Ik ben niet goed genoeg

 

Als klein kind ben je nog nauwelijks bezig met uiterlijk, make-up en of je wel knap en dun genoeg bent. Tegenwoordig lijken kinderen steeds jonger 'volwassen' te worden én zijn we met elkaar in toenemende mate bezig met ons uiterlijk. We geven veel geld uit aan make-up, kleding, schoonheidsbehandelingen en ons haar. Op social media zien we de meest gelukkige jonge vrouwen met lange wimpers, volle lippen, dik haar en de perfecte make-up look. Als ik er ook zo uitzie, ben ik misschien ook wel zo gelukkig... De cosmetica industrie draait overuren en verdient bakken met geld aan ons. Deze week ontvingen we een tip van een Proud bezoekster. Zij tipte ons een bijzondere video waarin dit alles heel treffend in beeld wordt gebracht.

De video is waardevol omdat deze zo duidelijk maakt hoe we ons massaal laten leiden door een perfect plaatje. Hoe graag we allemaal bevestiging, bewondering en 'likes' willen en hoeveel we daarvoor over hebben. We delen de video graag met je en zijn benieuwd wat je ervan vindt. Hij duurt wel vrij lang, maar is absoluut het kijken waard...

Hoe ben jij bezig met je uiterlijk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Dinsdag 1 mei 2018 10:43
Ik ben bijna 40 jaar en nog steeds draag ik geen make-up. Vriendinnen en zusje waren altijd bezig mij over te halen om het wel te doen maar ik vond het nergens voor nodig. Ik draag altijd een staart qua haar en hou van mijn jeans met een trui of t-shirt. Daar voel ik me happy bij en laatste trends zeggen me ook niet zoveel. Ik ben nooit echt een mee loper geweest. Toen ik klein was wou ik op een gegeven moment geen jurken meer aan omdat ik broeken veel leuker vond. Kortom, ik doe waar ik zelf zin in heb met kleding enzo. Gewicht is een beetje meer troubel door mijn eetstoornis maar verder zal het mij een rotzorg zijn wat een ander van mijn keuzes vind.
Floor - Dinsdag 1 mei 2018 18:58
Helemaal mee eens. Ik ben 23 en draag ook nooit make-up. Qua kleding doe ik niet mee met de mode en is het best simpel, maar wel gewoon leuk vind ik zelf. Haar heb ik altijd los. Gewicht vind ik dan wel een dingentje, ook mede door mijn eetprobleem.
Denise - Dinsdag 1 mei 2018 11:37
Erg treffend filmpje :o
Inge - Dinsdag 1 mei 2018 12:03
Eens met Denise!
Summer - Dinsdag 1 mei 2018 16:04
Hele goede video, bedankt voor het delen.
jamila - Dinsdag 1 mei 2018 22:56
Ik ben altijd met mijn uiterlijk bezig. Dat komt door mijn vriend. Mijn vriend is heel erg gefocust op mijn uiterlijk en stelt hoge eisen. Ik moet altijd volledig opgemaakt zijn, ook als we gewoon een dag thuis zijn. Geen make-up is ondenkbaar. Altijd verplicht op hoge hakken, ook al is het maar naar de supermarkt. Een vrouw hoort op hakken vind hij. Ook controleerd hij regelmatig mijn gewicht. Aankomen mag absoluut niet. Hij vind mijn heupen nu nog te breed. Ik pas niet in de door hem gewenste jeans. Hij heeft laatst een strak model jeans voor mij gekocht, maar expres een maatje te klein. Daar ben ik nu flink aan het werken middels maaltijdvervangers en intensief sporten. Hij eist echt dat ik in die jeans moet.
Tikvah - voor Jamila - Vrijdag 4 mei 2018 22:37
Heej Jamila,

Je vriend behandelt je niet goed.
Wat je vriend doet lijkt op emotionele mishandeling.

Praat alsjeblieft over het gedrag van je vriend, met mensen die je vertrouwd uit je omgeving.

Mijn advies zou zijn: ga bij deze jongen weg.
Anders ga je lichamelijk en mentaal kapot.

Zet 'm op meid.
Je bent kostbaar en mooi zoals je bent. :)

Liefs,
Tikvah
L - Woensdag 2 mei 2018 01:07
@jamila Ik hoop dat je beseft hoe ongezond deze relatie is. Is er een bepaalde reden dat je nog bij deze persoon blijft? Het gedrag van jouw vriend is gewoon heel heel héél fout . Je vriend zou een vertrouwenspersoon moeten zijn die jou accepteert en waardeert zoals je bent, niet iemand die je probeert te veranderen en je slecht laat voelen over jezelf. Waarom laat je dit gebeuren? :( ❤️
Aniek - Woensdag 2 mei 2018 18:29
Helemaal mee eens!! Dit kan echt niet. Jamilia je vriend zou je goed en mooi moeten vinden zoals je bent, ook als je aankomt in gewicht. Er zit bij hem een steekje los. Zoek voor jezelf uit waarom je je van alles laat opleggen door hem. Je bent niet zijn bezit!