De schijnwereld van de fitgirls

 

#fitgirl #blaadjesla #rijstkip #ikzitzolekkerinmijnvel #abs #eatclean #wateenbullshit. Inmiddels ben ik 5 jaar geleden begonnen met afvallen. Ik had overgewicht en voelde me totaal niet happy in mijn lijf. Ik durfde niet naar het strand, korte broeken trok ik niet graag aan, om maar te zwijgen over een bikini of een strak shirtje. Ik besloot dat ik op dieet moest. Ik had namelijk keurig bedacht dat dat mijn leven beter zou maken. Dan zou ik me fijner, zekerder, mooier en gelukkiger voelen. Ik ging van xx kilo naar xx kilo op een "gezonde" manier. Ja, ik at te weinig, want dat is nou eenmaal hoe het werkt met afvallen, maar ik vond zelf dat ik niet echt extreem weinig at...

Omdat ik zo weinig at en elke dag ruim een uur ging fietsen kreeg ik eetbuien. Logisch. Want veel te weinig eten in combinatie met beweging en van jezelf geen calorie extra mogen is achteraf gezien hét recept voor een eetstoornis. Tel daarbij op dat ik nogal doorsloeg in het mezelf verbieden van "ongezonde dingen" en na een eetbui ging compenseren met sport én minder eten, dan voel je wel aankomen hoe ver het was.

vrouw
bron foto

Na een periode van aanmodderen had ik besloten dat ik naar de sportschool moest. Ik was dan wel afgevallen, maar ik vond mezelf er nog steeds niet oke uit zien. In mijn hoofd had ik een ideaal beeld ontwikkeld van een meisje wat relatief gespierd was en over het algemeen vrij droog getraind was zodat haar abs zichtbaar waren. Dat was wat ik zo onwijs fel begeerde: een six-pack. Dan zou ik echt gelukkig zijn, toch? Ik hoefde immers van mezelf niet dun te zijn. Dat was niet wat ik nastreefde. Ik hoefde ook geen thigh gap. Ik wilde juist voor grote gespierde quadriceps gaan. Ja! Als ik dat had, dan zou ik gelukkig zijn. Toch?

In het begin van mijn sportschooltijd trainde ik een paar uur per dag. Cardio en krachttraining. Ik at onmogelijk veel eiwitten, idioot weinig vetten en een matige hoeveelheid koolhydraten. Ik had verwacht dat de eetbuien wel weg zouden gaan. Kwestie van niet janken maar doorbijten, toch? Maar niks was minder waar. Ze waren er juist vaker en heviger, om nog maar te zwijgen over het onwijze schuld en loser gevoel wat ik na zo'n eetbui voelde. Zo zou ik natuurlijk nooit wat bereiken. Ik vond mezelf al zo'n dik varken en nu vond ik mezelf ook nog een mislukkeling. De enige optie was nog meer sporten. Dan komt alles wel goed, dat moest wel. Ik walgde immers van mezelf en om dat te stoppen had ik mijn fel begeerde six-pack nodig, toch?

Hoe meer ik om mij heen keek in de sportschool hoe ongelukkiger ik me voelde. Maar aan de andere kant voelde ik me ook gemotiveerder. Ik zag mensen trainen voor bodybuildwedstrijden, droger worden en die fel begeerde six-pack ontwikkelen. Als hun het konden, kon ik het ook! Mijn nieuwe doel was meedoen aan een bodybuildwedstrijd. Ja! Dan zou ik écht gelukkig zijn! Toch?

Ik volgde allemaal fitte mensen op Facebook en Instagram. Ik verbood mezelf nog meer voedsel en trackte al mijn calorieën tot op de gram nauwkeurig. Sloot me aan bij coaches en ging naast mijn trainingen wielrennen. Om de eetbuien te compenseren ging ik steeds langere afstanden wielrennen en voegde mezelf bij een wielerpeloton. Vrijwel elke zondagochtend ging ik met gedreven (semi-)profwielrenners trainen en weigerde extra te eten waardoor ik alleen nog maar meer hevigere eetbuien kreeg en nog meer van mezelf walgde.

Ik deed amper meer mee aan sociale activiteiten zoals bbq's, verjaardagen, terrasjes, ect. Als ik al meedeed, dan had ik altijd en overal mijn eigen eten mee en werd alles keurig getrackt. Dat was immers ook wat al die fitte mensen in de sportschool en op social media deden. Hun eigen eten meenemen en uren doorbrengen in de sportschool! #cleaneating #motivation #fitfam #cardio #wateenbullshit.

Het grote probleem in dit hele verhaal is dat al die fitte mensen, tegen wie ik zo opkeek, dat dus helemaal niet doen! Al die fitte mensen, die op social media en in de sportschool zo over vertegenwoordigd aanwezig zijn, die hun super gezonde voedsel laten zien, hun workouts vloggen, hun koffie posten, hun motivatie aan je opdringen, die er van overtuigd zijn dat ze leven voor #cleaneating, die denken dat suikers puur vergif zijn, je van vet aankomt en eiwitten dé weg naar een sixpack zijn....

Juist die mensen die denken dat ze intens goed bezig zijn, hebben een compleet verstoorde relatie met eten en hebben in mijn optiek geen enkel idee wat ze naar de buitenwereld uitdragen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hét voorbeeld van gezond zijn... Maar het tegendeel is echter waar. Ze hebben geen idee hoeveel jongens, meiden, mannen en vrouwen tegen hun opkijken en denken dat dit dé manier is om met eten om te gaan, om af te vallen, lekker in je vel te zitten en echt gelukkig te zijn. #fitspo #happywithmybody #healthy #wateenbullshit

En daar willen jij en ik dan van leren, tegenop kijken en ons aan vastklampen. Wij willen net zo zijn als hun... #dedicated #noexcuses #trainhard #wateenbullshit.

Wat deze mensen echter niet laten zien is de bullshit die ze uitkramen. Dat ze niet leven op een blaadje sla of een hapje rijst. Maar dat ze na hun gemaakte foto de sla in de vuilnisbak gooien om vervolgens hun giechel vol te duwen met friet, koeken, een bak ijs en 3 repen chocolade. Omdat ook zij eetbuien hebben. Omdat ook zij niet perfect zijn en omdat ook hun leven gaat met ups en downs. Ze laten niet zien dat ook zij soms wel eens geen motivatie hebben om te trainen, op de bank hangen in hun pyama en de hele dag amper een stap verzetten.

Het enige wat ze laten zien is een schijnwereld. Een schijnwereld die intact wordt gehouden juist door dit soort bullshit. Bullshit waarmee je een onwijs hoge lat legt voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen die niet lekker in hun vel zitten en niet tevreden zijn met hun lichaam. Die denken dat deze "lifestyle" hun weg naar geluk is. Tegenwoordig lijkt alles maar te draaien om één ding; Uiterlijk; Een six-pack / grote gespierde benen / een wijde rug / biceps waar je u tegen zegt / meedraaien in bodybuilding / bikinifitness wedstrijden.

Zo droog en gespierd mogelijk, dat is het doel. De aderen moeten er bijna vanaf knallen. Pas dan lijk je mee te tellen. Alleen verteld niemand van al die mensen jou dat je helemaal niet het hele jaar zo droog kan zijn. Niemand vertelt je dat het niet goed is voor je lichaam. Niemand vertelt je hoeveel schade je daarmee aanricht. En niemand wijst je op het risico van het ontwikkelen van een eetstoornis door dit soort onhaalbare ideaal beelden. Niemand vertelt je hoe zwaar het is, hoeveel je er voor moet laten en dat je er echt niet gelukkiger op wordt. Hoe hard jij ook denkt van wel.

hand liefde
bron foto

Ik draai nu inmiddels ruim 5 jaar mee in de sportschool. Ben uiteindelijk van bodybuilden overgestapt naar powerliften (minder gericht op uiterlijk en meer op het kunnen van je lichaam) en heb een paar dingen geleerd in al die jaren die ik jullie graag wil meegeven;

♥ Het leven draait niet om een six-pack of om zo dun of droog mogelijk te zijn.
♥ Verboden voedingsmiddelen of jezelf überhaupt dingen verbieden werken niet en is niet oke.
♥ Niemand leeft elke dag op "gezond" voedsel.
♥ Er is geen ongezond of gezond voedsel. Er is voedsel. En de mate waarin je iets eet bepaald of het gezond of ongezond is. Dag in dag uit sla eten is even ongezond als dag in dag uit patat eten. Dag in dag uit leven op rijst met kip en wat groente is even ongezond als elke dag 3 repen chocolade eten. Balans. Dat is waar het omdraait.
♥ Je hoeft niet elke dag te trainen. Ga als je zin hebt. Blijf thuis als je geen zin hebt. Dat is meer dan oke.
♥ Je kan ook naar de sportschool zonder perse een ideaal beeld na te hoeven streven.
♥ Jouw geluk hangt niet af van wat andere mensen over je (uiterlijk) denken. Je bent zoveel meer dan je uiterlijk.
♥ Laat je nooit door iemand vertellen dat je bepaalde dingen niet mag eten.

Maar bovenal; Geniet van het leven. Dit doe je niet door jezelf onhaalbare doelen op te leggen, jezelf uit te hongeren, dingen te ontzeggen of door non-stop te trainen. Geniet van de zon, een wandeling door de natuur, de mensen om je heen, de sociale activiteiten en het bijbehorende eten.

Zorg voor je lichaam. Door het voldoende lekker eten te geven, door jezelf eens te verwennen met een massage, een lekker bad of een heerlijk geurtje. Je bent zoveel meer dan alleen je uiterlijk en je verdiend zoveel meer dan al die negatieve gedachtes over jezelf.

#geenbullshit


Wil jij ook een gastblog, dankwoord of jouw verhaal laten publiceren op Proud2Bme? Mail dan je verhaal in een Word bestand met twee foto's in een aparte bijlage naar redactie@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

FemkedeHaan - Dinsdag 18 april 2017 19:15
Dit had ik even nodig. Dank je wel!
(brb, ff wat accounts niet meer volgen op instagram, wie doet mee?)
Maloukee - Dinsdag 18 april 2017 19:17
Fijn dit te lezen!!
Erin - Dinsdag 18 april 2017 19:33
Fijn, ik zit mezelf al de hele dag op te naaien omdat ik vandaag even te somber/moe/geen zin had in de sportschool. Dit had ik even nodig :)
Barbara123 - Dinsdag 18 april 2017 20:05
Dit Had Ik Ook Nodig. Bedankt
RosieV - Dinsdag 18 april 2017 20:27
True
RosieV - Dinsdag 18 april 2017 20:29
En het is ook nog eens vies lelijk om aan te zien als iemand gigantisch droog gespierd is. Het is net een stuk droge worst met blauwe schimmel (aderen)
cynthia - Dinsdag 18 april 2017 20:34
Mooie blog!
m - Dinsdag 18 april 2017 20:35
respect❤❤❤ zo waar!!
Nadine - Dinsdag 18 april 2017 20:43
Ik vind het een hele goede blog, met de duidelijke boodschap dat je niet alles op het internet moet geloven en dat je je er al helemaal niet mee moet vergelijken, maar ik vind het wel heeeul kort door de bocht en over een kam scherend, niet iedere fitgirl heeft eetbuien, een heel groot aantal zijn een stuk gelukkiger geworden door het aannemen van een gezonde leefstijl en zetten ook hun macdonalds erop en zowel hum negatieve als positieve gedachten en gevoelens.
Stuiter - Woensdag 19 april 2017 09:43
Hoi Nadine,

Ken je die "fitgirls" persoonlijk? Ik wel. Ik weet ook dat ze hun mcdonalds op de foto's zetten en vervolgens weggooien. Of wel hun mcdonalds eten en daarnaast dus ook 4 mcflurry's, 3 mckroketten, 4 febo burgers, ect.

En ik kan je uit ervaring vertellen, dat die mensen niet gelukkig zijn. Ongetwijfeld zullen er vast, ergens wel wat "fitgirls" te vinden zijn zonder eetbuien. Echter het gros, en alle fitgirls die ik ken, hebben toch echt een zwaar probleem met zichzelf en eten.
Aniek - Woensdag 19 april 2017 10:41
Ik denk niet dat je zo zoveel fitgirls zo goed kent om er algemene uitspraken over te doen. Misschien trek jij fitgirls als jijzelf aan, die gevoelig zijn voor eetbuien? De helft van de mensen die ik goed leer kennen zijn vegetariër, maar denk toch dat ik ze aan trek en niet dat half Nederland vegetariër is.
Er zit ook een positieve kant aan het fitgirl gebeuren.
Stuiter - Woensdag 19 april 2017 11:58
Ik ben geen fitgirl. Verre van. Ik weiger namelijk mee te doen in die hype.

En ik weet wel zeker dat ik ze zo goed ken om er uitspraken over te doen. Maar jij hebt jouw mening, ik de mijne :)
Nadine - Woensdag 19 april 2017 12:59
Ik ken zeker wat fitgirls persoonlijk, maar dat maakt niet uit want ik wil je absoluut niet aanvallen! Ik snap de positieve intensie van de blog heel goed!
RosieV - Dinsdag 18 april 2017 21:02
Oeps mijn Internet liep vast vandaar al die reacties
Sheila - Dinsdag 18 april 2017 23:12
#ilovethisblog!
Jem - Dinsdag 18 april 2017 23:37
Mooie blog. Niet willen spiegelen aan anderen. Ieder mens is mooi en uniek en je eigenwaarde zou in de eerste plaats niet afhankelijk moeten zijn van de buitenkant. Wat anderen daar ook van vinden...
schijn - Woensdag 19 april 2017 00:05
Ik denk niet dat "ze" allemaal ook eetbuien hebben etc. Maar ik denk wel dat "ze" op zijn minst een tunnelvisie hebben m.b.t. wat gezond is en wat niet. En dat het levensgeluk dat je hierin kunt vinden, vaak/deels ook schijn is. Ook ben ik het met je eens dat het zorgelijk is dat deze levensstijl soms wordt uitgedragen als "de enige waarheid". En dat het goed is om tegengeluiden te laten horen.
Erna - Woensdag 19 april 2017 03:56
Er wordt overdreven veel waarde gehecht aan gezond en fit zijn etc.
Er zijn ook dingen zoals creativiteit, muzikaliteit, intelligentie, compassie, gezelligheid,liefde,warmte...
Waarom mensen zich blind staren op 1ding? Misschien omdat een fit lichaam en gezond eten iets is wat eigenlijk relatief makkelijk is??? Iedereen kan dat wel.Maar bijvoorbeeld muzikaliteit is een echte gave, en om warmte en liefde uit te stralen moet je echt iets geven in plaats van alleen met jezelf bezig zijn.....
Het zou misschien goed zijn meer energie te stoppen in dingen die er echt toe doen, want wie heeft er nou eigenlijk wat aan dat iemand anders een afgetraind lijf heeft en wie maakt het nou eigenlijk wat uit wat iemand anders eet of drinkt?

Ik vind sporten prima, in welke vorm dan ook. En goed voor jezelf zorgen is ook echt nodig, maar van je lichaam een afgod maken is zonde .

Girlll - Woensdag 19 april 2017 08:27
Ik snap het punt van deze blog, echt. Er zijn genoeg 'fitgirls' die obsessief bezig zijn enzo, maar zeker niet allemaal. Er zijn genoeg fitgirls die (in mijn ogen) totaal niet obsessief bezig zijn, sport hun hobby is en ook hun werk zoals Lienke de jong (deargoodmorning) en Anne Haakmeester (fannetiek). Die laatste is echt mn girlcrush haha en binnenkort misschien ook mijn coach. Voor krachttraining en om zo gespierd te worden moet je genoeg eten, soms zelfs erg veel en daarbij hard trainen. Dat kan je lichamelijk en mentaal niet aan als je niet lekker in je vel zit. Tuurlijk, de meesten in dit wereldje (Anne ook dus) hebben wel een slechte relatie met eten gehad, maar ik denk echt dat the fit girl life juist daarbij kan helpen. Focussen op het voeden van het lichaam en steeds beter en sterker worden. Ik ben er zelf nog niet helemaal uit wat ik wil qua fysiek; gespierde benen, spierballen en schouders (zoals Anne) of meer het fysiek van Laura Brijde? Ik weet het niet, maar ik ga erachter komen en als het niet werkt, dan doe ik het lekker anders. Ik noem overigens niet deze namen omdat ik mijzelf wil vergelijken, maar omdat ik een voorbeeld moet hebben van iets waar ik naartoe werk. Hoe mooi is het dat je je lichaam helemaal zelf kunt bouwen, door de juiste voeding en oefeningen? Ik vind dat dus echt super cool. En bikini fitness wedstrijden? Ja, super super tof, maar ik denk niet dat ik dat ooit ga halen en misschien moet ik dat ook helemaal niet willen. Ik ga werken aan mijn shape, in de sportschool en in mijn hoofd, lekker en gezond eten en dan zie ik wel waar ik uitkom.

Sorry voor dit mega lange bericht, maar moet het ff kwijt. Als je hierop wilt reageren, go ahead :). Ik ben benieuwd
Stuiter - Woensdag 19 april 2017 09:52
Je weet dat Anne zelf ook een eetstoornis heeft / heeft gehad? Ik vind Anne's relatie met voedsel ook niet oke.

Op het moment dat je naar de buiten wereld gaat strooien met #cleaneating ben je mijn inziens al fout bezig. Waarom zo'n farce?

Ik ben het met je eens dat je extreem sterk in je schoenen wilt staan, wil je de wereld van bikinifitness / bodybuilden aankunnen. Ik kan het in iedergeval niet. En ik wil het ook niet meer. Ik wil mezelf niet uithongeren op een idioot laag aantal kcals om me door een ander te laten keuren. Of om iets na te streven waar ik zo veel voor moet laten. Hulde aan hun die het wel willen en of kunnen, maar het is geen MUST.

Ik begon ook zoals jij begon. Feit is dat een heleboel mensen in de sportwereld nog steeds achterhaalde visie's hebben mbt voeding en training. En feit is ook, dat als jij naar een "betere versie van jezelf" / brede schouders / gespierde benen / grote biceps wil toewerken, je hoe dan ook een obsessie met eten krijgt. Daar ga je niet, echt niet gewoon, onderuit komen.

Je moet weten hoeveel kcal je binnen krijgt, hoeveel gram eiwitten, hoeveel gram vette en hoeveel gram koolhydraten. Elk hapje moet je tracken, omdat een overschot aan kcals betekend dat je aankomt. Iets wat je natuurlijk in een bulk wil, anders bouw je geen massa... Maar dan moet je gaan diëten. Dan moet je minder gaan eten en/of meer cardio gaan doen. Je eiwitten moeten wat hoger, je trainingen blijven doorgaan. Je bent vermoeid, hangry, voelt je klote en hebt niet echt ergens zin meer in.

Dan ben je klaar. Ben je dan tevreden met jezelf? Of herhaal je deze cyclus? Ik ging deze cyclus herhalen... Verrassing; Ik kan hem eindeloos blijven herhalen ik zal nooit tevreden zijn met mezelf.

De boodschap die ik je wil meegeven is deze;

Fitgirls zijn obsessief bezig. Wielrenners ook. Bodybuilders ook. Dus hoe hard jij ook roept dat ze dat niet zijn... Sorry, ik ben het niet met je eens.

:)
Fiona - Woensdag 19 april 2017 09:04
Applaus! :)
Dora - Woensdag 19 april 2017 09:29
@rosieV, dat is pas een lelijke opmerking zeg. Ik begrijp best dat jij dat niet mooi vindt, maar iedereen is anders en sommige dames/heren vinden van wel en werken daar heel hard voor om tijdelijk te hebben voor het podium.

Ik vind ook dat hier alle bloggers over een kam worden geschoren. Bovendien vind ik dat er nogal een verschil is tussen een 'fitgirl' en een athleet. Fijn dat er mensen blij zijn met deze blog maar het zou niet nodig moeten zijn. Niemand zou van een ander moeten horen dat fitgirl xyz ook maar een mens is of zelfs ongezond is, zodat je jezelf beter voelt.
Stuiter - Woensdag 19 april 2017 09:53
Zowel de fitgirl als de atleet besodemietert de boel. Ik vind het prima, meer dan prima dat men doet waar men gelukkig van wordt.

Echter laat dan de waarheid en werkelijkheid zien. Ipv mensen op het verkeerde been te zetten :)
Dora - Woensdag 19 april 2017 15:03
Daar ben ik het zowiezo absoluut mee eens, waarheid is heel belangrijk hier.
Esmay - Woensdag 19 april 2017 09:31
Bedankt voor deze blog! Voelde me zo rot na alle paaseieren die ik met pasen gegeten heb, dat ik indd van plan was deze week extra gezond te eten en naar de gym te gaan... Maar vanbinnen weet ik ook wel dat dat alle gedachten rondom eten juist erger maakt..
Girlll - Woensdag 19 april 2017 10:09
@stuiter hmm ik weet het niet precies, ik ken Anne's verleden niet heel goed maar denk eerder dat ze een eetprobleem heeft gehad (nu niet meer I guess, want volgens mij weet ze wel wat ze doet) en niet per se een eetstoornis. Er zit een verschil tussen klooien met eten, sport en alles wat daarbij hoort en echt een eetstoornis. Ze heeft verder ook nooit gezegd zelf een eetstoornis te hebben gehad, alleen gestruggled te hebben met eten enzo en ze gaf een aantal maanden geleden aan dat ze zich aan het verdiepen is in eetstoornissen enzo, omdat ze dat 'interessant' vindt. Ik denk niet echt dat je dat zegt als je zelf een eetstoornis hebt gehad.
Zelf vind ik ook niet dat ik een eetstoornis heb (het gaat al veel beter dan een tijd terug met eten enzo), maar er is nog steeds niet een hele goede balans in voeding, sport en mindset. Ik weet dat dit niet de juiste plek is om dit te vragen maar; denk je dat het slecht of goed is om haar als coach te hebben? Ik denk juist dat ze wel kan helpen omdat ze weet dat het niet altijd even makkelijk is. En nee, ik hoef geen (intensieve) hulp voor een eetstoornis want er zit ook niet echt iets diepers achter, het is niet super obsessief ofzo. Het gaat gewoon niet altijd helemaal goed en ik vind het fijn om daar hulp bij te hebben. Ook omdat ik nog niet zo lang aan krachttraining doe en dus nogal onzeker in de gym sta.
Stuiter - Woensdag 19 april 2017 12:12
En ik ben dus van mening dat Anne niet weet wat ze doet. Anne heeft nog steeds een eetprobleem als je het mij vraagt. Als ik zie hoe ze bezig is met voedsel...

Een deel van haar voedingsboek wat online staat:

"Voedingdagboek:

*Bericht aangepast*

Ik verhonger al als ik hier op moet leven. Helemaal met haar trainingsschema.

"Een vriendin belt. ‘ Pfoe, heftig he’. Ze wist dat ik had gekeken. ‘Hoe was het voor jou om te zien’, vraagt ze, wetende van mijn werk in de fitnessbranche, mijn opleiding tot nutritionist en mijn eigen historie met voeding en diëten. Ik antwoord haar met ongeveer dezelfde gedachten die Kenneth hierboven al helder uiteenzette. Zij het dat ik niet kijk door de ogen van mijn 15-jarige dochter, maar door mijn 15-jarige zelf.

Ik voel me echt bejaard als ik dit zo zeg – en ik heb het daar ook gezegd – maar ooit was ik dat meisje. Dat meisje in de zaal. Die zo graag ‘de armen van Madonna’ wilde (ja echt, ik weet ook niet waarom maar dat is mijn eerste herinnering aan de wens om een afgetraind lichaam) maar niet wist hoe. Dat ik zo graag vijf kilo lichter wilde zijn en dacht dit te kunnen doen door niet te eten. En daarna weer heel veel. Nog steeds leer ik met de dag.

..... Het is zelfs een van de redenen dat ik Fannetiek – Unfiltered ben gestart. Because I know: de struggle die gepaard gaat met het tellen van je calorieën. De wens om die lijntjes op je buik, de laatste drie kilo voor de zomer of – aan de andere kant van de medaille – een wedstrijd (of photoshoot-)dieet.

Over anorexia en boulimia wil ik het in dit artikel niet hebben. Nu niet in ieder geval. Mocht je hier vragen over hebben, kun je me het beste even een mailtje sturen. Let wel, ik ben geen arts of behandelaar; ik ben ‘ervaringsdeskundige’ op meerdere gebieden en houd me al meer dan tien jaar bezig met voeding en sport.

....."Anekdote waar ik niet trots op ben: Ooit fietste ik dertig minuten naar mijn (toenmalige) gym waar ik drie groepslessen volgde en vervolgens dertig minuten naar huis fietste met niet meer dan een bakje kwark en een halve appel in mijn maag. Zo veel at ik op een dag.
Niet alleen kostte me dit heel veel tijd en stress, maar het resulteerde in bizarre eetbuien tijdens het weekend. Of zomaar. En het gaf me alles behalve het gewenste resultaat. Tja."

Allemaal quotes van Anne zelf.

Ik kan je niet vertellen of Anne een goede match voor je is. Je moet namelijk een klik met je coach hebben. Dezelfde kijk op eten en training hebben. Ik weet enkel dat ze voor mij absoluut geen match is.

Aniek - Woensdag 19 april 2017 10:51
@girll ik denk als ik je zo hoor, dat je beter je minder met je lichaam moet gaan bezig houden dan meer. Je klinkt nu al wat obsessief.
Justme - Woensdag 19 april 2017 12:36
@ stuiter tnx voor je reactie!! Staat dit op haar blog? Misschien heeft het hier in eerdere blogs over gehad, maar ik kon het niet vinden bij de recente blogs.
Team Proud2Bme - Woensdag 19 april 2017 12:54
Hee lieve mensen,

Het lijkt ons goed om niet gericht over andere mensen te praten in de reacties onder deze blog. Je weet niet altijd wat waarheid is en wat niet, als het gaat om mensen die je volgt op Social Media. Maar specifiek over iemand oordelen, zonder dat je de persoon in werkelijkheid kent of die persoon zich kan verdedigen, vinden wij geen goed idee. Je kunt wel zelf kiezen of je die personen wilt volgen of niet en of het helpend voor jou is of niet.

Ook eetlijstjes delen of andere niet zo helpende informatie voor mensen met een (gevoeligheid voor of) eetstoornis is niet zo handig in de reacties. We hopen dat jullie een beetje rekening met elkaar en met de specifieke fitbloggers kunnen houden.

Liefs
Sheila - Woensdag 19 april 2017 15:00
Bedankt dat jullie bovenstaande reactie er nog even bij zetten Proud. Liefs.
protein.analyser - Woensdag 19 april 2017 19:55
Goede blog. Leuk trouwens dat je naar powerlifting bent overgestapt! Ik heb gemerkt dat dat een vrij gezonde wereld kan (!) zijn qua eten en trainen. Het heeft mij zeker geholpen in gevecht tegen mijn eetstoornis.
Misschien kom ik je wel een keer tegen op een wedstrijd?
Jiho - Woensdag 19 april 2017 22:29
goede blog, heel fijn!

mij is vroeger altijd geleerd: "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg"

klopt altijd weer :)
XX - Donderdag 20 april 2017 10:09
super goeie blog! Waarom alles op internet zetten wat je gegeten hebt? Zal wel deze tijd zijn, maar ik snap dat niet. Zal ik wel te oud voor zijn.
Anne - Zondag 23 april 2017 11:04
Ik vind dat hoe je voor jezelf en je lichaam zorgt iets is dat je voor jezelf houdt. Ik vind dat andere mensen daar niets mee te maken hebben.

Door het aan anderen te vertellen verrijk je hun leven ermee??
Je doet dat waarschijnlijk om je eigen ego te strelen. Is dat aantrekkelijk?????