10 Tips tegen terugvallen in je eetstoornis

 

In deze video geef ik je tien handige tips mee om een terugval te voorkomen of om er uit te klimmen. Voorkomen dat je terugvalt kun je namelijk leren door er bewust en constructief mee om te gaan. Hoe meer je ermee oefent, hoe kleiner de kans wordt dat je terugvalt. Ook kan een terugval daardoor minder erg zijn of kun je er sneller uit komen. Ik hoop dat je het fijn vindt om deze tips te zien in een video. En, mocht je nog een leuk idee hebben voor een volgende video, laat dan gerust je reactie achter!

Je eigen anti-depressieplan

Een Terugvalpreventieplan maken

Terugval Eetstoornis Tips

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Deborahh__x - Dinsdag 22 maart 2016 13:32
Precies op het goede moment! Thanks Nouska!x
Anne-Maria - Dinsdag 22 maart 2016 13:55
Mooi, Nouska! Ik het fijn om te zien dat ik hierin gegroeid ben; pikte ik eerst signalen niet op, inmiddels handel ik bijna automatisch. Was me dat niet eens bewust, maar door dit filmpje zie ik het :).
Sas - Dinsdag 22 maart 2016 15:20
Ik keek dit eigenlijk nooit.. Ben twee jaar geleden 'gezond verklaard', maar puur omdat ik weer een redelijk normaal gewicht had. Hulp heb ik eigenlijk alleen gehad qua eten, want voor alles wat daaronder zat sloot ik me af. Bepaalde patronen heb ik kunnen veranderen, maar nu ben ik vooral zelf bezig om mijn leventje op de rit te krijgen en mezelf en al mijn gevoels te herkennen en te leren kennen. Dit soort video's helpen me enorm bij deze ontwikkeling en dat wilde ik even laten weten!
Thanks! :-)
Anna - Dinsdag 22 maart 2016 20:56
Deze video motiveert enorm! Ik heb nu helaas een flinke terugval, maar ik heb er wel eerder hulp bij gevraagd dan ik eerder gedaan zou hebben. Ik kan zeker wat met deze tips om het de volgende keer niet meer zo ver te laten komen.
kim300808 - Dinsdag 22 maart 2016 21:43
Persoonlijk vind ik dit ook enorm goede tips voor op weg naar herstel, of beter nog: een gelukkig leven :). Praat, kom voor jezelf op, luister naar je jezelf en je lichaam, geef aan wat jij (niet) nodig hebt...
Ok - Dinsdag 22 maart 2016 21:59
Thanks :) ik had dit echt even nodig. Wordt tijd dat ik binnenkort weer met iemand ga praten.
Lily - Woensdag 23 maart 2016 09:21
Hoi Nouska,

Misschien kunnen jullie eens de top 'leukste/belangrijke/interessante' vragen onder de videos/blogs beantwoorden die mensen stellen.. Dus echt gevarieerde vragen en niet allemaal perse over een hetzelfde onderwerp.

Groetjes
Mandy - Woensdag 23 maart 2016 19:47
Ik heb in mijn omgeving niet zo veel mensen die van mijn eetstoornis afweten. En als ik dan een keer er weer over praat, reageren ze naar mij gevoel alsof het niet zo erg is of dat de eetstoornis niet bestaat terwijl dit wel zo is. Dus eigenlijk kan ik er niet zo goed met mensen over praten.
- - Woensdag 23 maart 2016 21:27
Goede en duidelijke tips! Thanks
Renee - Donderdag 24 maart 2016 07:26
Hoi!

Denk je dat het ook bestaat om zonder professionele hulp beter te worden en een leven te gaan leiden zonder eetstoornis?
respect - Donderdag 24 maart 2016 14:53
Hoi,

Een super goeie video! Echt iets waar je wat aan hebt.

Misschien is een het een idee om een video/ artikel (helaas kon ik die niet vinden, misschien heb ik niet goed genoeg gezocht) te maken over hoe je om kan leren gaan met de regels die je in je hoofd hebt rondom het eten, en hoe je ze kan doorbreken. En hoe jullie daar mee om zijn gegaan. Het is maar een ideetje.

Groetjes.
Anoniem k - Zaterdag 26 maart 2016 22:16
Dank je wel Nouska, dit had ik echt nodig... Herkenning, de tips, de voorbeelden van signalen.

Sinds ik mijn eetstoornis overwon had ik steeds het idee dat ik het niet meer moeilijk kon of mocht hebben, terwijl ik bij andere mensen dat niet zo bekeek.
Daarom helpen je woorden me zo goed,
ik heb inderdaad niet opnieuw een eetstoornis nodig, ik mag zo ook aangeven dat het even niet gaat, net zoals andere dat ook doen.

Nogmaals, dank, voor je bevestiging. Je vlogs helpen ontzettend.

Marleen P - Maandag 25 april 2016 13:54
Ha Nouska,
Ik zou dolgraag een video/artikel willen over vergelijken. Uiterlijk en eten. Ik kijk namelijk bij iedereen: is zij langer/slanker dan ik? Ja? Dan ben ik waardeloos.
Ook met eten: eet een ander iets niet, dan mag ik het ook niet. Ik vind het heel lastig om dat vergelijken los te laten. Misschien heb jij tips?
Bedankt voor je helpende video's!