Film: My Skinny Sister

 

Hoe verandert het leven van twee zussen als één van die zussen een eetstoornis ontwikkelt? Vanaf vandaag kan je in diverse landelijke bioscopen kijken naar de film "My Skinny Sister". My Skinny Sister is een bijzonder gevoelige film over het leven van een twaalfjarig meisje en haar oudere zus die een eetstoornis ontwikkelt. De film won tijdens het filmfestival van Berlijn de Crystal Bear, de prijs voor beste jeugdfilm.

Katja is een slanke jonge vrouw die op hoog niveau doet aan kunstschaatsen. Ze heeft een zeer gedisciplineerde levensstijl en is de perfecte dochter. Haar twaalfjarige zusje Stella is onzeker en staat in de schaduw van haar oudere zus. Stella komt erachter dat haar zus niet goed met eten omgaat. Ze durft hierover alleen niet te praten, omdat haar oudere zus dan zal verklappen dat ze verliefd is op de schaats leraar. Als het steeds slechter gaat met Katja komt haar zusje voor een groot dilemma te staan. Houdt ze haar belofte en verklapt ze het geheim van haar zus niet of vertelt ze haar ouders over de eetstoornis anorexia die Katja heeft ontwikkeld?

My Skinny Sister

My Skinny Sister werd geregisseerd door de Zweedse Sanna Lenken. De film is deels gebaseerd op de eigen ervaring van Lenken, die zelf in haar jeugd ook aan een eetstoornis leed. In de film komen thema's als onzekerheid en de zoektocht naar een eigen identiteit mooi en puur naar voren.

‘My Skinny Sister gaat over pogingen in deze wereld op de been te blijven. Als tiener had ik anorexia. Ik ben nog steeds van mijn stuk dat ik probeerde mezelf te veranderen in iemand die ik niet was. Ik vind dat heel erg verdrietig maar tegelijkertijd absurd. Waarom het gebeurde vraag ik me al mijn hele leven af. In de film probeer ik te onderzoeken wat het betekent als jong meisje op te groeien, hoe moeilijk het is om te voldoen aan de idealen en eisen van de moderne maatschappij en hoe vreselijk het is beoordeeld te worden op je uiterlijk en niet op wie je bent.' Sanna Lenken

My Skinny Sister draait in vijf bioscopen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Nijmegen. Hier vind je welke bioscopen dat zijn. Ik ben erg benieuwd naar de film en ga binnenkort zeker een bezoekje brengen.

 

Gerelateerde blogposts

02
JUL
Yana
13

Reacties

P. - Donderdag 25 augustus 2016 17:36
Ontzettend jammer dat ze alleen daar draaien....
kathrin - Donderdag 25 augustus 2016 20:06
Heb deze film al eens bij zapp bios gezien op npo 3
Daar heette het gewoon Stella
Mooie en ontroerende film, hoewel er hier en daar wel gebruik is gemaakt van overdrijving. Zo eet het kleine zusje zonder eetstoornis echt heel de dag door.
maar ondanks dat een mooie film.
Es - Vrijdag 26 augustus 2016 11:36
Ik heb hem ook al gezien en vond het echt een topfilm! Met die overdrijving viel het maar mijn mening wel mee.
healthy happy plant based - Vrijdag 26 augustus 2016 12:46
naar mijn mening wel een beetje typisch dat dat dunne meisje een zus heeft die te dik is. Zeker om contrast aan te geven, maar vind ik een beetje jammer. Weet iemand waar ik deze film kan vinden op internet?
sanne - Vrijdag 26 augustus 2016 13:07
Heb hem nog niet gezien, maar wil hem zeker wel gaan kijken.
Vanuit het verhaal en de trailer gezien vind ik het wel jammer dat het weer een beetje hetzelfde is als de andere films over eetstoornissen die ik ken..Diegene met een eetstoornis doet fanatiek aan een bepaalde sport - iemand anders in het gezin is te dik..
Ik hoop dat er eens een film komt over anorexia waarbij ze laten zien waar het écht om gaat, maar wie weet is deze film wel wat. Ik ga hem in elk geval bekijken. Jammer idd dat hij alleen maar daar draait in NL.
Sharon - Zaterdag 27 augustus 2016 05:57
een erg mooie, maar heftige film.
Charlie_vs_ana - Zaterdag 27 augustus 2016 17:24
Ik heb deze film in premiere gekeken met de eetstoornis eenheid waar ik in opname was. Een heel mooie film die goed toont hoe hard je het gezin kan beinvloeden als je een es hebt. Oh, mijn naam, is mijn instagram naam, waar ik een recovery account hebt, dus als je wilt, volg me ;-).