Ik kom van mijn eetstoornis af

 

In het begin van mijn eetstoornis vond ik het heerlijk; de controle, de structuur, het niet eten. Maar in de loop van de tijd veranderde dat wel. Je hebt helemaal zelf geen controle meer, maar je eetstoornis neemt de controle van je over. Het is voor mij een hele grote stap om hier op proud mijn verhaal te plaatsen, maar wel een stap die ik graag wil zetten.

different

Laat ik beginnen bij het begin, mijn jeugd. Ik heb nooit een vervelende jeugd gehad eigenlijk. Heb 2 lieve ouders, een zusje en een broer. Ik vond het vroeger heerlijk om met vriendinnen te spelen en beleefde de gekste dingen. Maar toen in naar de middelbare school ging veranderde er wel het een en ander. Ik was gelukkig niet de enigste van mijn basisschool die naar deze school toe ging, dus ik had nog wel vriendinnetjes.

Ik maakte ook wel nieuwe vriendinnen, waarvan een meisje mijn beste vriendin werd. Ik kende haar al van het zwemmen waar ik toen net op zat. We spraken vaak samen af en maakten veel lol. We waren een soort van zusjes voor elkaar en we vertelde elkaar alles. Toen kwam die ene dag, die dag waarop alles veranderde. Het lijkt alsof het gisteren was, zo erg staat het in mijn geheugen gebrand. Mijn vriendin kwam naar me toe en ze moest me wat vertellen dus ik liep achter haar aan naar de wc's. Ze liet me haar arm zien en ik schrok me rot, vol met krassen en opgedroogd bloed. Ik vroeg haar hoe het kwam, ook al wist ik het antwoord natuurlijk allang! Ze vertelde alles eerlijk en ze moest huilen, net zoals ik.

Ik heb het een paar dagen aangekeken maar op een gegeven moment werd het me teveel. Ik kon me slecht concentreren in de klas en tijdens de lessen. Ik heb lang nagedacht en heb toen een counselor op school ingeschakeld. Daar was mijn vriendin het in het begin totaal niet mee eens, maar ze moet me dankbaar zijn voor wat ik voor haar geregeld heb in die tijd. Doordat ik me zoveel zorgen maakte ging ik mezelf wegcijferen. Ik maakte mezelf als het waren onzichtbaar.

recovery

Toen brak de tijd aan dat mijn broer een echte puber werd. Maar het bleef niet alleen bij ruzies thuis. Het is een keer zo ver gegaan dat mijn moeder de politie had gebeld en ze mijn broer meenamen. Er zijn toen allerlei rechtzaken geweest en gelukkig is dat nu allemaal voorbij. Mijn broer kreeg de diagnose autisme. In het begin vond ik het moeilijk en ik snapte allemaal niet zo goed wat het inhield. Ik heb ook nooit duidelijk te horen gekregen wat het nou allemaal precies inhoud. Het was een moeilijke tijd, voor ons allemaal.

Mijn broer had veel aandacht nodig waardoor ik mezelf een beetje terugtrok. Toen mijn zusje te horen kreeg dat ze zware dyslexie had en ze daarvoor dus ook heel veel aandacht nodig had maakte ik mezelf helemaal onzichtbaar. Ik werd heel erg onzeker en ging steeds minder eten. Ik heb de vriendschap met mijn beste vriendin toen verbroken omdat het me allemaal teveel werd, ik heb het alleen op een manier gedaan waar ik nu spijt van heb.

Dit alles is nu zo'n twee jaar geleden gebeurd. Het afgelopen jaar heb ik op school veel gesprekken gehad en heb daar ook echt wel veel aan gehad. Tijdens een gesprek op school heeft mijn counselor toen mijn ouders gebeld omdat het niet langer kon. Ik moest en zal naar de huisarts gaan volgens haar, dat is toen ook gebeurd. De huisarts had mij toen doorgestuurd naar de GGZ, waar ik nu nog steeds zit. Ze hadden mij eerst de diagnose dysthyme stoornis gegeven maar na een aantal gesprekken hadden we het meer over het eten dan over de depressie.

Ik ben toen doorgestuurd naar iemand die ervaren is in het begeleiden van meiden met een eetstoornis, maar vooral meiden met anorexia. Helaas is deze hulp nog niet aangeslagen, maar ik hoop dat dat nog gaat gebeuren. Sinds kort hebben mijn ouders ook hulp bij de GGZ en ik ben blij dat ze zo hun best doen om mij te begrijpen, ook al merk ik dat het soms niet altijd op de goede manier is. Binnenkort start ik ook met gezinstherapie. Ik lunch nu op school, samen met een docent omdat ik anders niet zou eten. Ik vind het verschrikkelijk maar ik heb niet heel erg veel keuze.

Maar ik laat mijn hoofd niet hangen en vecht net zolang totdat ik van die stomme eetstoornis af ben! Ik hoop dat ik op een dag kan inzien dat ik het waard ben. Ik blijf knokken en ik hoop dat jullie dat ook doen!

recovery

Plaatjes: Weheartit

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

La Joie - Zondag 21 april 2013 13:44
TESSAAAA
La Joie - Zondag 21 april 2013 13:46
Ik ben trots op je (:
Ag!rl - Zondag 21 april 2013 14:05
wauw.
Black Rose - Zondag 21 april 2013 14:08
Mooi geschreven.
Don't give up! Je bent erg sterk.
pippi langkous - Zondag 21 april 2013 14:53
Wow, wat een zwaar verhaal! zo sterk van je dat je het vertelt!
Dat onzichtbaar worden herken ik heel goed ;)
Het wordt een hele zware weg, maar je kan het!
heel veel succes!! x
catgirlsoldier - Zondag 21 april 2013 15:55
Bedankt om je verhaal te delen!

Ondanks dat ik je niet ken kan ik je wel 1 ding zeggen..

Jij bent een dappere meid! Dankzij mensen zoals jij vind ik ook de kracht om verder te vechten
Lovatic - Zondag 21 april 2013 17:43
Tessaaa!
Ik ben trots op je meisje!
tessaa - Zondag 21 april 2013 17:45
Dankjewel allemaal! ♥
meisje14 - Zondag 21 april 2013 17:55
hold on
Carolien - Zondag 21 april 2013 19:52
Knap !
Nadine - Zondag 21 april 2013 22:29
Wauw, wat knap dat je dit zo deelt en wat mooi geschreven.

" Mijn broer kreeg de diagnose autisme. In het begin vond ik het moeilijk en ik snapte allemaal niet zo goed wat het inhield. Ik heb ook nooit duidelijk te horen gekregen wat het nou allemaal precies inhoud."

Zo herkenbaar

Ik hoop dat je de hulp die je aangeboden krijgt uiteindelijk helpt en dat je jezelf kan accepteren zoals je bent, want je bent een supermooie meid en je mag er echt zijn. Je hoeft jezelf niet onzichtbaar te maken.
Hoi - Maandag 22 april 2013 09:28
Goed geschreven, en goed dat je nu hulp hebt.
En je bent een mooi meisje!
Sas - Maandag 22 april 2013 12:11
Hoe dapper dat je je verhaal hier neerzet, heel erg goed! Heel sterk ook! Gebruik die kracht om de es te verslaan! Je kan het!
L. - Vrijdag 3 mei 2013 08:44
Wat ben jij een sterk en mooi meisje. Ik bewonder echt de manier waarop jjij tegenover je situatie staat en je gaat zeker winnen van je es! :) Ik herken mezelf trouwens heel erg in je verhaal, vooral dat over je broer met de politie erbij enzo.

Hou vol meis, jij komt er wel :)
Isabelle - Zondag 23 juni 2013 12:53
Lieve Tessa,

veel meisjes en oudere dames lopen met zulke gevoelens rond. Ik vind het ontzettend dapper van jou dat jij dit hier zo openlijk beschrijft, de eerste stap is nu dan ook echt gezet. Je bent je bewust van je valkuilen en vanuit hier kun je alleen maar groeien. Je zult er zo sterk uitkomen, believe me. I've been there myself. Zorg voor een clubje begripvolle mensen om je heen, en praat erover. maak je zelf weer zichtbaar, je bent te mooi om je zelf te verstoppen. Mocht je ooit willen mailen.
dan kan dat isabelle_plasmeijer@hotmail.com.

liefs isabelle
Nacindaa. - Maandag 7 oktober 2013 20:32
Je bent lief, knap, geweldig, te gek, mooi en een vechter. Geef niet op lieve Tessa, geef niet op.
xmandy - Woensdag 23 oktober 2013 21:51
je bent echt goed bezig!
je bent een mooi meisje en een echte vechter!
t komt goed ! ik duim voor je !
be proud
xxxx
goed zo - Woensdag 12 februari 2014 15:16
je bent goed bezig
topper - Dinsdag 2 december 2014 17:53
heftig ik hoop dat het allemaal goed komt bij jouw:)
Yolo - Woensdag 29 april 2015 14:22
blub blud onzin!!
Tessa - Vrijdag 12 juni 2015 20:59
misschien een beetje laat, maar ik lees nu pas deze blog weer terug sinds een hele lange tijd en ik vraag me ontzettend af waarom dit onzin is? @yolo
Ik bedoel, ik weet niet of jij hier uberhaupt een verhaal op hebt staan & anders wil ik die graag ook eventjes lezen, want dan kan ik ook even goed beoordelen of jou eetstoornis onzin is of niet.
Dus laat maar horen.
& ik vind het nogal respectloos dat je zo reageert, je kent me niet eens dus hoe weet je nou of het onzin is of niet?