Nieuw bij BNN: Misbruikt

 

Vanaf dinsdag 5 september kan je vier weken lang kijken naar het nieuwe BNN programma Misbruikt. In Misbruikt maken vier slachtoffers van seksueel misbruik met presentatrice Geraldine Kemper een reis door het verleden. Ze gaan op zoek naar antwoorden, inzichten of erkenning en gaan terug naar de tijd en plaats van de zwartste periode in hun leven. Ze gaan in gesprek met familie en vrienden die hen hebben geholpen of die juist afstand hebben genomen. Soms gaan ze zelfs de confrontatie met de dader aan. Vier portretten van vier krachtige vrouwen die hierdoor hopen een beter leven te kunnen opbouwen. 

Na elke uitzending kan je live inschakelen op NPO3.nl/aftertalk waar twee deskundigen klaarzitten om over de uitzending door te praten, naar jouw verhaal te luisteren of vragen te beantwoorden. 

misbruikt

In elke aflevering maakt een slachtoffer de 'trip down memory lane'. Deze reis is gebaseerd op een therapievorm om seksueel misbruik te verwerken. Het idee daarbij is dat je je angsten onder ogen komt, zodat je er uiteindelijk beter mee kunt omgaan: Exposure. De therapie biedt deze vrouwen de mogelijkheid om hun eigen verhaal te vertellen en daar gaat het in dit programma om. Met verbazing, verdriet en verwondering zetten ze stappen in de verwerking van hun misbruik.

Door hun verhaal aan de wereld te vertellen, hopen ze ook de maatschappelijke stilte rondom seksueel misbruik te doorbreken én andere slachtoffers van misbruik te motiveren zo snel mogelijk hulp te zoeken en de cyclus van geheimen en schaamte te doorbreken.
 
Er worden in Misbruikt vier gevallen van seksueel misbruik besproken waarbij sprake is van een veroordeelde dader. Geraldine Kemper begeleidt de vrouwen in hun zoektocht. Ze legt samen met hen de reis af, leidt de gesprekken met de slachtoffers, familieleden en vrienden, stelt vragen en is de slachtoffers zoveel mogelijk tot steun.  

Geraldine was gisteravond samen met twee vrouwen uit de serie, Lynelle en Melissa, te gast bij Jinek. Zij vertellen wat het programma voor hen betekend heeft... Klik HIER om het interview terug te kijken.

misbruikt bnn

Margreet Krottje, gespecialiseerd in behandeling van seksueel misbruik, zorgt voor de psychische begeleiding van de slachtoffers, zowel in, als buiten beeld.

Misbruikt zie je in september elke dinsdag om 21:15 uur op NPO3

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

muus83 - Woensdag 30 augustus 2017 12:43
Wat goed! Ik ga wel kijken denk ik! šŸ˜˜
LeRose - Woensdag 30 augustus 2017 12:49
Wel goed dat je zo taboes doorbreekt want op seksueel misbruik en gedwongen prostitutie ligt nog steeds een groot taboe.
Myrna - Woensdag 30 augustus 2017 13:02
Ik hoop dat mensen het wat meer zullen gaan snappen en mij en nog vele anderen beter gaan begrijpen
Anne - Woensdag 30 augustus 2017 15:11
Wow. Goed dat er aandacht voor komt. Twijfel of ik het zal gaan kijken, ben heel benieuwd maar bang dat het te confronterend is, of erg ongemakkelijk met mijn ouders erbij.
Anne-Maria - Woensdag 30 augustus 2017 16:08
Misschien kun je het later terugkijken of op je laptop bekijken?
Ziva - Woensdag 30 augustus 2017 19:09
Dat lijkt me zo enorm moeilijk... Ik kan er zelf bij mijn psycholoog niet over praten. Ik hoop dat het voor hen iets positiefs brengt.
Anouk - Woensdag 30 augustus 2017 22:30
Heel goed dat hier aandacht aan besteed word.
Ik twijfel nog wel of ik het ga kijken. Ik ben bang dat dit programma voor mij vol triggers zit.
britneyangel - Donderdag 31 augustus 2017 22:19
wel eng en heftig zeg!
Jeannet - Zaterdag 2 september 2017 14:45
Alle slachtoffers kijken, blijven zoeken naar nieuwe therapie. Vrouwen mogen gelukkig zijn dat hun daders wel zijn gestraft.
Sterregoesforit - Zaterdag 2 september 2017 21:17
Wat heftig, maar ook heel goed dat het er komt denk ik. Ik denk dat ik wel ga kijken, respect dat de vier vrouwen hun verhaal willen delen en anderen willen helpen!
M. - Dinsdag 5 september 2017 20:51
Goed dat dit programma op tv komt. Wel heftig. Ik weet nog niet of ik ga kijken uit angst voor triggers.
Jeanette - Donderdag 7 september 2017 23:59
Heb vandaag misbruikt gezien kom veel dingen tegen wat ik herken dat is wel heftig maar geeft mij ook rust dat ik niet alleen ben
dit gebeurd veel te veel ben blij dat er nu aandacht voor is
Jente - Dinsdag 12 september 2017 22:31
Beste Melissa,

Wat ben je een ontzettend sterkte vrouw! Normaal reageer ik niet zo snel op programma's, maar jouw aflevering vond ik erg bijzonder. Ik hoorde bij Jinek dat je therapeute bent nu. Ik denk dat je veel jongens/meiden/mannen/vrouwen kunt en zult gaan helpen. Dikke respect hoe je over je misbruik gesproken hebt. Ik gun je alle goeds en veel liefde. Super knap gedaan!

Vriendelijke groeten, Jente