Doe wat je niet kan

 

Wat doe je als iemand je zegt dat je iets niet kunt? Ga je bij de pakken neerzitten of is die opmerking van die ene persoon juist een motivatie voor je om te laten zien dat je het wel kunt? Voor Casey Neistat gold in ieder geval het laatste. In zijn leven hoorde Casey geregeld dat hij dingen niet zou kunnen, bijvoorbeeld toen hij naar New York wilde verhuizen, films wilde gaan maken of een eigen TV-show wilde. Inmiddels is hij misschien wel de bekendste Amerikaanse vlogger. Daarnaast is hij filmmaker, maker en bedenker van een tv-realityserie en mede-eigenaar van sociaalmediabedrijf Beme.

Heel succesvol dus, maar dat is lang niet altijd zo geweest. Op vijftienjarige leeftijd liep Casey namelijk weg van huis. Een heel verschil met waar hij nu staat in zijn leven. In onderstaande video vertelt hij wat er allemaal mogelijk is, ook en misschien juist als mensen zeggen dat het niet kan. Hij benadrukt dat de huidige technologie waarmee je binnen no time iets op kunt zetten, daar behoorlijk aan bijdraagt. Als je een goed idee of verhaal hebt, dan moet je dat met de wereld delen en niet luisteren naar mensen die zeggen dat het niet kan. Het resultaat is een mooie en inspirerende video die aanmoedigt je hart te volgen.

Wat is jouw droom?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Astrid - Dinsdag 14 maart 2017 10:43
Het verschilt met wat, soms wil ik een dusdanig onrealistisch doel stellen dat ik echt iemand nodig heb die me moet vertellen dat ik het echt niet kan, and that's okay. šŸ˜‚ Maar in de meeste gevallen wil ik juist dus inderdaad het tegendeel bewijzen. :)
Vlien - Dinsdag 14 maart 2017 10:45
Heel inspirerend! Het herinnert me eraan dat ik meer uit mijn comfortzone moet komen! Eerste droom om mee aan de gang te gaan: mijn motorrijbewijs halen!
anne - Dinsdag 14 maart 2017 21:35
Als iemand tegen me zegt dat ik iets niet kan wil ik (mezelf) bewijzen dat ik het dus wel kan, waarbij ik de lat (volgens m'n spv-er ) veel te hoog leg waardoor k weer meer depri wordt. Maar om dan vervolgens de lat weer wat lager te krijgen kost me zoveel energie dat k liever mezelf bewijs dan dat k mezelf (of beter gezegd de omgeving) teleur stel dat k dat dus niet doe.