze in een industrie terechtkwam waar slanke tailles werden geprezen en beloond.

"We aren't born with insecurities. We are told to have insecurities about certain things. We are conditioned to feel ashamed or embarassed about certain parts about ourselves". 


De video is in het engels gesproken

Ook al is de boodschap die ze vertelt niet nieuw - het is inmiddels een bekend gegeven dat de beelden die je dagelijks voorgeschoteld krijgt niet altijd even realistisch zijn -  ik denk wel dat het belangrijk is om deze discussie open en warm te houden. Ik weet hoe makkelijk het is om dit te vergeten, om jezelf wéér te vergelijken met anderen. Hoe meer tegengeluiden er zijn, hoe moeilijker het hopelijk zal zijn om jezelf te verliezen in deze ongezonde situaties.

Kun jij je vinden in de dingen die ze zegt?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Vrijdag 6 november 2020 20:39
jammer dat het filmpje engels is, want ik ken niet zo goed engels dus ik heb er niks aan. ik vind het jammer dat er vaak engelse filmpjes zijn in een blog
Anoniem - Zondag 8 november 2020 17:23
Je kan via Instellingen automatische Nederlandse ondertiteling genereren. Daarmee is het misschien wel te volgen voor je
britneyangel - Zondag 8 november 2020 21:57
bedankt ik zal eens kijken!
Hii - Vrijdag 6 november 2020 20:44
Mooi!
chloe - Dinsdag 10 november 2020 13:58
ik vind het leuk dat lili reinhart het zegt ze is mn favoriete actrice