De hel die boulimia heet

 

Deze bijzondere video ontving ik vanmorgen van Nicole. Zij heeft zich lange tijd ingezet voor Proud2Bme, iets waar ik haar erg dankbaar voor ben. Kort geleden maakte ze een video over de hel die boulimia heet. Het is een mooie, korte video die goed weergeeft hoe vreselijk, eenzaam en naar deze eetstoornis is. Ik weet nog goed dat ik ruim 10 jaar geleden alleen in mijn kamer in Amsterdam hele weekenden doorbracht met eetbuien en overgeven. Vreselijk wanhopig was ik en ik voelde me walgelijk en minderwaardig. Als ik mijn kamer dan uiteindelijk met veel moeite toch even verliet, zette ik automatisch een glimlach op, waardoor ik mezelf onbedoeld nog eenzamer maakte. Boulimia is echt een hel en je kunt hier alle steun en professionele hulp bij gebruiken.

Herken je je in deze video, probeer er dan over te praten. Vraag steun, laat je verwijzen naar een goede hulpverlener. Doorbreek de schaamte. Er zijn heel veel mensen die hieraan lijden, meer dan je denkt. Je hoeft dit gevecht niet alleen te voeren.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

meisje14 - Donderdag 1 juni 2017 10:34
Mooi. Nouja, niet de eetstoornis, maar het filmpje.
x - Donderdag 1 juni 2017 11:34
Heel goed uitgelegd en jammer genoeg ook herkenbaar.
Eenzaam_bloempje - Donderdag 1 juni 2017 12:59
Wouw .... Ik begrijp je zo goed.
sas - Donderdag 1 juni 2017 13:51
heel mooi beschreven en natuurlijk erg herkenbaar
Lotte - Donderdag 1 juni 2017 17:05
Wauw.

Zo goed heb ik boulimia nog nooit beschreven gezien. Dit is het gewoon, precies.
Tijdens groepstherapie (deeltijd) heb ik me nooit helemaal begrepen gevoeld, niet door mijn groepsgenoten (veelal anorexia) en behandelaars. Ik voelde me met mijn boulimia toch altijd een beetje het buitenbeentje van de groep.

Ook kon ik zelf nooit echt goed de woorden vinden mijn gevoelens en gedachten beschrijven. Als ik in die tijd dit filmpje had gehad/kunnen laten zien dan had dat mij erg geholpen denk ik.

Bedankt hiervoor Nicole
Lisa - Donderdag 1 juni 2017 17:53
Ja echt zo.... ik schaamde mij alsnog tijdens groepstherapie omdat ik dan boulimia had wat mijn es verdraaide naar de 'slechte' eetstoornis..
Sil - Woensdag 19 juli 2017 11:48
Mooi verteld, een eigen feestje met een enorme kater......en morgen weer.....!