Alice Vulliamy

 

AliceAlice Vulliamy was 24 jaar oud als ze gevonden word in een rivier dichtbij haar huis. Alice mocht dan 24 zijn, maar ze had het lichaam en gedrag van een veel jonger meisje. Ze leed al ruim 10 jaar aan anorexia. Alice liet een briefje aan haar familie achter met de woorden: 'I can't battle any more - they've pushed me too far. XXX.'

Ze verdween zes weken geleden uit haar huis in de buurt van Brecon, Wales, nadat ze dat weekend naar huis mocht van de doktoren met de belofte gezonder te gaan eten. Na haar dagen thuis zou ze weer worden opgenomen. Ze werd behandeld in het ziekenhuis als gevolg van flink gewichtsverlies.

Haar familie is ervan overtuigd dat ze van huis weg is gelopen omdat te voorkomen dat ze haar in het ziekenhuis zouden helpen richting het vastgestelde streefgewicht.

Haar moeder Debbie zegt: 'She was very afraid. Alice wasn't running away from home or her family, she was running away from the treatment she was going through. She knew she was due to go back into hospital and would have to increase her weight a bit more. She knew she would be pushed to hit a higher target.'

Nadat ze werd voor het eerst als vermist werd opgegeven zei haar broer Andrew(28): 'The motivation for her disappearance might be to avoid the treatment she was receiving for an eating disorder. Alice had been under pressure to increase her food intake.'

Alice voerde eerder campagne voor andere mensen die lijden aan anorexia. Daarnaast deed ze vorig jaar mee aan een tv-documentaire over de eetstoornis.

alice

Ze vertelde in de ITV-Wales documentaire: 'People think it is not that difficult just to eat properly or to stop exercising so much but for me it is. I don't like the fact that it has such a negative impact on other people but I'm not at the stage where I can control it.'

Alice werd voor het laatst gezien in het dorp (waar ze woont) Llangynidr, in de buurt Brecon, op 6 februari. Haar mobiele telefoon en portemonnee lagen nog in haar slaapkamer en haar auto werd de volgende dag verlaten gevonden in Brecon.

Alice

Bron: dailymail.co.uk

 

Reacties

Isabella. - Dinsdag 22 maart 2011 16:35
Ooh wat vreselijk! voor haar en voor haar familie!
Hoop dat alles toch nog goed komt..

xjes.
Hannah - Dinsdag 22 maart 2011 17:21
Sorry, maar ik begrijp het berichtje niet helemaal goed..

is ze nu overleden? of nog vermist?
Als ze niet overleden is wat bedoelen jullie dan met dat ze in een rivier gevonden werd? En het zinnetje:
'Nadat ze werd voor het eerst als vermist werd opgegeven zei haar broer Andrew(28):'
snap ik ook niet helemaal..

Maar hoe dan ook, wat er ook gebeurt is, het is afschuwelijk voor de familie... Het lijkt me zo lastig om iemand van wie je onvoorwaardelijk veel houd zo kapot ziet gaan.. Ook al lezen ze dit niet, toch heel veel sterkte en kracht voor de familie (en voor Alice natuurlijk ook als ze nog leeft..)

Liefsxx
saar - Dinsdag 22 maart 2011 17:36
Hoe ik het lees is ze zes weken vermist geweest en toen gevonden in de rivier (overleden, dus...)?
Afschuwelijk... Dat deze ziekte zooo ver gaat... Kippenvel. Toch weer een duidelijke waarschuwing om hulp aan te nemen en aan de slag te gaan met je problemen voor het te laat is.
Proud team - Dinsdag 22 maart 2011 17:52
Dat klopt Saar....
lisanne - Dinsdag 22 maart 2011 17:53
Echt he... dat is nu juist echt een eetstoornis. Het sloopt je letterlijk en figuurlijk. Er sterven veel meiden door het ondergewicht of de schade van een eetstoornis, maar er sterven er ook echt zoveel doordat ze het gevecht niet meer aan kunnen. Ik heb zelf vaak ook gedacht dat ik het niet meer aan kon...maar dat mag niet, we moeten vechten ook al lijkt het soms uitzichtloos. The weaker we are,the stronger we become (L)


Leef erg met haar familie mee...
Lotte - Woensdag 23 maart 2011 12:27
Die oppervlakkige hulp vind ik gewoon echt niet meer kunnen.
Ze hebben al zo veel ervaring met Anorexia en dan blijven ze maar aanzetten met aankomen, aankomen, eten, eten. Ze moeten het subtieler aanpakken vind ik. Ze zeiden tegen mij in de kliniek: hoe hoger je gewicht, hoe minder sterk de eetstoornis wordt. Echt klinklare onzin. Dat moeten ze nu toch wel weten?! Het moet anders kunnen. Met dat gewicht omhoog pushen, krijg je alleen maar een negatief effect.
BeProudReader - Maandag 12 mei 2014 22:04
Helemaal eens met Lotte. Het lijkt mij veel zinniger om wat mensen met persoonlijke ervaring te laten helpen. Die weten tenslotte wat hen geholpen heeft. Of werk anders wat meer met psychologische technieken, dan volgt de rest als het goed ius vanzelf.