Onze vriendschap en een eetstoornis

 

En daar stonden we dan. Lachend, giechelend en stiekem ook wel met een beetje spanning. De letters die we daar zojuist (na 4 mislukte pogingen) neer hadden gezet. De letters die deze tekst vormen hebben een grote betekenis voor ons. Deze tekst, dit alles staat zo symbool voor de afgelopen periode en voor de periode die nog op ons afkomt. Over de eerste tekst waren we niet tevreden -perfectionisme?- en daarna wilde de zee onze tekst maar niet wegspoelen. Maar na een paar pogingen stonden we tevreden, lachend te kijken naar de tekst op het strand: 'anorexia bye bye'.

anorexia doei

anorexia strand

Wat hadden we een lol, maar wat vonden we het stiekem toch spannend. Schiet nou op zee, spoel die letters weg! En ja hoor, na 2 krachtige golven stond daar alleen nog maar de tekst bye bye. Wauw wat voelde dat goed. Wauw wat voelde we ons krachtig en opgelucht. Met een trots gevoel liepen we over het strand, steeds verder weg van die plek waar eerder die letters nog stonden.

Nee, de anorexia is nog niet uit ons leven. Op dit moment staan we aan het begin van weer een nieuw gevecht. Na een periode vol met vechten tegen onszelf en vol met anorexia is het tijd om te strijden. Misschien is beginnen met strijden niet helemaal goed omschreven, want we komen al van zo ver. En nu, gaan we een spannende periode tegemoet vol met uitdagingen, vol met strijd, maar ook vol met mooie momenten en vol met dankbaarheid. En we gaan vooral een periode tegemoet vol met vriendschap en liefde. We staan er nog. We vechten, ieder alleen en toch samen.

Wat hebben we veel gestreden de afgelopen periode. Wat hebben we ons klote gevoeld. We hebben wanhoop meegemaakt, zorgen vanuit onze omgeving en zorgen voor elkaar. We hebben gehuild, we waren gefrustreerd en wat voelden we ons eenzaam. En toch was daar altijd iemand. Stukje bij beetje kwam er weer vertrouwen. Niet alle mensen laten je vallen en niet alle mensen doen je pijn. Je krachtige woorden en gewoon jij maakt dat ik geloof in mezelf en geeft het vertrouwen dat het goed komt. Soms waren we zo enorm boos en moe. We wilden niet meer.

meidenStrijden tot er niets meer van onszelf over was dat is wat we wilden. Onszelf kapot maken, dat is wat we gedaan hebben. Maar ook daar was jij er altijd weer. Met je mooie woorden en met al je kracht. Soms maakte ik me zoveel zorgen om jou, maar altijd heb ik in jou gelooft ook al deed je dat zelf niet. Soms maakte jij je zorgen om mij en dan sloot ik me weer terug op achter mijn veilige muurtje -zoals jij dat altijd zo mooi zegt: met prikkeldraad, gewapend beton en stroomdraad- en toch was jij daar altijd weer.

Pijn deed het me om te zien en te horen wat je met jezelf deed. Zo'n prachtig persoon en jij zag het niet. Nee we konden elkaar niet helpen. Maar stiekem hielpen we elkaar toch. Aan één half woord heb ik genoeg na één blik van mij weet jij hoe het zit. Zonder iets te zeggen kunnen we de slappe lag krijgen. En zonder maar te praten voelen we precies wat er nu echt speelt.

Soms weet ik zonder iets te zeggen precies hoe jij je voelt en jij prikt dwars door mijn maskertje heen. Zonder woorden begrijpen wij elkaar en zonder vragen snappen wij elkaar. Wat kunnen we goed samen huilen, maar wat kunnen we ook enorm lachen. Soms zijn we boos op de hele wereld en willen we het liefst niks meer. Maar altijd is er die ander en vinden we die moed en kracht weer om verder te gaan.

Zo'n speciaal iets verandert dingen en het helpt. Alleen was niet meer eenzaam maar alleen was alleen. Altijd iemand om op terug te vallen, altijd iemand die er is, die luistert en die je steunt welke keuze je ook maakt en hoe je jezelf ook voelt.

''Just when you think hope is lost and giving up is al you got. Blue turns black. Your confidence is cracked. There seems no turning back from here. That's when you can build of bridge of light. That's what turn the wrong's all right. That's when you can' t give up the fight. That's when love turns nighttime into day. That's when lonliness goes away.'' -Pink (2011)

metyou

Wat wilden we graag opgeven. Wat wilden we graag stoppen. Maar we hebben het niet gedaan en gaan ook niet meer opgeven. Love has build a bright of light, speciaal voor ons. 'Straks als dit alles over is...' We hebben het zo vaak gezegd. We wilden het zo goed geloven net als 'Alles komt goed hoor!' Jij wist hoe het zat en ik wist hoe het zat. Ja, er komen betere tijden en we zullen knokken!

Soms alleen maar nooit eenzaam. Stukje bij beetje komt er meer plezier, meer blijdschap en meer ruimte voor al het moois dat de wereld te bieden heeft. En er komt steeds weer een beetje meer ruimte voor al het moois dat wij de wereld te bieden hebben. Strijden zullen we en weet je? Strijden is zoveel makkelijker als je het allemaal niet alleen hoeft te doen. Jij bent het waard, wij zijn het waard!

best

Wat ben ik blij dat ik je heb leren kennen. Wat ben ik dankbaar voor onze vriendschap. Wat ben ik dankbaar voor jou. Jij/ik/wij gaan een enorm mooie toekomst tegemoet. We zullen plezier hebben, de slappe lach hebben, boos zijn, bang zijn, verdrietig zijn maar vooral we zullen er samen zijn. We dachten dat we het allemaal niet konden. Maar het geloof en vertrouwen in elkaar hebben we nooit verloren. En nu, nu gaan we verder met vechten voor ons geluk. Want wij zijn het waard en we komen er wel!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sheila - Maandag 22 juli 2013 19:54
Wat verschrikkelijk mooi om dit te lezen
Elise - Maandag 22 juli 2013 20:00
super mooi! Veel succes allebei :)
Elise - Maandag 22 juli 2013 20:00
super mooi! Veel succes allebei :)
Chanel - Maandag 22 juli 2013 20:21
Ik heb ook een vriendin met anorexia, en strijden samen tegen deze ziekte!
Ik snap jou en je vriendin ontzettend goed en wens jullie heel erg veel succes !!
Amy - Maandag 22 juli 2013 20:57
heel veel sterkte en succes allebei! Liefs
xlikeaflower - Maandag 22 juli 2013 21:14
wat mooi!
veel sterkte en succes beide, jullie verdienen het!
LoveLive - Maandag 22 juli 2013 21:29
Wauw bedankt, wat een lieve reacties! Liefs Anne
marion - Maandag 22 juli 2013 21:36
Lieve meiden. Jullie zijn het dubbel en dwars waard en gaan een geweldige toekomst tegemoet.
En ja, het wordt knokken, maar wat zullen jullie sterk uit deze strijd komen! En als jullie twijfelen, lees dan aub de prachtige woorden hierboven even terug, want die bewijst wat voor toppertjes jullie zijn.

Dikke knufff! Xxx
laartje - Maandag 22 juli 2013 22:29
wat een ontzettend mooi en ontroerend verhaal , fight for it meiden , want jullie zijn het dubbel en dwars waard !
Deborah - Dinsdag 23 juli 2013 14:55
Kanjers