Lichamelijke vs psychische aandoeningen

 

''Zou je die medicijnen wel nemen? Richt je eens wat meer op de positieve dingen in het leven! Iedereen heeft dit soort dingen weleens, zet je er eens overheen!'' Wat als je dit zou zeggen tegen iemand met allerlei lichamelijke aandoeningen? Waarschijnlijk zouden behoorlijk wat mensen je dan verwonderd aankijken, terwijl dezelfde uitspraken regelmatig gedaan worden richting mensen met psychische aandoeningen. BuzzFeed maakte hier een treffende video over: wat als lichamelijke aandoeningen zouden worden behandeld als psychische aandoeningen?

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

marleen - Woensdag 26 augustus 2015 16:29
helaas heel herkenbaar
Mystery - Woensdag 26 augustus 2015 16:57
Goed filmpje! Helaas gebeurt dit ook bij veel lichamelijke aandoeningen ook.. Vooral bij "onzichtbare ziektes"... Nog te vaak is het voor mensen dat als ze iets niet zien, het er niet is...
yoyootje - Woensdag 26 augustus 2015 17:28
Als mensen dat eens gaan snappen, zou de wereld een stuk mooier worden denk ik...
Anne-Maria - Woensdag 26 augustus 2015 17:59
Eens Yoyootje!
Maan - Woensdag 26 augustus 2015 19:16
Oké ik ga dat filmpje niet kijken, want ik kan niet tegen injectienaalden, maar ik denk dat ik de moraal wel doorheb. Hopelijk is er in de toekomst meer bekend over het verband tussen al die stofjes in de hersenen en psychische problemen.. Misschien dat mensen het dan meer zullen gaan erkennen.
AnaMan - Woensdag 26 augustus 2015 21:36
Heb dit vaak gedacht. Echt belachelijk. Fijn dat iemand er eens voor is gaan zitten met een team om dit op film te zetten! Ik zou zeggen; deel dit op je social media en hoop dat mensen eens wat meer nadenken voor ze zulke (nare en/of domme) dingen tegen je zeggen!!!
Robin - Woensdag 26 augustus 2015 22:30
Leuk filmpje. Je zou hem ook andersom kunnen maken. Dus dat mensen met iets psychisch behandeld worden alsof ze iets lichamelijke hebben...
d - Vrijdag 28 augustus 2015 15:01
Mooi en goed om eens die vergelijking te zien via zo'n filmpje!
Amarens - Vrijdag 28 augustus 2015 23:28
Heb dat zo vaak meegemaakt, ik herinner me mijn oma's kaart toen ik net opgenomen was, dat ik maar veel naar buiten moest gaan en kijken hoe mooi de wereld was en genieten van de natuur en dan zou alles er al een stuk beter uit zien voor me. (Depressie, suïcidaal en eetstoornissen en zelf beschadiging.)
Jaren lang soms mensen letterlijk zulke dingen verteld als ze zelf lichamelijke problemen hadden als ze mij voorheen zo'n onzin 'advies' hadden gegeven over mijn mentale problemen. De meeste moeten dit aan het denken gezet hebben want tegenwoordig gaan ze er bij iedereen in de familie die mentaal een probleem of ziekte heeft een stuk beter mee om.
Bedenk wel dat het direct een felle discussie op kan leveren als je iemand zo'n opmerking heeft omdat die het werkelijk niet begrijpt (mentale problemen/eetstoornis/depressie.)
Maar het werkt als een goed opzetje voor het uitleggen en laten begrijpen in mijn ervaring. En je kan er waren boosheid in kwijt =p