Had ik maar het lichaam van die influencer

 

Misschien volg jij ook wel bepaalde fitnessmodellen en celebrities op Instagram. Bijna allemaal plaatsen ze perfect lijkende foto's van zichzelf in bikini. Misschien denk jij ook wel: had ik maar zo'n lichaam. Zulke billen. Zo'n taille. Was ik maar zo dun. Zag ik er maar zo uit. Maar de verdrietige grap is dat die influencers er zelf niet eens uitzien zoals ze eruit zien op dat beeld! Ergens weet je dat misschien wel, maar deze video laat op een prettige en menselijke manier zien hoe dat nou eigenlijk in z'n werk gaat.

Je bent al zo prachtig en dan moet er nog een ziekelijk schepje bovenop. Ik denk het, zij zegt het. Soms is iemand al hartstikke dun en wordt die taille toch nóg een stuk dunner gephotoshopt. Waarom?! Het maakt me verdrietig om te zien. Zeker omdat zo veel jonge mensen gebruikmaken van online platforms en dit soort beelden veelvuldig zien. En omdat ik weet dat - niet iedereen, maar wel veel - mensen zich ook meten aan deze influencers en het leven dat op Instagram zo perfect wordt neergezet.

Maar dat is het niet. Het zijn foto's van hoogtepunten met gephotoshopte, goedbelichte en geposeerde lichamen. Het leven is geen fotostudio. Je bent niet altijd aan het poseren. Er bestaat geen reallife Photoshop. Het leven is niet alleen maar hoogtepunten. En dat hóeft ook niet. Instagram is niet de waarheid, dus laat je niet gek maken. 

Een sidenote bij deze video is dat de vrouw die erover vertelt, zelf natuurlijk een hartstikke slank figuur heeft. Maar dat hebben sommige mensen nu eenmaal en dat kan je denk ik niet altijd uit de weg gaan in het leven. Triggert dit je? Bekijk dan eens deze blogs of wees welkom op ons forum om er met ons over te praten, we zijn er graag voor je!

Toen ik een eetstoornis had, wilde ik heel dun zijn en was het ook meer 'in' om een 'size zero' te hebben. Al besef ik dat een eetstoornis helemaal niet enkel om dat schoonheidsideaal gaat, maar ook veel te maken kan hebben met het onderdrukken van trauma en gevoelens, speelde het bij mij absoluut een rol. Tegenwoordig is het extreme zandloperfiguur weer in. Of je nou een dun persoon bent die denkt bil en borstimplantaten nodig te hebben of een curvy persoon die het idee heeft om veel af te moeten vallen; je probeert je lichaam te vormen naar een 'ideaalbeeld' dat altijd verandert en helemaal niet bij jou past. Jouw gezondheid is veel en veel kostbaarder en mooier dan één of andere vergankelijke trent. Het leven is zo veel meer dan een foto op Instagram. Vind de schoonheid in jouw eigen, normale, menselijke lichaam. En het leven is mooi, ook als je geen influencer bent. Of misschien wel júist, omdat ik denk dat influencer zijn ook veel onzekerheid kan triggeren.

Je mag genieten van het leven en je bent prachtig zoals je bent!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Maandag 15 februari 2021 15:54
Mooie blog, maar ik denk dat er ook meiden/vrouwen/mannen zijn die hun foto's niet photoshoppen, die ken ik nl ook en zie je ook in de sportschool. Wat mij dan helpt is te denken: ook al heeft iemand anders wel het ideale figuur en een heerlijk leven, dat maakt voor mij en mijn leven niet uit. Ik moet dealen met mijn eigen leven en lijf en ik WIL accepteren dat het ok is zoals ik ben! Het heeft ook geen zin mijzelf te vergelijken, want ieder lijf is uniek en mijn lijf zal nooit het figuur van een ander krijgen.
Misa - Dinsdag 16 februari 2021 00:02
Eens met @Patroklos10.

Door jezelf te vertellen dat alle influencers gefotoshopt zijn bescherm je jezelf tegen de realiteit dat er nou eenmaal altijd (in jouw ogen) knappere, slankere mensen zullen bestaan dan jijzelf.
Die realiteit accepteren geeft vrijheid.
Misa - Dinsdag 16 februari 2021 00:03
Met "je" bedoel ik niet iemand specifiek.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 16 februari 2021 08:33
Daar hebben jullie een goed punt Patroklos en Misa. Een waardevolle toevoeging. Bedankt voor jullie reactie!
Mar - Dinsdag 16 februari 2021 13:44
Heb meerdere video's van deze vrouw gekeken. Eye-opener vond ik.
Gaat niet alleen om photoshop, gaat om bepaalde hoeken en bepaald licht. Je hebt foto's van 1 minuut na elkaar waarop het lichaam van een persoon er compleet anders uitziet. Niet minder mooi, maar anders.
Geldt ook voor make-up. Zit bij veel influencers zo flawless, blijkt gewoon belichting te zijn. Het zit in normaal licht hetzelfde als bij mijzelf. Yes, eye-opener haha Fijn om te zien, dat het ook gewoon mensen zijn.