Misbruikt en zwanger

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ik was jong toen ik voor het eerst werd verkracht. Elke donderdagmiddag was het, na de toneelvereniging voor eerstejaars, raak, en ging ik met hem mee naar huis. Na de zomervakantie gebeurde het onwaarschijnlijke maar toch voorspelbare: Ik werd zwanger. Ik ging met een meisje uit de vijfde die ik vertrouwde naar het Kruidvat, kocht twee zwangerschapstesten voor 5 euro en deed wat ik moest doen: Plassen. En ja, of eigenlijk NEE, twee streepjes kwamen tevoorschijn. Het was een feit.

In juni 2010 werd een meisje geboren. C.E. Als ze mijn achternaam gehad had waren haar initialen CEL geweest. Precies als de cel waarin ik leefde. Mijn ouders dachten dat ik het wilde, maar alles was tegen mijn wil, maar dat kon ik niet zeggen. C is direct na haar geboorte in een pleeggezin geplaatst, dat haar na een periode officieel geadopteerd heeft. Ze is vast gelukkig.

meisje
bron foto

Ik ontwikkelde sinds de eerste dag dat ik werd gepest een eetstoornis. Geen anorexia, maar boulimia. Ik braakte, at, at en at. Ik stal geld van mijn ouders om maar aan eten te komen. Op een punt, ik weet niet meer hoe oud ik was, begon ik met laxeerpillen. Dit sukkelde een beetje door mijn schoolperiode heen. Ik werd nog steeds fysiek en geestelijk mishandeld en eten was mijn manier om daar mee om te gaan.

Hiernaast sportte ik heftig zodat ik eigenlijk nauwelijks aankwam. Tenminste, per korte periode. Mijn gewicht steeg op de langere termijn, wat resulteerde in meer eten en braken. Ik kan kort zijn: De tandarts was niet blij met mij. In de bovenbouw begon ik met automutileren. Iemand zag het en vertelde het de zorgcoach van mijn school. Ik belandde bij een psycholoog en werd vrijwel meteen opgenomen tegen mijn wil. Ik kreeg een IBS. Ze wisten dat ik een niet makkelijke schooltijd had gehad, een zwangerschap op je dertien-/veertiende slaat wel in, maar ik zei niets. Een periode van opnames volgde. Ik ging dissociërend door het leven. Separeren was niet nieuw voor mij en elke keer als ik werd vastgepakt zei ik maar één ding: Niet slaan.

meisje
bron foto

En op een dag begon niet ik, maar een verpleegkundige tegen mij te praten. ‘Je wilde niet hè?’ Ik begon met huilen. Weer een periode van opnames. EMDR, CGT, DGT, dwang, alles volgde. Maar niets hielp, ik belandde maar in die separeer. Nu, een paar jaar later, sta ik op het punt om eindelijk te gaan verwerken in plaats van op te kroppen. De eetstoornis is nog een deel van mijn leven, net als het automutileren, maar ik wil het ditmaal aangaan. Geen behandeling tegen mijn wil, maar iets waar ik achter sta. En ik heb alle hulp. Het is fijn om te weten dat mensen achter je staan in plaats van voor je.

Als iemand je ooit iets aandoet, praat dan. Dat is het enige wat ik kan meegeven. Praat. Krop het niet op, maar deel het. Het zal je zoveel helpen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

annox - Donderdag 15 oktober 2015 19:04
Respect!
Odette - Donderdag 15 oktober 2015 19:06
Wat een heftig verhaal. Hopelijk gaat de behandeling waar je achter staat, je verder helpen. Respect.
Maanmeisje - Donderdag 15 oktober 2015 19:06
Heftig zeg! Kort en krachtig geschreven. Sterkte!
Nicole2810 - Donderdag 15 oktober 2015 19:13
Heftig.. Heel veel sterkte gewenst!
N.I.91 - Donderdag 15 oktober 2015 20:04
Een heel heftig verhaal.Wat jij meegemaakt heb, zijn geen woorden voor.
Veel sterkte toegewenst!
inge1.0 - Donderdag 15 oktober 2015 20:05
Wat heftig... Echt heel veel respect en ik wens je het allerbeste, je verdient het! En heel veel respect voor waar je nu bent en wat je nu doet, zoals dit schrijven.
Lovve - Donderdag 15 oktober 2015 20:17
Respect. Echt ongelofelijk dapper dat je je verhaal deelt en er voor kiest om te vechten! Heel veel sterkte, zorg dat je alle hulp en liefde krijgt die je zo nodig hebt! Ik ken je niet, maar ik kan niet zeggen hóe erg ik je het gun om gelukkig te worden! Stay strong!
d - Donderdag 15 oktober 2015 20:48
Wat een ontzettend heftig verhaal, maar ik vraag me af, als je ouders dachten dat je het kindje wilde, hoe konden ze dan accepteren dat het geadopteerd werd.
Csardas - Donderdag 15 oktober 2015 21:39
Je klinkt echt heel sterk! Wat ben je dapper!
Ziva - Donderdag 15 oktober 2015 21:44
Dat euhm, komt eventjes heel hard aan.. Soortgelijke ervaring. Ik heb er eigenlijk nog nooit echt over gesproken en het verwerkt maar het neemt mij ook niet meer over. Het is wanneer ik er diep in ga graven...
vanAnaarB - Vrijdag 16 oktober 2015 01:57
Respect voor het delen van je verhaal.
Heel veel sterkte en succes gewenst!
Anne 93 - Vrijdag 16 oktober 2015 09:32
Wow!! Dat was idd een heftige blog!! K dacht soms Soms echt even dat het over mezelf ging....
Knap dat je het hebt durven delen, k weet dat dat heel erg moeilijk (zo niet bijna onmogelijk) is....
In wil je heel veel sterkte wensen tijdens ( en na) je volgende behandeling. K hoop voor je dat je verder komt!!
soso-meid- - Vrijdag 16 oktober 2015 11:47
WOW!! ik vind het all bijzonder dat je dat durft te vertellen-respect-
als ik in jou situatie terecht was gekomen had ik het allee tegen mijn moeder vertelt want ik weet dat ik haar kan vertrouwen zij is mijn alles
wendy1066 - Vrijdag 16 oktober 2015 16:06
heftig verhaal
respect
BT - Vrijdag 16 oktober 2015 16:43
wow. heftig.
heel veel succes verder!
believe in yourself, you can do it!
Jimmy - Vrijdag 16 oktober 2015 17:16
Dit soort horror-verhalen maken mij verdrietig, maar roepen ook veel vragen op. Hoe heeft dit zo lang door kunnen gaan? Waarom merkte niemand iets? Wie mishandelde(n) haar tijdens haar schoolperiode? De vader van haar kind, of ook nog andere mensen? Wat deden de leraren? Belangrijker nog: waar waren haar ouders???

Ik vind het verdrietig dat de hoofdpersoon in dit verhaal niet sterk genoeg was, helemaal blokkeerde, en een masker ophieldt tegenover iedereen. Wat ik mij met name afvraag: als ze elke donderdag door een jongen werd verkracht, waarom ging ze dan met hem mee naar huis?
Anonm - Zondag 18 oktober 2015 20:41
Heb respect dat je dit verhaal deelt!
Helaas is het herkenbaar, ik kreeg een miskraam het blijft altijd bij....
Ik hoop zo dat je het langzaam steeds meer een plekje kunt gaan geven en weer stapjes vooruit kunt maken ;)