Jongen maak video over cyberpesten

 

We zitten met zijn allen iedere dag op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. Hier komen we veel mooie en interessante dingen tegen en maken we leuke contacten. Helaas heeft al dat digitale, laagdrempelige contact ook zijn keerzijde. Pesten is hierdoor nog makkelijker geworden. Of het nou online is of offline, pesten is vreselijk. Het geeft je zelfvertrouwen een rotschop en zelfwaardering een deuk. Pesten is heel lastig te voorkomen, zeker als het digitaal en grotendeels anoniem gebeurt. 

De Ierse tiener Luke Culhane (13) wilde, hoe lastig het ook is, wél iets doen tegen cyberpesten. Hij maakte daarom een bijzondere video over dit probleem. De video laat op pijnlijke manier zien hoe hard en beschadigend cyberpesten is, net zo hard als pesten en geslagen en geschopt worden in de offline wereld.

Ben jij weleens online gepest?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Leeen - Maandag 15 februari 2016 20:37
Mooi filmpje !

Gelukkig nog nooit zelf meegemaakt, en daar ben ik heel blij mee.
Niemand zou op wat voor manier dan ook gepest moeten worden
Veraxx - Maandag 15 februari 2016 23:37
ik ben wel gepest, maar niet online. offline lijkt mij op een of andere manier minder fijn omdat je dat niet kunt uitzetten... maar online is natuurlijk ook verschrikkelijk en het is een goed filmpje en een goede actie!
Black Tiger - Dinsdag 16 februari 2016 17:41
wauw!! gaaf zeg!!!
echt goed en stoer van hem!
Csardas - Woensdag 17 februari 2016 15:49
Wow kippenvel!
JenniferRS - Donderdag 18 februari 2016 15:55
Mooi!
hei33 - Donderdag 18 februari 2016 21:25
goed gedaan van hem!