Alice Olsthoorn: niet iedereen gaat je leuk vinden

 

Via haar social media gaat ze de strijd aan tegen transfobie. Daarnaast schrijft en maakt ze muziek (te vinden op Spotify) en vorig jaar won ze zelfs 'Beste Nieuwkomer' van 'The Best Social Awards'. Ik heb het over Alice Olsthoorn.

Ik volg Alice al een tijdje op YouTube. Ik vind haar humor en energie heel leuk en verfrissend. Recentelijk kwam ik daar dan ook één van haar nieuwste video's tegen. Hierin vertelt ze hoe ze jaren geleden gepest is en wat voor invloed dit nog steeds op haar heeft.

Zelf ben ik ook gepest. Daar schreef ik een tijd geleden deze blog over. Ik vond - en vind - het lastig om hierover te praten. Het raakt best veel en ik heb me vaak onveilig en ongewenst gevoeld. Misschien ook omdat ik weet hoe lastig het kan zijn om hier open over te zijn, vind ik het heel knap dat Alice hier deze video over maakt. Omdat het juist zo belangrijk is om hier meer over te praten. Want er is nooit een excuus om te pesten.

Voordat je gaat kijken: ze kan een beetje grof zijn (zelf houd ik daar wel van), maar als je dat niet kunt waarderen, zou ik de video even overslaan.

"Niet iedereen in deze wereld gaat je begrijpen. Niet iedereen gaat begrijpen wat je doel is. Niet iedereen gaat het leuk vinden wat je te zeggen hebt. Niet iedereen gaat het leuk vinden hoe je eruit ziet. Maar keep holding on en get therapy girl, dan kom je er vanzelf."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alice Olsthoorn (@aliceolsthoorn)

Ik hoop dat, mocht jij iets herkennen en je wordt zelf gepest, je de kracht vind om dit tegen iemand te vertellen die je vertrouwd. Dat je het gevoel krijgt en mag ervaren dat je er niet alleen voor staat. 

Wat vind jij van Alice's boodschap?

Bron omslagfoto


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

:) - Zondag 28 februari 2021 19:13
Sorry maar vind haar echt scheinheilig zij mag wel “trannie” zeggen maar een ander niet?
:) - Zondag 28 februari 2021 19:14
*schijnheilig
:( - Zondag 28 februari 2021 19:34
Dat heet zelfspot
Riv - Woensdag 3 maart 2021 02:18
Dit komt omdat dit woord vaak als scheldwoord gebruikt wordt. Mensen binnen een community hebben het recht dit woord te "reclaimen" zoals dat heet. Je haalt daardoor de power van mensen wie het woord tegen je gebruiken weg. Niks scheinheiligs aan, anderen hoeven dat woord helemaal niet te gebruiken, het voegt niet iets toe aan jouw leven en je heb een grote kans dat je transgender personen ermee beledigd. Dat mensen binnen de community dit woord gebruiken is hun recht.
Emma - Zondag 28 februari 2021 20:18
Jaaa quenieee Alice!!
Sterregoesforit - Maandag 1 maart 2021 11:37
Ik vind het helpend!! Thanks voor het delen hiervan :)
britneyangel - Maandag 1 maart 2021 18:36
ik vind dat zo erg en zielig als mensen gepest worden