Ik heb een zelfmoordpoging overleefd

 

Soms kan het leven zo zwaar en pijnlijk worden, dat je het allemaal niet meer ziet zitten. Je hebt geen hoop meer, kan de pijn en het verdriet niet meer aan en zou het liefst een winterslaap houden en weer wakker worden als alles beter is. Dit laatste is natuurlijk niet mogelijk en daarom kiezen sommige mensen voor een korte termijn oplossing: zij doen een poging tot zelfmoord. Veelal niet omdat ze echt dood willen, maar vooral omdat ze niet meer zo kunnen leven zoals ze nu leven. Gelukkig slagen er heel veel van deze pogingen niet: mensen blijven leven. In deze video van Buzzfeed vertellen overlevers van een zelfmoordpoging over hun leven en hun toekomst.

Ben je snel getriggerd door verhalen over zelfmoord of depressie, kijk deze video dan niet. Er staan voldoende andere blogs op de homepage die je dan wellicht beter kunnen helpen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Deborahhhxx - Woensdag 4 november 2015 16:46
Mooi..
Nicole - Woensdag 4 november 2015 17:49
Een heel mooi filmpje. Confronterend, steunend en hoopvol tegelijk.
wendy1066 - Woensdag 4 november 2015 18:42
mooi, helaas niet zie ik het einde nog niet zo mooi
Souky - Woensdag 4 november 2015 18:43
Krachtig! Wel confronterend!
Het is mooi om te horen dat mensen hieruit komen en het leven weer zien zitten!
I guess I need to figure it out for myself at this point!
Dit filmpje is echt motiverend en steunend!
Maria j - Donderdag 5 november 2015 01:06
Prachtig filmpje.. Ik ben het waard. Ik wou dat ik dat inzag.
d - Donderdag 5 november 2015 18:13
'Korte termijn oplossing' is een verzonnen theorie die ik vaker tegenkom en iedere keer struikel ik er weer over. Het komt bij mij denigrerend en respectloos over naar de persoon die deze gedachten heeft.
d - Donderdag 5 november 2015 18:14
tegenover de persoon*
she - Donderdag 5 november 2015 22:39
Mooi dat dit onderwerp bespreekbaar kan worden gemaakt! Verder ben ik het wel met "d" eens, dat korte termijn oplossing oordelend over komt. Jullie bedoelen het vast niet zo maar misschien kan dit worden aangepast..