Eat Puke Sleap Repeat

 

Wat voel je als je eetdrang hebt? Hoe voelt het om een eetbui te hebben, en hoe voelt de drang om de eetbui te compenseren? Veel mensen kunnen zich het niet voorstellen. Misschien maar goed ook, want als je weet hoe dit voelt, heb je waarschijnlijk boulimia. Toch zou het, voor de mensen die dat hebben, fijn zijn als de omgeving een idee zou hebben van wat zij meemaken.

Ondanks het handjevol documentaires (Vel over probleem I en II) en series (XXS en Tot op het bot) blijft het een zeer onbegrepen psychische ziekte. De technologie van tegenwoordig is tot veel in staat. Dan moet het toch mogelijk zijn om thuis, vanachter je eigen laptop, te ervaren hoe het is om een eetstoornis te hebben?

eat sleep puke repeat

Dat is zeker mogelijk. Vierdejaarsstudent journalistiek Fee Buurmans maakte een interactieve documentaire om omstanders inzicht te geven in een dag uit het leven van iemand met boulimia. Neem een kijkje in een dag uit het leven van Anna en beslis mee in de keuzes die ze maakt. Wil je meer informatie van een ervaringsdeskundige of professional, kun je op de blauwe informatiebolletjes klikken die af en toe links boven verschijnen. Het kijken van deze interactieve documentaire duurt ongeveer 20 minuten.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Breadfish - Vrijdag 10 juni 2016 16:25
Jammer, je moet een account aanmaken en inloggen en dat kost me te veel moeite.
Iep - Vrijdag 10 juni 2016 18:08
Heftig maar ook heel mooi gedaan. En elke keuze die je kan maken heeft echt invloed op wat je te zien krijgt, net zoals het in wekelijkheid is. Heel heftig maar wel hoe het is. Petje af.

Ps ik kom het gewoon bekijken zonder in te loggen of wat dan ook
Iep - Vrijdag 10 juni 2016 18:21
Nog een kleine toevoeging, die informatie die je kan bekijken vind ik ook goed en duidelijk......dit is een filmpje dat goed kan helpen om het aan mensen rondom eetstoornis patienten uit te leggen. Ook voor sommige mensen in hulpverlenersland kunnen hier veel van leren
Waarom - Vrijdag 10 juni 2016 18:50
Waarom gaat ze toch eten als ze niet wil eten? Dat klopt toch niet
mamvan3 - Vrijdag 10 juni 2016 18:57
Goed gemaakt!
Helaas zo herkenbaar. De twijfel tussen wat je zal kiezen. Wel of niet naar een feestje, wel of niet naar de supermarkt.
complimenten
Nikki - Vrijdag 10 juni 2016 19:13
Echt een goed filmpje. Super mooi door het interactieve
Nicole - Vrijdag 10 juni 2016 20:36
Deze komt echt heel hard binnen. Zo herkenbaar.
sparkels - Zaterdag 11 juni 2016 01:51
Wauw,heel confronterend! Alsof ik naar me zelf zit te kijken, en het rare is dat je je alleen voelt,terwijl er zo veel andere mennsen zijn die de zelfde strijd voeren.. Heel apart en dubbel gevoel nu na het kijken van het filmpje...
Judith - Zaterdag 11 juni 2016 11:37
Goed filmpje! vooral dat interactieve! idd heel appart gevoel nu..
Bianca - Zaterdag 11 juni 2016 16:06
Ik krijg geen geluid bij het kijken op mijn laptop terwijl mjn geluid wel aan staat. klopt dat?
bianca - Zaterdag 11 juni 2016 16:32
Opgelost. Geluid was stuk..:) wat een hele mooie video!! Heel treffend en waardevol! Bedankt!!
Erin - Woensdag 22 juni 2016 11:48
Heeft ze nou serieus 'sleep' verkeerd geschreven?