Eetstoornis: bedankt voor de liefde

 

De eetstoornis heeft me iets over liefde geleerd, De liefde helpt me mijn eetstoornis te overwinnen. En de liefde maakt me ondertussen ook bang, mijn liefde kwijt te raken. Al 7 jaar zei een jongen mij leuk te vinden en al 7 jaar hield ik het af. We hadden altijd contact en af en toe spraken we af, maar dan kwam het voor mij al snel te dichtbij en hield ik af. Ik wilde niets liever, maar wat moest hij met mij? Toen hij mijn vorige verhaal had gelezen belde hij me in tranen op, het deed hem pijn. En dit voelde echt.

Steeds vaker spraken we elkaar weer en steeds vaker zagen we elkaar. We hebben inmiddels al 7 maanden een relatie en wonen zelfs samen. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik kan me geen leven meer zonder hem voorstellen. Wow, dat is eng. Stel dat dat andersom een keer niet meer zo is? Hoe kun je het immers volhouden met een vriendin met een eetstoornis? Je leven zou zo veel makkelijker zijn met een ‘normale' vriendin.

Het bijzondere is dat hij zegt hier niet zo over te denken, dat hij me lijkt te begrijpen. Wanneer ik het even moeilijk heb met eten en nog niets heb gezegd, kan hij zo opnoemen wat me nu weer dwars zit. Hij heeft me inmiddels al vaker zien huilen dan menig ander mens. Toch blijft hij bij me, en blijft hij zeggen dat hij nog van me houdt. Hij is kok en maakt lange dagen, toch kookt hij elke ochtend voor me als ik op school zit, en hoef ik dus niet over het avondeten na te denken en kan ik dit zo opwarmen.

Hij helpt me door een glas drinken of een toetje naast me te zetten wanneer ik dit van het duiveltje in mijn hoofd niet mag. 'Gewoon lekker genieten' zegt hij dan. Hij stelt de juiste vragen op het juiste moment. Zelf geniet hij ook enorm van eten, en laat dit niet voor mij. Hij zegt van me te blijven houden, dik of dun, als ik maar geniet.

Mijn eetstoornis en de therapieën hebben me misschien geholpen om me iets open te durven stellen voor de liefde? Misschien heeft alle ellende dan ook iets opgeleverd, dat ik eindelijk een relatie aan durfde te gaan? Misschien heeft hij niet voor niets 7 jaar op me gewacht? Misschien heeft het allemaal zo moeten zijn? Misschien moet ik mijn eetstoornis bedanken?

Bedankt voor je hulp, maar je bent nu niet meer nodig. Ik kan het alleen, en zo niet, dan heb ik het liefste vriendje op de wereld en alle mensen die van me zijn blijven houden tijdens en met mijn eetstoornis.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Broccoli - Woensdag 15 juni 2016 19:14
Awww hoe ik het zo lees zijn jullie heeeel schattig samen ❤
Ok - Woensdag 15 juni 2016 19:44
Liefde is het beste en enige medicijn tegen een eetstoornis.

Liefde van ouders, liefde van vrienden, zelfliefde en vooral liefde van een relatie.
Anoniem - Woensdag 15 juni 2016 20:43
Je moet wel oppassen dat je je niet vastklampt aan een ander, en je diegene te hard nodig hebt. Want mocht de relatie toch niet goed lopen, dan blijf je in een ongezonde relatie, of val je in een diep gat als je de relatie verbreekt. Ik spreek uit ervaring..
bellefleur - Woensdag 15 juni 2016 21:56
Wauw, wat fantastisch voor je.
enne. een tijdje vastklampen mag best, wanneer het weer goed met je gaat kan dat zo weer minder nodig worden. Geniet ervan. (Dat zal ik ook doen met mijn Lief die me zo heeft geholpen.)
Milou - Woensdag 15 juni 2016 22:31
Super super trots op je. Xxjes
Anne-Maria - Woensdag 15 juni 2016 22:42
Wat mooi meid!
Moekie - Donderdag 16 juni 2016 00:01
Meis, wat ben ik trots op je en..ik weet dat er geen sprake is van vastklampen, maar van op eigen benen staan en liefhebben. Zo zuiver en zo mooi en hoe geweldig dit te mogen meebeleven. Ieder op zich zijn juliie sterk en samen onoverwinnelijk.
Ik hou van je!!

P - Donderdag 16 juni 2016 11:10
Prachtig!
Geniet van de liefde.
Ik herken wat je schrijft: liefde doet goed.
L. - Donderdag 16 juni 2016 17:54
Wow, heel mooi & Voor mij heel herkenbaar.
Ik houd de liefde ook altijd af, maar merk dat ik daardoor ook eenzaamheid voel en daardoor juist de eetstoornis nodig heb.
Heel bijzonder hoe jouw vriend ermee omgaat!
Lotte - Zaterdag 18 juni 2016 15:06
Wat mooi Feline! Fijn te horen dat je zo'n lieve, helpende vriend hebt! Liefs lotte
Fire - Zondag 19 juni 2016 12:52
Wat zijn jullie ontzettend mooi samen :) En inderdaad herkenbaar, mijn vriend heeft me ook sprongen vooruit geholpen. Liefde is moeilijk maar prachtig.